Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvinnéd ebből a suliból a...

Elvinnéd ebből a suliból a gyerekedet?

Figyelt kérdés

Ez a harmadik sulija, másodikos.

Írok egy kis előzményt..

első suli: 32 gyerek, rossz problémakezelés, szóbeli zaklatás, gyenge suli, magas elvárások jegyeknél, jó közegű gyerekek, közepes tanuló gyerekek, nem szerették a tanárok a gyerekem, rengeteg program volt.

Második suli: kevés gyerek, nagyon gyenge oktatás, verekedés-csúnya beszéd, semmi elvárásra jó jegyek, rossz közeg, nagyon rossz képességű gyerekek, utálták az enyémet a tanárok, semmi program nem volt.

Harmadik suli: közepes létszám, jó oktatás, verekedés-csúnya beszéd-szexszel való foglalkozás, közepes osztályzás, rossz közeg, rossz/közepes képességű gyerekek, a tanárok imádják az enyémet, program alig.

A gyerekem nagyon jó képességű, nem mindenkivel jön ki tanárok tekintetében(szereti a régi típusú fegyelmet tartó, fekete-fehér tanárokat), gyerekek bírni szokták. Be vagyok ijedve, tegnap beszélgettem a délutánossal és eléggé megerősítette, amiket észrevettem és félek mi lesz jövőre, de leginkább negyedikben. Szülőire az osztály kevesebb, mint harmada jár, rossz közegből származó gyerekek, ami játékban, beszédben, érdeklődésben megmutatkozik. Ilyen olyan nehézségeik vannak, haladási tempóban szerencsére nem látszik. Felosztályozzák a gyerekeket, amiből szakértőijük van, de készségtárgyakból legalább mindenki ötös bárhogy teljesít(nincs elvárás, gyakran meg sincs tartva), egyébként keményen osztályoznak, ami nekünk tök ideális.

Szóval az oktatási rendszer itt nagyon szimpi, fő tárgyakra koncentrálnak, de szinte semmit sem tanulnak másból, mondjuk a semmire azért ötöst kapnak.. Ennél is tanulhatnának többet is egyébként a fő tárgyakból is, de ez azért egy "jó" szint. A szülők szegény, alsóbb kategóriások nagyrészt, osztálypénz minimális, nincs befizetve ezer forint se, nem partnerek semmiben, évente 2 kicsi kirándulás van, azt is ki kell sajtolni belőlük. Gyerekek felügyelet nélkül kütyüre engedve, otthonról hozott érdeklődés a szex felé iszonyú félelmetes(lányom van). Verekedés naponta több, csúnya beszéd rutin. Ez más közeg, szerencsére igazi régi tanárnő van, kordában tudja tartani őket egyelőre..és a horrorfilmek, erőszakos dolgok, meg az a szókincs.. Igyekszem olyan keveset járatni és más közegbe is jár, hogy onnan is ragadjon rá más minta. A váltó asszisztens(tanár helyett) egy évre jött, előző is egy évet maradt, vannak a nyugdíj előtt állók, meg akik egy évet maradnak, tanárhiány borzalmas nagy.

5-re mindenképp váltunk, de lehet most is kéne megint, mert a beszéd már most ragad a gyerekre, érdeklődés részben, pedig ebéd előtt elviszem.

Tudom tökéletes suli nincs, de itt pl nyelvet sem tanulnak, nincs környezetismeret se és lenne lehetőségünk váltani egy másik sulira, ami pl sok ötös, sok leadott anyag minden tárgyból, közepes létszám, jó közeg, közepes képességű gyerekek, sok program, de ott még gyakrabban lépnek le a tanárok(nem tudni hogy jönnek majd ki eleve a gyerekkel), és a felső ott is olyan gáz, mint nálunk, tehát ott is negyedikben elmenne a gyerek, illetve ott a szülők fúrják egymást és nem járnak megrendezett programokra és petíciókat írnak tanárok váltása miatt vagy ölre mennek egymással.. könnyen alkalmazkodik a gyerekem és könnyen alakít ki barátságokat, ez nem tényező. Úgy érzem ott jobb helyen lenne a gyerekem, csak nem tudom hogy jön ki majd a tanárral, ott osztályfőnökök is elmennek gyakran, még egy bizonytalan pont.

Te váltanál a helyemben erre a sulira a jobb oktatásért, bizonytalan tanárkapcsolattal, jó gyerek de máshogy rossz szülő közeggel? Vagy maradnál a miénknél? A gyerekemnek jobban hiányozna az osztályfőnöke, mint a barátai, ha váltanánk. Hamarosan év vége, most kell váltani, ha szeretnénk. A csúnya szavakon ne olyan gyengéket képzeljetek, hanem olyan igazi fszszop-ó meg társait a szexnél se olyat, hogy normális beszélnek róla és bekukkantanak a lányok szoknyája alá, hanem megbszni hozzáállás-milyen a sgge felfogás, és az osztályban 20 fiú van a 24 gyerekből.

