Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 gyerekszoba, 2 gyerek, 1...

1 gyerekszoba, 2 gyerek, 1 franciaágy. Nem gáz így?

Figyelt kérdés

2 kislányról lenne szó. Az egyik 4 éves, a másik 4 hós. Nyilván még nem most aludnának így, csak most akarunk ágyat venni a nagynak, aki velem alszik, így nagy ágyat vennénk neki.

Nagy a gyerekszoba, de az elrendezése nem ideális 2 kisebb ágynak. Van egy üresen álló fele akkora szobánk, de azt csak akkor rendezzük be a kicsinek, ha ők ezt akarják. Jelenleg a nagyobb hallani sem szeretne arról, hogy külön szobája legyen.

2024. júl. 13. 14:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
67%

11 éves koromig így aludtunk a húgommal, akkor kaptunk emeletes ágyat. A végén volt már, hogy párnákból barikádot épített, hogy ne dugjam hozzá a hideg lábam :D

Nem azt mondom, hogy ideális, de nem érzem gyermekkorom traumájának, hogy a testvéremmel egy ágyban kellett aludnom. (amúgy még a korkülönbség is közel stimmel)

2024. júl. 13. 14:04
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Én is így aludtam a hugommal. Olyan 12 éves koromig kb. Ő is 4 évvel fiatalabb. Nekem semmi rossz élményem nem volt ezzel kapcsolatban. Aztán kaptunk külön ágyat, 1 személyeset. Amikor a fiútasónk elköltözött akkor sokáig üresen állt a szoba, mert nekünk jó volt így egy szobában.
2024. júl. 13. 14:11
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
hát én azért vennék külön agyat a két gyereknek
2024. júl. 13. 14:27
 4/14 anonim ***** válasza:
91%

Nyaraláskor szoktak csak együtt aludni a gyerekeink, de akkor se ideális, mert az egyik forgolódós típus, a másik meg meg se nozdul.

Emeletes ágyuk van, azt ajánlanám. Van olyan is, ahol alul kiságy, felül normál ágy. 5 éves kortól aludt felül a nagy, teljesen biztonságosan.

2024. júl. 13. 14:40
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi!😊

Igazából a nagyobb olyan, mint egy úthenger, ha alszik, ki van párnázva minden körülötte, neki egy pici leesésgátló semmit nem érne, ezért is alszom mellette + igényli is, mert mindig bújni akar. Az emeletes ágyat nem merném bevállalni, 1x szállodában a lábamtól húztam vissza, hogy ne essen le.😆

2024. júl. 13. 14:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Nyilván az emeleteságy csak később lenne aktuális, majd ha a kicsi tud lent aludni leesésgátlóval. Vagy két kisebb méretű gyerek ágy

sem férne el? Amúgy nem mondom, hogy ez rossz így, de szerintem nem is a legideálisabb.

2024. júl. 13. 16:35
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Minimum külön ágy, de leginkább külön szoba (ha szívesen alszanak egy szobában, oké, de ha elkezdi zavarni a nagyot a kicsi....).
2024. júl. 13. 20:04
 8/14 A kérdező kommentje:
Szerintem majd ha a nagy suliba megy akkor akarnak külön lenni, de èn rájuk bízom. Az a baj, hogy a 4 falból 1 egy hatalmas beépített szekrény, egyik falon 2 abkak van szorosan egymás mellett, a 3. falnál csak babaàgy fér el, a 4. falhoz meg ha férne is 2 ágy, akkor is szorosan, hogy össze érnènek az ágyak, az meg olyan munkásszállós. Az egyiknek vagy a nyíló ajtó vagy a tesója lába lenne az arcàban.
2024. júl. 13. 20:41
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
Munkásszálós... Mert egy ágyban altatni két gyereket az nem az, ugye...
2024. júl. 13. 21:05
 10/14 anonim ***** válasza:
80%
De, eléggé. Nem kéne ezt erőltetni. A gyerekeknek szüksége van magánszférára. Nagyobb korukban végképp. Most meg a nagyobb sokat fog szívni a kisebb miatt aki majd állandóan felébreszti ha bőg.
2024. júl. 13. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!