Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvinnéd ebből a suliból a...

Elvinnéd ebből a suliból a gyerekedet?

Figyelt kérdés

Ez a harmadik sulija, másodikos.

Írok egy kis előzményt..

első suli: 32 gyerek, rossz problémakezelés, szóbeli zaklatás, gyenge suli, magas elvárások jegyeknél, jó közegű gyerekek, közepes tanuló gyerekek, nem szerették a tanárok a gyerekem, rengeteg program volt.

Második suli: kevés gyerek, nagyon gyenge oktatás, verekedés-csúnya beszéd, semmi elvárásra jó jegyek, rossz közeg, nagyon rossz képességű gyerekek, utálták az enyémet a tanárok, semmi program nem volt.

Harmadik suli: közepes létszám, jó oktatás, verekedés-csúnya beszéd-szexszel való foglalkozás, közepes osztályzás, rossz közeg, rossz/közepes képességű gyerekek, a tanárok imádják az enyémet, program alig.

A gyerekem nagyon jó képességű, nem mindenkivel jön ki tanárok tekintetében(szereti a régi típusú fegyelmet tartó, fekete-fehér tanárokat), gyerekek bírni szokták. Be vagyok ijedve, tegnap beszélgettem a délutánossal és eléggé megerősítette, amiket észrevettem és félek mi lesz jövőre, de leginkább negyedikben. Szülőire az osztály kevesebb, mint harmada jár, rossz közegből származó gyerekek, ami játékban, beszédben, érdeklődésben megmutatkozik. Ilyen olyan nehézségeik vannak, haladási tempóban szerencsére nem látszik. Felosztályozzák a gyerekeket, amiből szakértőijük van, de készségtárgyakból legalább mindenki ötös bárhogy teljesít(nincs elvárás, gyakran meg sincs tartva), egyébként keményen osztályoznak, ami nekünk tök ideális.

Szóval az oktatási rendszer itt nagyon szimpi, fő tárgyakra koncentrálnak, de szinte semmit sem tanulnak másból, mondjuk a semmire azért ötöst kapnak.. Ennél is tanulhatnának többet is egyébként a fő tárgyakból is, de ez azért egy "jó" szint. A szülők szegény, alsóbb kategóriások nagyrészt, osztálypénz minimális, nincs befizetve ezer forint se, nem partnerek semmiben, évente 2 kicsi kirándulás van, azt is ki kell sajtolni belőlük. Gyerekek felügyelet nélkül kütyüre engedve, otthonról hozott érdeklődés a szex felé iszonyú félelmetes(lányom van). Verekedés naponta több, csúnya beszéd rutin. Ez más közeg, szerencsére igazi régi tanárnő van, kordában tudja tartani őket egyelőre..és a horrorfilmek, erőszakos dolgok, meg az a szókincs.. Igyekszem olyan keveset járatni és más közegbe is jár, hogy onnan is ragadjon rá más minta. A váltó asszisztens(tanár helyett) egy évre jött, előző is egy évet maradt, vannak a nyugdíj előtt állók, meg akik egy évet maradnak, tanárhiány borzalmas nagy.

5-re mindenképp váltunk, de lehet most is kéne megint, mert a beszéd már most ragad a gyerekre, érdeklődés részben, pedig ebéd előtt elviszem.

Tudom tökéletes suli nincs, de itt pl nyelvet sem tanulnak, nincs környezetismeret se és lenne lehetőségünk váltani egy másik sulira, ami pl sok ötös, sok leadott anyag minden tárgyból, közepes létszám, jó közeg, közepes képességű gyerekek, sok program, de ott még gyakrabban lépnek le a tanárok(nem tudni hogy jönnek majd ki eleve a gyerekkel), és a felső ott is olyan gáz, mint nálunk, tehát ott is negyedikben elmenne a gyerek, illetve ott a szülők fúrják egymást és nem járnak megrendezett programokra és petíciókat írnak tanárok váltása miatt vagy ölre mennek egymással.. könnyen alkalmazkodik a gyerekem és könnyen alakít ki barátságokat, ez nem tényező. Úgy érzem ott jobb helyen lenne a gyerekem, csak nem tudom hogy jön ki majd a tanárral, ott osztályfőnökök is elmennek gyakran, még egy bizonytalan pont.

