33#
Én sikítófrászt kapok, ha a Bendegúzom le Bendézi valaki.
Ő Bendegúz. Nem Bendi, Bendike, Vagy esetleg Benedek :D mert már ezt is megkapta.
33-as vagyok, és nem értem, hogy miért pontoztatok le. Nem úgy gondoltam, hogy a szülők fogják feltétlenül Bendének szólítani, hanem hogy kábé mindenki más a világon, kivéve, ha a fiatok közli majd velük, hogy neki ez nem tetszik. Hogy miért? Hát azért, mert ilyen becézős nép a magyar, mert a gyerekek is szeretnek már beceneveket aggatni egymásra, nálunk például már első-második osztályban is úgy szólította egymást a legtöbb fiú, hogy vagy a keresztnévből vagy a vezetéknévből kitaláltak valami rövid becenév változatot (Barna, Zsolti, Szili, Bara, Lehó stb., utóbbiak a vezetéknevekből lettek generálva).
Ha elkerülte volna a figyelmeteket, én nem mondtam, hogy csúnya név, csak hogy nem szép szerintem, és nekem tolerálható, lefordítva: rendben van. Attól, hogy én konkrétan szépnek nem tartom, még elfogadom, hogy másnak viszont tetszik. De azok se legyenek légyszi szemellenzősek, és vegyék tudomásul, hogy márpedig igenis lesznek, akik becézni fogják, lerövidítik a megszólításban.
35 vagyok.
Fiam nagycsoportos.
A egy gyerek van, aki becézi. Kondi-nak. Annak a gyereknek az apja és a férjem jóban vannak, az apja hívja így férjemet, a kisgyerek pedig átvette és a fiamat hívja így.
Mindenki Bendegúznak hívja az oviban.
Van egy másik Bendegúz ismerős, Őt Beni-zik, de ott a szülők is így hívják a gyereket, ezt szokta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!