Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kortól vinnéd...

Hány éves kortól vinnéd temetésre a gyerekedet? És miért akkortól?

Figyelt kérdés

júl. 8. 15:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem ez nem kor hanem érettség függvénye.

a 14 éves öcsém pl nem vinném, mert csak menne a hiszti, melege van, mikor lesz vége, mit bőgnek... stb...

Viszont a fiam 5 éves, rajta elgondolkodnék. Felfogja mi a halál, mi a temetés, mi az a tisztelet, stb...

júl. 8. 15:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Helyzetfüggő.

10 volt a legkisebb, mikor először velem jöttek. Általuk kedvelt, de nem túl közeli családtag volt, alkalmasnak éreztem első alkalomnak. 2-3 éve öcsém anyósának temetésére a nagyoknak feleslegesnek éreztem, a kicsinél meg korainak is.

De alapvetően mindig őket kérdeztem, hogy van-e kedvük jönni, ha nem akartak, nem erőltettem soha. A nagy idén 16 lesz, nála most már úgy érzem, illik, hogy eljöjjön mindenhová, ahol ismerte az elhunytat.

júl. 8. 15:25
 3/11 anonim ***** válasza:
78%
11 évesen voltam a nagymamám temetésén, sosem felejtem el, borzasztó "élmény" volt, mert nagyon szerettem, nekem nem volt jó látni, ahogy leengedik a koporsót. Utána évekig nem tudtam temetésre elmenni. Nem vinnék gyereket temetésre.
júl. 8. 15:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nincs korhatára. Sokat beszélgetünk a témáról amikor csak igénylik és így természetesnek fogják fel, hogy aki megszületik az egyszer meghal.
júl. 8. 15:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, én nagyon kicsi voltam, mikor az anyai nagyapám temetésére elvittek. Úgy mesélik, apa nem akarta, de az anyai nagyanyám ragaszkodott hozzá, ezért a temetés nagy részén a sírok között sétált velem apa, de a végén, amikor beteszik a sírba, szóltak, hogy vigyen oda, én meg megláttam egy rokont, és elkezdtem neki kiabálni, hogy szia szia, meg nyújtottam a kezem, hogy vegyen át. Hát ez még mesélés után is baromi ciki nekem, de nem engedték apának, hogy elvigyen... Utána 12 voltam, mikor nagynanyám is meghalt, ott már tudtam viselkedni.
júl. 8. 17:31
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

#3. "nekem nem volt jó látni, ahogy leengedik a koporsót."

Miért, szerinted mások azért járnak temetésre, mert kedvelik ezt a látványt?

Na ezért nem szabad 11 évig tabuként kezelni a halált.

júl. 8. 17:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A kicsi 1 éves volt, a nagyobb 2,5, mikor először elvittem őket.

A mai napig teljesen nyíltan beszélünk a halál fogalmáról. Alapvetően én ezt nem tartom olyan tabunak, hogy X éves korig ne vigyem magammal.

júl. 8. 18:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem kor kérdése. Amikor a nagyobb 1,5 éves volt simán elvittem, a most 8 évest meg már egy fél éve sehová kb, mert annyira szófogadatlan lett
júl. 8. 20:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
3 hónapos volt a lányom, mikor a nagymamámat temettük, vittem őt is. Most 11 és nem tudom mikor kell legközelebb mennünk, de vinni fogom.szerintem nincs minimum kor, bár mekkora korú gyereket el lehet vinni.
júl. 8. 21:28
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Pár héttel a szülés előtt voltam egy temetésen, majd 1 év múlva ugyanúgy vittem magammal csak már kendőben magamra kötve egy másik rokonéra, azt végigaludta.

Azóta szerencsére nem volt haláleset. 2 évesen nem vinném, mert nem tud 1 percig se nyugton maradni, babakocsiban nincs el.

Én 10-12 éves koromban voltam első temetésemen nagypapámén, akivel nem volt szoros a kapcsolatom, ritkán találkoztunk.

Koporsós temetés, ravatalon a testével...nagyon megviselt, elbújtam az ajtó mögé zokogni, hogy ne lássam. Nagyon morbidnak tűnt ez az egész, pedig addigra tisztaban voltam a halállal. Mai napig furcsa szokásnak tartom ezt, bár érteni vélem a funkcióját. Azóta se voltam ilyenen, csak hamvasztásoson.

Gyereket első temetésre ilyenre biztos nem vinnék vagy nem kiskamaszként. Mindenképp megkérdezném a gyereket is, hogy ő akar-e menni azok után hogy részletesen megbeszéljük mire számíthat.

júl. 9. 00:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!