Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiús anyukák, titeket is...

Fiús anyukák, titeket is mindig lesajnálnak, mert csak fiaitok vannak?

Figyelt kérdés

Nekem olyan rosszul esik, hogy családban meg ismerősi körben is megjegyzik néha, hogy oh, csak kellene egy harmadik gyerek, hogy legyen lány is, vagy ha valaki megtudja, hogy két fiam van, megkapom, hogy de kár, hogy lány nem sikerült, nem baj, az is jó, stb.

Mindig is nagyon szerettem volna kislányt, ezért olyan rosszul esik, mikor még jönnek is ezek a célzások, mindig arra emlékeztetnek, hogy ez kimarad az életemből és tényleg milyen kár.

júl. 9. 09:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem csak a fiús anyukákra jellemző, hanem mindenhol, ahol egynemű gyerekek vannak. Nálunk a lányokkal van ugyanez. Egyedül nekem van vegyes párosom, a két testvéremnél csak lányok. A nővéremnek is mondták, hogy majd negyedikre, és a bátyámnak is, hogy majd a harmadik.
júl. 9. 09:18
 2/27 anonim ***** válasza:
86%
4 fiam van, sosem sajnáltak le, sőt... :)
júl. 9. 09:19
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak 1 fiam van még de anyukám sajnál, hogy nem lányom van, mert a lányok annyira másik. Nem tudom miért...mintha akkora különbség lenne közöttük mikor picik. Nekem mindegy milyen nemű, örülök a fiúnak és a lánynak is. De amúgy előző válaszolóknak igazuk van. Ha meg lány akkor meg azért sajnálnak, hogy nincs fiú. Pedig szerintem 2 egynemű testvér jobban elvan szerintem (nem kiskorban, de mikor már nagyobbak).
júl. 9. 09:23
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Korábban meg azokat sajnálták, ahol lányok voltak. Valamikor régen volt egy ilyen szólás, hogy "nem gyerek, csak jány". Emlékszem, a környezetemben mindenki ujjongott, ha fiú született. Örültek a kislánynak is, de valahogy másképpen. Úgy látszik, azóta változott a trend.
júl. 9. 09:31
 5/27 anonim ***** válasza:
85%

Ez csalad es kornyezetfuggo is. Nekem anno meg se szuletett a kisfiam, mindenki mar szornyulkodott, hogy uristen fiu?? Hogy fogsz birni vele?

Hat hogy basszus, hogy. Anyosomnak 2 fia van, koztuk a ferjem ugye, o volt a legjobban kiborulva. Bar lehet a tapasztalat miatt, de akkoris basszus, nem beszelunk hulyesegeket a gyerek nemerol egy kismamanak :D

De a szomszedtol kezdve a boltoson at mindenki ki volt borulva 😂 Kiveve a szuleim, ok szerencsere nem mondtak semmit.

Szoval mikor milyen embereket fogsz ki 🤷‍♀️

De ezt el kell engedni. Azert esik nyilvan ennyire rosszul, mert te is kislanyt szerettel volna, de el kell fogadni, ha valami nem jon ossze. Biztosan nagyon nehez lehet, alairom.

Meg tervezunk egy gyereket, remelem o is fiu lesz, aztan a vegen maglyan egetnek el, mert fiukat mertem szulni, haha :DD

De egyebkent miutan megszuletett, nem volt hasonlo megjegyzes senkitol egyelore.

júl. 9. 09:34
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt gyerek: Mikor lesz?

Meglett a fiam: kellene egy lány is.

Meglett a lányom is. Azthittem ezzel teljesítettem, 1fiú 1 lány, nem köthetnek bele.

Most? Mikor jön a 3.?

Ha azt mondom, hogy nem lesz 3., kapom a kioktatást, mert:

-2 gyerek kevés, nem jár rájuk sok támogatás

- jön az majd, nem mi döntjük el

-pedig 3 gyerekkel sokkal könnyebb, mint kettővel.... STB...

júl. 9. 09:35
 7/27 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem kering egyfajta városi legenda, hogy a kislányok mind cuki, szoknyába öltöztetett, csendes, szófogadó, mindenben "könnyű" gyerekek, akikkel móka kacagás minden nap, egyébként is minden kislány alázatos szolgalélekkel várja, hogy anyukája legjobb barátnője legyen majd egy életen keresztül, lehetőleg el se költözve otthonról, vagy nem túl messze. Így kárpótolva a szüleiket az elhanyagolt gyermekkoruk miatt, és kitöltve az űrt a lelkükben, hogy soha többé nem lesznek egyedül.

A fiúk meg mind surmó kis vadállatok, kivétel nélkül.

Aztán, hogy ez mennyire káros, arról ne is beszéljünk. De attól még általában ez az uralkodó nézet.

júl. 9. 09:43
 8/27 anonim ***** válasza:
83%

Anyós mikor megtudta hogy unoka érkezik(első) hát reméli lány!

Fiú lett

Ő hordta haza a lányos ruhákat mert hát majd lesz egy lány unoka a másik gyereknél.

Lett is ! A fiamat totál elhanyagolta mert csak a lány a fontos...

Lett nálunk lány már ő se nagyon érdekli mert van a másik istenitett lány.

Én 2 vetélés után már mindegy volt hogy fiú a második vagy lány.

Örültem hogy lány Lett de ha fiú lenne is imádtam.

júl. 9. 09:51
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

"Mindig is nagyon szerettem volna kislányt, ezért olyan rosszul esik, mikor még jönnek is ezek a célzások, mindig arra emlékeztetnek, hogy ez kimarad az életemből és tényleg milyen kár."

Ezért tud megérinteni. Ha te már megemésztetted volna, hogy nem lett lányod, akkor hidegen hagyna, mit mondanak.

Nekem 1 fiam van. Nálam a "mikor jön a kistesó?" a sláger, de mivel mindig egy gyereket akartunk, nem érdekel mások véleménye.

júl. 9. 10:49
 10/27 anonim ***** válasza:
39%

1. a csak lányos családokat is lesajnálják

2. MAGAMAT én is sajnálnám, ha csak fiaim lennének, de mást nem szoktam :D

júl. 9. 10:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!