Babás,kisgyerekes anyukák (apukák) mennyi időtök jut olvasni,és mit olvastok?
Természetesen azoktól kérdezem,akik szeretnek olvasni. Nekem 15 honapos,és sajnos nagyon kevés idő jut ra. Este lehetne,de akkor a családi életből maradok ki,lefekvés után még választhatok, hogy én is alszom,vagy hajnalig olvasók,másnap meg meghalok...szeretem a jó regényeket de sajnos nagyon ritkán tudok rá időt szakítani. Szakkönyvek el,pl gyereknevelés tankönyv,működik hogy egy két oldalt elolvasok,de regényeket,vagy olyan könyvnel amit tényleg élvezek (igen,sajnos a szakkönyvek,gyereknevelési könyvek,tankönyvek nem ilyenek) nem
Ti hogy vagytok ezzel? Menn,itt olvastok a gyerek előtti életetekhez képest?
(Amíg a gyerekkel vagyok nem tudok olvasni,mert jön és tépi ki a kezemből. Sajnos még nem érdekli a könyv,a lapozgatas. Amíg kisebb volt még az állandó szoptatastol voltam ki,azért nem jutott rá több energia,idő)
Nekem hasfajos és nagyon rossz alvó volt,így szoptatás mellett teljesen rá koncentráltam. Plusz sajnos anyukám már nem él,anyosomra nem számíthatok,így a nem alvás és a teljesen új helyzet mellett nem tudtam akkor sem olvasni,mikor újszülött volt (nem is volt ilyen gondolatom akkoriban)
Viszont az érdekes,hogy az egyik válaszolónak már 15 honaposan konyvmoly volt a gyerek. Itt látszik a habitus,és hogy sokszor nem a szülő csinál valamit jól vagy nem jól,hanem ezt dobta a gép. Amíg még letettem és ottmaradt,és túl voltunk a kezdeti sokkon,látott engem is olvasni,plusz amint lehetett igyekeztem könyvekkel lekötni. Egyelőre ott tartunk,hogy nem érdekli,dobálja,tépi.
Azt hozzá kell tennem,hogy nem jár még,ülni is 11 hónaposan ült stabilan. Talán majd ha jár,azzal elindulnak olyan változások is,ami meghozza a könyv szeretetet,de legalábbis azt,hogy ne tepkedje.
Igen,ezért mondtam sokat számít a habitus. Amúgy így visszagondolva én sem láttam senkit a családomban olvasni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!