2023. ápr. 28. 04:30
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
17 szavazat
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Ja és légyszi próbáljátok a mi szemszögünkből nézni tanulni szerető és ezt is élvező, ebben jó gyerekkel, ne lehúzva, hogy minek neki erősebb iskola, ahol többet kell tanulnia, gyereknek már eleget tud játsszon csak. Nekem, nekünk fontos. Neki is, van összehasonlítási alapja és panaszkodott is rá!
2023. ápr. 28. 04:35
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

A tanulás miatt váltanék maximum, a csúnya beszéd meg társait engedd el, hidd el, még egy milliós magánsuliba is ugyanígy beszélnek a gyerekek, ezt nem (csak) a szülőktől tanulják el, hanem gyakorlatilag akárhonnan, ha az utcán látnak egy káromkodó bolondot, máris megtetszik nekik, mert a gyerekeknek ez poén meg vicces. Viszont a legtöbb gyerek kinövi előbb-utóbb.

Nekem az pláne nem tetszik abban amit írtál, hogy nem tanulnak nyelvet. Ez alap dolog lenne szerintem, ahová én jártam annó, már általános iskolában is kettő nyelvből lehetett választani, aztán a másodikat lehetett opcionálisan még szakkörként felvenni.

De az is szarul hangzik, amit leírtál, mint opció. Inkább keresgélj még.

2023. ápr. 28. 05:16
 3/24 anonim ***** válasza:
96%
3. iskola és váltsál e még? 6-7 évesen szerintem én teljesen roncs lettem volna attól, hogy folyamatosan új közösségben kell bemutatkoznom, megszokni új embereket, felvenni a ritmust egy más közösséggel. Mit szól ehhez a gyerek? Véleményem szerint sokkal többet árt a sok változás, mintha az összes közül a legrosszabb lett volna az első és az utolsó is egyben. Az élet más területein is hasonlóan bizonytalan vagy?
2023. ápr. 28. 05:53
 4/24 anonim ***** válasza:
22%
Itt tart a magyar oktatás...
2023. ápr. 28. 06:03
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Tanulás miatt nem vinném. Úgyis ebéd előtt elhozod, menjen utána külön nyelvre és matekra, ha nem erős suli, akkor a gyerek sem fárad el.

Ha korán elhozod, akkor szintén nem nagyon számít, hogy szex iránt érdeklődnek a gyerekek. Ha jól értettem a lányod szeret ide járni, nem feltétlenül mozgatnám át minden évben, főleg, hogy két helyen nem szerették a tanárok.

2023. ápr. 28. 06:16
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem váltanék. Szerencsétlen gyereked így is totál ki lehet q nulla stabilitassal. Három iskola két tanév alatt????? Neked úgysem lesz jó semmi se.

Off Hollandiában általános iskolában max 8. évfolyamon tanulnak valami nagyon minimálisan, tehát kb heti egy órában nyelvet, rendes nyelvoktatas a középiskolában van. Ennek ellenére kb minden holland beszél angolul. Felesleges egy kis alsost ezzel terhelni

2023. ápr. 28. 06:17
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Iskolaválasztásnál érdemes előre tájékozódni… A gyakori váltás, főleg, hogy 5.-ben is tervezed, nem jó a gyereknek. Tökéletes suli nincsen. Nem váltanék, harmadszorra főleg nem.
2023. ápr. 28. 06:51
 8/24 A kérdező kommentje:

3as, eltekinthetnél a saját bizonytalan zárkózott énedtől, az én gyerekem nem te vagy! Leírtam, milyen, az enyémet nem viseli meg, imádja a társaságot, új embereket, bandázást, nyitott, extrovertált, és van fix baráti köre(sulin kívül), több éve, ami állandó. Elsőre nem volt választásunk, csak a körzetes vette fel, ami szuper suli hírében állt. Másodikra sérült gyerekek közé került(adhd, autizmus, disz, és le merném fogadni, hogy enyhe ért. fogy is, csak nem volt papírjuk a gyerekeknek, nem mindnek), mert sztárolták a sulit és egyéni haladási tempót ajánlottak alapítványi suliban, amiben gondoltam az én kiemelkedő képességű gyerekem majd csillogni fog, hogy gyorsabban haladhat és különórákat, programokat ajánlottak, amik elmaradtak. Rettenetesen dühös voltam, hogy pénzért egy rakás kakit kapok. Senki nem vesz át gyereket ilyen suliból magától, főleg ha egy éven belül harmadikat keres, így lakcímváltással kerültünk ebbe a suliba. Tök jól ment az elejétől a váltás, a "megbszni" dolgok csak két hónapja jöttek elő, akkor a tanárnővel közösen összehoztunk egy baráti kör váltást a gyereknek osztályon belül, de innen jön a horror és a még csúnyább szavak. Eddig házat rajzolt állatokkal és családdal, kalandort meg lényeket meg tájakat meg vicces, jópofa, érdekes dolgokat, most vérontást rajzol kifolyó belekkel és bottal kergetik egymást, mintha láncfűrész lenne az udvaron játékból és gyilkosost játszanak. Ja, nagyon bizonytalan vagyok tényleg. Az én gyerekem nézd, könnyen alkalmazkodik a többi gyerekhez, sok különböző különórán volt/van és mindegyik közösséget bírja/bírta elsőre! A második suliját rühellte, meg az első sulijában két gyereket(akik a második suliba lettek volna valóak), de a többieket kedvelte. A tanárnőket igazságtalannak tartotta, mert mindig a sérültebbnek kellett elnézni dolgokat, mikor ugratták. A mostani sulijában nincs ilyen, ott a provokátorok mennek büntetésbe, nem az, akit felhúznak a piszkálással, zaklatással, beszólogatással.