Te váltanál a helyemben erre a sulira a jobb oktatásért, bizonytalan tanárkapcsolattal, jó gyerek de máshogy rossz szülő közeggel? Vagy maradnál a miénknél? A gyerekemnek jobban hiányozna az osztályfőnöke, mint a barátai, ha váltanánk. Hamarosan év vége, most kell váltani, ha szeretnénk. A csúnya szavakon ne olyan gyengéket képzeljetek, hanem olyan igazi fszszop-ó meg társait a szexnél se olyat, hogy normális beszélnek róla és bekukkantanak a lányok szoknyája alá, hanem megbszni hozzáállás-milyen a sgge felfogás, és az osztályban 20 fiú van a 24 gyerekből.

2023. ápr. 28. 04:30
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó,én is remélem,hogy ez nem igaz.Amúgy meg ja.Neked azért nem jó egyik suli se(az új se lesz majd az ha ott lesztek)mert agyonra el vagy szálva magatoktól.Csak én,én,én,az én kiemelkedő gyerekem,stb.Francokat kiemelkedő,legfeljebb van pénzetek,és te ráérsz az életére telepedne,így szegénynek ugyan gyerekkora nincs,de előre megtanulja a tananyagot,amit nem is kéne,így okosabbak tűnik.Csórit otthon is még tanítod 2-3 könyvből,meg menjen zeneiskolába,meg tanuljon fene tudja hány nyelvet,és még ki tudja miket.Szerencsétlen meg 2.-os azt megjárt már 3 iskolát.Nálunk 1 db iskola van,oda jár mindenki,és kiválóan elvannak.Mindenhol vannak "rossz"gyerekek,meg van csúnya beszéd is.Az meg,hogy egy alsótagozatban nem akarnak 6 nyelvet tanítani,meg 100 különórát tartani,az nem baj!Sőt! Szerintem jobb lenne,ha ti is inkább választanátok egy irányt,ami tetszik a gyereknek,és azt csinálná.Vagy sport,vagy tánc,vagy rajz,vagy zene,de mindent egyszerre nem lehet.Alapból nem is nagyon van olyan,hogy mindenben jó, tehetséges.Akkor ami nem megy annyira,az inkább kudarc.Mindegy!Én remélem,hogy csak unatkoztál!
2023. ápr. 28. 07:48
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a húgom kérte, hogy vigyék mindig új iskolába, mert mindig az osztályát hibáztatta a saját lelki problémái és a lustasága miatt. Az 5. iskolába jár már, és csak azért nem viszik újba, mert már mindenki rajta kívül megunta ezt a játékot. De ötödszörre is az iskola a hibás. Most ott tartunk, hogy 11.-es és nem akar 12.-be menni sehova. Akinek nem jó 3 iskola, annak sehány nem lesz jó. Kicsit túlélteted a gyereked és túl sokat vársz el tőle tanulás szinten. Kérdezd meg, hogy ő mit akar és hagyd békén. Nem kell neki francia nyelvtanfolyam és bonsai metszés művészete tanóra, nyáron meg végképp hagyd pihenni. Max menjen táborokba SZÓRAKOZNI. Az ilyen maximalista, kontrolláló szülők gyerekei sokkal jobban kifordulnak magukból tinédzser korukban, mintha csak nem csináltak volna semmit a szülők.
2023. ápr. 28. 07:48
 13/24 A kérdező kommentje:
Az anyja mensa tag, a gyerek is kiemelkedő képességű, már 1,5 évesen látszott. Nem zseni, de okosabb másoknál. Felmérték kétszer is mindegyik területen magasan átlag felett teljesített, meg hát aki értelmes észreveszi, hogy hamarabb rajzolt összetetten, hamarabb írt, olvasott, számolt nagyobb számokkal, szerelt össze legót, jól sakkozik, renkdívül szeret olvasni. Nem zseni(ismerünk zsenit, a gyerekem meg sem közelíti), de azért jóval gyorsabb a felfogása és több területen jobb, az osztálytársainál pl mindnél szinte mindenben. Cserébe pl nem szép az énekhangja, meg átlagos a labdaérzéke, illetve valahogy korizni nehezebben tanult meg. Sulis készségekben jobb, versenyeken indul, jó helyezéseket ér el, bár sulin kívülin eddig csak egyszer volt, mivel itt nem csinálnak ilyesmit. Nem tudom miért kellene bizonygatnom, nem is ez a lényeg, ez a tempó, amit diktálnak jó, csak kevés területen szerezhet átfogó tudást, az alaptanterv szerint sem haladnak készségtárgyakból. A többiből tartják, de ott is hiányosan adják le, az egy darab valódi tanárunk túlterhelt és nyugdíj előtt áll. De a legfontosabb a közeg, ami aggaszt, a gyerekem idomul, beilleszkedik a közegbe és az húzza lefelé. Illetve a rengeteg idő, amit felemészt, naponta több órát csak az utazás tesz ki és csak délelőtt tudok dolgozni, mert 12:40re menni kell érte. És a sok tanulás még utána, mert amit nem vesznek át órán, azt is pótolni kell, meg a házi. . Nagyon úgy érzem váltani kellene, de ezt a tanár-diák kapcsolatot nem akarom feladni, nagyon kedvelik egymást.
2023. ápr. 28. 07:49
 14/24 anonim ***** válasza:
93%
18 évesen 160 volt az IQ-m. Kifejezetten jól éneklek, 2 nyelven beszélek, plusz egyet leírva megértek, és nem megyek vele semmire. Kitanultam egy szakmát, gyűlöltem az egyetemet. Kerestem egy munkát, amit egészen szerettem, most pedig itthon vagyok gyeden 2 gyerekkel és na ezt imádom. Nem azért, mert lusta vagyok dolgozni, hanem mert imádom a gyerekeim. :D Ha átlag felettien okos a gyereked, az sem érdekel senkit. Nem kell rákkutatónak lennie mindenkinek. Ha az akar lenni, bőven ráér olyan egyetemre menni. Addig nem is tudják a gyerekek, hogy mit akarnak, nem kell beletuszkolni olyan szerepekbe, amiket nem ő választott magának. És nem, egy 9 éves nem választja magának, hogy latint szeretne tanulni iskola után. #12
2023. ápr. 28. 07:57
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha en minden egyes problemanal valtottam volna,a 3.-os lanyom mar a 10.iskolaba jarna kb.

