Elvinnéd /vitted Dévény tornára az egyébként egészséges gyerekedet? Esetleg megnézetnéd? Mi a véleményed a Dévényesekről?
Én mindenképpen megnézetem majd,biztos,ami biztos.Nálunk a doki nem nagyon foglalkozik azzal,ha lassú a mozgásfejlődés,azt mondják,hogy lusta.
A magam megnyugtatása miatt is én inkább elviszem.
Nem.
Én csak akkor vinném, ha vmi miatt gyanús lenne.
Ha X hós kora helyett X+1 hósan csinál vmit, azért nem vinnám el.
Ha ezzel megnyugodnál, akkor elviheted egy felmérésre. Ha egészséges, akkor úgysem fognak találni nála semmit, és így nem is fogják "tornáztatni".
Mindkét öcsém koraszülött. Az egyiknek nagyon hasznos volt, gyakorlatilag a Dévény hatására indult be a mozgásfejlődése (1 évesen még csak a fejét emelte, 1 hónapnyi torna hatására fordult, és elkezdett mászni), míg a másikhoz kijött felmérésre, és mondta, hogy semmi szüksége nincs rá, nem is kellett. A felmérés nem is kerül annyiba, mint a rendes torna.
Én elvittem mind a hármat, de már 6hetes korukba egy ilyen első alkalomra, ahol a Dévényes egy csomó mindent kérdezett a terhesség-szülés és az addigi 6hétről, mialatt a picivel foglalkozott.
Nekem is feltünt az egyiknél, hogy iszonyú merev a nyaka, a másinál, hogy furcsán tatrja a kis ujjait... és kellett is járnunk pár alkalommal. De rendeződtek a dolgok. A legkisebb gyerekemmel viszont majd egy évet jártam, ő nagyon feszes izomzatú volt és valóban lusta is, még a torna mellett is viszonylag későn kezdett mindent csinálni, pedig én aztán tényleg nem siettetem. Nekem a tapasztalatiam és véleményem is pozitív a dévényesekről.
Nekünk így volt jó.
Köszönöm a válaszokat!
Én mindenképpen megnézetem,kíváncsi voltam,ki,hogy van ezzel a dologgal.
Nyilván,ha teljesen rendben van,akkor úgyis mondják és akkor nem megyünk tornázni,viszont ha van esetleg valami apróbb gond,azt szeretném,ha hamar kiderülne.
Felpontoztam mindenkit!
Szakemberhez megnézetni igen, de ha egyébként egészséges, akkor nincs szüksége Dévény tornára, csak otthon megfelelő tér biztosítására a szabad mozgásfejlődéshez. Játszószőnyeg, figyelmet felkeltő játékok, egyensúlyfejlesztő mozgások, hintázás stb. A dévény torna egy speciális mozgásterápia, annak jó, akinél nem indul meg normál módon vagy megreked a mozgásfejlődés, izomtónus problémák, koraszülött, sérült gyermek stb.
Nagyon jó módszer egyébként, de egészséges gyereknek nincs rá szüksége.
Dévényre nem.
Neurológushoz vittem és vinném is újra, ha gyanús lenne valami, vagy nem lennék nyugodt.
A Dévény speciális torna, fájdalmas idegstimuláció ráadásul nem orvosokkal. Nem tenném ki neki a gyerekemet, csak ha biztosan muszáj és orvos mondja, hogy megoldás lehet pl. oxigénhiányos agyi problémánál, hogy valaha majd járni tudjon. Amire a dévényt eredetileg ki is találták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!