Na szóval a mostani suliban ezeken felül jár különórákra, tehát ami kimarad tanulmányilag, azt pótolom(tanul zenét, sportokat, ebéd után elhozom a suliból és járom vele a várost, korábban tanult nyelvet különtanárnál, ezt most nyárra magántannárral visszahozom), környezetismeret könyvet nemrég végeztük ki, amit itthonra vettem, kb 3 óra volt, szerencsére ezeket tudta, de ez embertelen mennyiségű pénz és idő nekem, hogy egy korrekt suli tanulmányait pótoljam nála. Ezeket mind a suliban kellene kapnia 8-2ig, ingyen.

A másik suli így néz ki: Tanulnak normálisan, éneken szolmizálnak, kottát olvasnak, kánonban énekelnek, helyben van zeneiskola is, ha valaki akar hangszert. Különböző rajzolási módok, ábrázolási módok vannak, technika órán nem csak vágnak, hanem kókuszgolyót is készítenek, gyurmáznak, tudják mi az a tempera, gyűjtenek dolgokat és felhasználják alkotásaikban. Tornán tornáznak, az enyém nem tudta, mi az a négyütemű, mert még nem hallotta. Nem építik a testüket, néha futnak és udvari játék van, meg kidobós és fogócska. Nem másznak kötelet, nem ugrálnak zsámolyon. A másik suliban rendes tesi van, amiből egy tenisz a suli melletti teniszpályán fillérekért(havi 2000). Ez az órarendbe van építve! Nem tanulnak nyelvet, nincs szakkör se. Másik suliban van heti több nyelv és heti 2 nyelv, attól függ, hogy angol vagy német. A fő tárgyaik sem egyformák, másik suliban alaposak(műveleti sorrend pl), adnak szorgalmi feladatot!, van náluk hetente egy korábbi matekversenyes feladva hétvégére! illetve van náluk kötelező olvasmány(nálunk nincs), év közben kérik, hogy olvassák a sirály a királyt, meg más könyveket, amik a tananyaghoz kapcsolódnak. Ha valaki bemegy a másik suliba, a gyerekek köszönnek, hogy jónapot kívánok, szépen egyszerre. A mi sulinkban a tanárnő nem is zavartatja magát sokszor, néha szól, hogy tessék köszönni, akkor egy két vegyes csókolom-jó napot jön, ha jön. Náluk vannak túrák, kirándulások, egészségnap, megfelelő pólóba öltöznek, plakátot készítenek tematikusan, versenyekre járnak, több könyvük van, mint nekünk matekból és nyelvtanból és irodalomból. Ők vezetik a füzetet, felírják a margó szélére a dátumot, mikor melyik könyvből dolgoznak, vannak felelősök, hetesek, jelentenek. Nálunk örülnek ha a gyereknél van a füzet, semmit nem írnak fel, senkinek nincs feladata, nincsenek hetesek, felelősök, szünetekben csak játék van. Totál káosz. Náluk van erdei iskola, ha valamit be kell hozni, a szülők behozzák! A gyerekeknek van tornacipőjük, nálunk "a benti is jó". Nálunk 10 virág volt, most a föld napjára ültettek. Ebből 8at én vittem, hogy legyen másnak is, pedig minden szülőt kértek, hogy hozzon. Most voltak fogorvosnál, több gyerek nem vitt fogkefét, pedig kérték, mi vittünk plusszt, hogy jusson másnak is, ha kellene. Az szmks anyukák is csak fél gőzzel dolgoznak, jövőre belépek, ha itt maradunk, de most, hogy tudom, hogy a másik "tanár--asszisztens csak" is elmegy és nagy a fluktuáció, és megerősítette, amiket fél év alatt észrevettem, illetve rátett még, megijedtem.