A gyerekek kozott vannak akik csunyan beszelnek,vannak akik a szexrol beszelnek.vannak csendesek,vannak piszkalkodosak.(lanyom a csendes,ot talaljak meg allandoan akit lehet cukkolni.de tapasztalataim szerint a gyerekek egymas kozott oldjak meg a problemaikat,max elpanaszoljak otthon mi tortent,de masnap mar ujta jo minden)

En is inkabb csak a tanulas miatt valtanek(nalunk ez nem fordulhat elo mert a tanulassal nincs gond.)

Az is igaz,hogy kisiskola a mienk,csaladias a legkor.

2023. ápr. 28. 08:06
 16/24 anonim ***** válasza:
93%
Én csak azt nem értem, hogy a zseni gyerekedet miért nem egy normális iskolába iratod be, és nem valami kisebbségi verekedős közegbe. Nem látom értelmét a váltásnak, mert hiába vagy állítólag nagyon okos folyamatosan szar iskolákba iratod. A negyedik sem lesz jobb, szerintem hagyjad.
2023. ápr. 28. 08:58
 17/24 A kérdező kommentje:

160 iqs és téged zaklattak az osztálytársaid, hogy meg akarnak bszni 8 évesen? Meg jó a segged? Ismerted a szavakat, amiket leírtam, napi szinten használták rád? Mennyire voltál képben horrorokkal nem saját érdeklődésből? Játszottál gyilkolósat?? Azért kellett "szr" iskolába raknom, mert kitalálták hogy küldik a szakszolgálathoz, mert amikor piszkálták őt szidták le, hogy nem nézi el a másik gyereknek a szivatást, kiabált és dühös volt ilyenkor és az elfogadó tanár a másik gyerek oldalára állt. Most kitalálták hogy mégsincs baja, már bármelyik suli felvenné, vannak lehetőségeink. Tök sokat számít milyen tanára van a gyereknek, olyan véleményt írt róla, hogy majd meg szólal. Itt a provokátorok vannak büntetésben.

