Fiús anyukák, titeket is mindig lesajnálnak, mert csak fiaitok vannak?
Nekem olyan rosszul esik, hogy családban meg ismerősi körben is megjegyzik néha, hogy oh, csak kellene egy harmadik gyerek, hogy legyen lány is, vagy ha valaki megtudja, hogy két fiam van, megkapom, hogy de kár, hogy lány nem sikerült, nem baj, az is jó, stb.
Mindig is nagyon szerettem volna kislányt, ezért olyan rosszul esik, mikor még jönnek is ezek a célzások, mindig arra emlékeztetnek, hogy ez kimarad az életemből és tényleg milyen kár.
Már az elsőre is mindenki azt hitte lány lesz (csak azért mert sokat hánytam), fiú lett, mindenki örült.
Másodjára mégtöbbet hánytam, na ez már tuti lány. Fiú lett.
-Na, nem baj.
-Majd a harmadik.
-Jól van az.
Ilyesmiket kaptam. Hozzáteszem én inkább fiút akartam, éreztem is, hogy az lesz. Nem vetjük el a harmadik gyerek ötletét de semmiképp se azért akarjuk, hogy hátha lány lesz.
Volt, aki igen. De mi alapból 2 fiúra vágytunk, így könnyen el tudom engedni. Neked ez biztosan nehezebb.
A férjem családja volt nagyon nagyon lány párti, főleg anyósom vágyott lány unokára, mert ő mindig is lányt akart, de neki is 2 fia lett. Aztán folyamatosan nyomatták, a "bezzeg ha lányok lennének, mennyivel könnyebb lenne", amivel szintén nem értek egyet. Bár 2 rossz csont fiam van, de nem gondolom, hogy néhány lány ne tudná ezt is felülmúlni.
A védőnőm is először csak megértően vigasztalt, mikor kiderült, hogy a 2.is fiú, mikor mondtam neki, hogy fiút akartunk, akkor csodálkozott, mert általában vegyes párost terveznek a szülők.
Sógornőm "biztatott", hogy lehet, hogy csak elnézték UH-n, lehet még lány... Nem értette az álláspontunkat.
Az én részemről a családom, és az ismerősi köröm nem érzett kényszert véleményt mondani erről, örülnek nekik, és kész.
Mi ebben a csúnya?
A fiaim a mindeneim, de ettől függetlenül szerettem volna kislányt is és szomorú vagyok, hogy sosem lesz és így kimaradok dolgokból, amiket meg szerettem volna élni.
Nem értem, hogy függ össze a két dolog, azért, mert vágytam lányra és elszomorít, hogy nem lesz, attól még szeretem a gyerekeimet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!