3 hónapja látok rá erre a másik iskolára, mióta ismerős is kimenekült a második suliból, ők jobb helyre tudtak lakcímet szerezni, de átjelentkezhetnénk oda, ahova ők is. Iszonyatosan irigy vagyok a minőségibb oktatásukra, programjaikra, amikre alig jár valaki, mert a szülők azt se tudják milyen jó dolguk van, még jobbat akarnak. Nemrég voltak kiránduláson ami nem volt kötelező, és csak 5 gyerek volt a 25ből! Ehhez képest nemrég megtudtam, hogy másodikosoknál más suliban(zenesuliból gyerekem barátja) már második nyelvet is hoznak be szakkörként, ők végeznek a legjobb helyeken versenyeken, kapják a legtöbbrétegű tudást és a kislány nem egy zseni, de mindenből ötös, tehát nem osztályoznak véresen, figyelnek másokra is, és mennek külföldre. KÜLFÖLDRE. Állami suliban! Tehát nem is az van, hogy a miénk csak nem "versenyistálló", hanem egyszerűen közepes. A másik suli, amibe meg ismerős jár jó suli, de nem a legjobb. A legjobb a zenesulisé, meg van egy ismerősünk kéttannyelvűben, onnan is jönnek infók, az egészen más szint, az is a legjobbak közé való.

Lehet fogok kérni próbanapokat, hogy megnézhessük milyen náluk, vagy belépek szeptembertől az szmkba, pénzzel és programokkal és külön munkával tartom a minőségi oktatást a gyereknek, de most, hogy tudom milyen az élet más sulikban.. hát a miénk.. Ráadásul ingyen! Ingyen! Én meg taníttatom a gyereknek a németet 5000/óráért, nem is beszélve a sportjairól és zeneóráiról és arról a rengeteg időről, amíg áthurcolom egyik helyről a másikra s aggódom mikor fogják jobban fogdosni, mint az ölelés és hátsimi, és miért kell képben lennie egy 8 évesnek a szop-ás fogalmával, vagy azzal, hogy anyabszó pl. Nem a sima kva és bmeg zavar. Illetve a februári szülőin derült ki, hogy felsőben lopnak, csalnak, zsarolnak és kérték, hogy ne menjenek egyedül a gyerekek, vagy akinek muszáj, tegyen feljelentést, mert a suli nem tud mit tenni. Nem csak roma gyerekek, hanem az elhanyagolt gyerekek. Rengeteget tudnék még mesélni, azt hiszem annyival ki tudom fejezni, hogy a tanárnő szólt a szülőin, hogy felsőben nem ajánlja a maradást és próbálja visszafogni őket, amíg lehet 4-ig. Szóval ez a suli gáz. De most, hogy megy el a délutános is, meg amiket még mondott.

Úgy érzem tennem kell valamit, mert itt nagy gáz lesz és hamarabb, mint 3 hónapja látszott. Tudom, hogy sznobnak hangzik, de ez nem a mi szintünk. Azért jöttünk ide, mert ide sikerült lakcímet szerezni, de már bármelyik suli átvenné a gyerekem, tehát most váltani gyerekjáték lenne, nem úgy, mint eddig. Nincs kivel megbeszélnem, ismerősék örülnek a sulijaiknak és nem érzik át a dolgot, bagatellizálják a problémákat/hiányosságokat, de már akkor kivannak, ha a gyerekük bammegol, vagy lökdösődés van, mikor nálunk ennél durvábbak vannak naponta. Viszont a gyerekem senki nem zaklatja, kedvelik, a tanárok is bírják, és ha próbálkoznak, a tanárnő neki ad igazat ha pl bemutatnak neki ő meg rákiabál a másikra, akkor a bemutató kap ki és nem az van, hogy "miért kell kiabálni azért, amiért bemutatott, azt se tudja mit jelent", mint az első suliban volt.

2023. ápr. 28. 07:06
 9/24 anonim ***** válasza:
96%

"...az én kiemelkedő képességű gyerekem..."

Ez, plusz az ömlengés a 8. kommentben egyértelművé teszi, hogy te az "itt mindenki huyle csak én vagyok az okos" gondolkodást erőlteted. Van ilyen, én is így gondoltam úgy 8 évesen, aztán kinottem belőle. A gyereked nem kiemelkedő képességű, nagyon max kicsit okosabb lehet, mint az átlag, amúgy el van szállva magától az anyja mintájára. Vidd masik iskolaba, aztán újra máshová, lehetőleg félévente. Mindig a tanár meg a környezet lesz a hibás, soha nem a gyereked, ez nyilvánvaló.

2023. ápr. 28. 07:12
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Ugye ez trollkérdés? Szerencsétlen gyerek
2023. ápr. 28. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!