Nem latint tanul, hanem németet és saját érdeklődésből tanulja, és szeretné az angolt is. Duolingózik szabadidejében, olvas szabadidejében, és játszik a barátaival szabadidejében. Vegyesen, egy csomó mindent. Kiviszem a játszótérre, játszóba próbál haverkodni külföldiekkel is, szeret tanulni, több kétnyelvű gyerek is volt mindenhol mindig, érdekelte. A zseni akit ismerünk ő sem szeret mindent, de amit igen, azt nagyon. Nem tudom miért nem jutottál el odáig, hogy mindenkinek más az érdeklődése, de az azért evidens, hogy ami jól megy, sikerélmény van benne a gyerek szívesen csinálja. A háttérműveltség, amit tőlem kap, nyilván alakítja az érdeklődését, nem szeretne duolingózni, ha nem ismerné a duolingót, sem a logikai játékokat, ha rossz könyveket válogatnék olvasni sem szeretne, meg ilyesmi. Nekünk olyan mázlink van, hogy suliban/életben hasznos dolgok érdeklik a gyereket, és ennek kibontakoztatására nincs lehetősége, de nem is zavar, ez extra lenne, de még alapokat sem kap, mint egy jó suliban kaphatna készségtárgyakból, pl kánon, négyütemű, ezek nagyon alapok, nem hiszem, hogy sokat várok. MÁSODIKBAN. Már itt elválik ki milyen oktatást kap, milyen ismeretekkel gazdagodik. A tableten amúgy van logikai játék meg ügyességi meg nyelvtanulós is, felváltva játszik velük saját akaratból, élvezi, engem is hall idegen nyelven beszélni, benne van az életünkben. Sportból csak a táncot élvezi most, a többit már abbahagytuk, de most majd jön be másik a küzdősport helyett, váltogatja félévente, mi tetszik. Nem tudom miért olyan fura, aki meg sportban jó, az meg azt élvezi, a gyerekek így működnek, tök normális, ha valaki nyelvet tanul, az enyém pl tudja mi az a latin, mert épp az idődetektíveket olvassa, mindjárt végez a sorozattal.

Várunk még egy fél évet, megnézem mennyit nőnek harmadikra a gyerekek és belefolyok az szmkba, de ez a közeg nagyon gáz. Egyébként ezek mind jobb hírű sulik, csak az én elvárásaim nagyok, és hiába van az ember nyílt napon, és lép be face csoportokba, mindenkinek más tetszik, más tanárok, más sztorikat hallunk, és aki egyik évben ott van, jövőre lehet nem lesz. Itt a sok tanulási/magatartási zavaros gyerek szülője pl sztárolja az egészet, hogy külön lapot nyomtatnak nekik és vannak fejlesztések és jó jegyeket kapnak, jó hatással van a gyerekükre a fegyelem. Szóval itt is sokan elégedettek, csak épp én nem. Sokan azt se tudják szerintem, milyen, ha jól mennek a dolgok a suliban és milyen a rendes oktatás, szóval beérik ilyennel. Nagyon zavar, hogy senkivel sem tudom megbeszélni, kellene valaki hasonló látásmóddal.

2023. ápr. 28. 11:44
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Tudod mit?add masik iskolaba...

Ugyis azt fogod csinalni amit te akarsz...ezert nemnis ertem miert problemazol itt.

2023. ápr. 28. 11:47
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Irod,hogy a gyerekek milyenek...akkor ezt nem lattad,hogy milyen gyerekek?milyen kozegbol szarmaznak?nevicceljunk mar...
2023. ápr. 28. 11:49
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem 17-es, nem voltak barátaim, mert rohannom kellett haza tanulni. Napi 8 tanóra nem elég arra, hogy az ember megtalálja önmagát és mély barátságokat alakítson ki. A nárcisztikus apukám tökéletes kicsi lánya voltam. 18 évesen viszont megerőszakoltak, rá fél évvel volt egy öngyilkossági kísérletem. Ez számít? Akkor lettem jobban, amikor elköltöztem otthonról. Azt csinálsz a gyerekeddel, amit akarsz, de annyira tud bántani, hogy hogy el tudják cseszni a gyerekeiket azok a szülők, akik alapvetően jót akarnak, de képtelenek megállni egy határon.
2023. ápr. 28. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!