Hány alkalom után használ a Dévény torna?
Az enyem joval idosebb volt, nyolc honapos.
Egy honap utan hasra fordult, ujabb 3 het es maszott, 13 hosan elindult. Nem tudom heti hanyszor mentek, mi ketszer, plusz heti ketszer gyogytorna a korhazban, es itthon napi 3*20 perc itthoni torna. Azokat a feladatokat csinaltuk, amit a korhazi gyogytornasz eloirt.
Ez ingyenes kezeles, lehet, h nektek is jo lenne.
Mi két hónapos kora óta járunk a kislányommal, most két éves. Nem tudom megmondani, mikortól hatott, mert ez egy folyamat. Először azért küzdöttünk, hogy a fejét tudja emelni, és két kézzel fogni. 10 hónaposan forgott stabilan, egy éves kora után kúszott önállóan, 16 hónaposan mászott. Már kapaszkodva lépeget, és kapaszkodás nélkül is feláll, pár másodpercig megáll-
Nem azért írtam le a mi szélsőséges példánkat, hogy megijedj, hanem hogy lásd az előző válaszolók példájával együtt, tényleg minden gyerek más és más. Függ a hipotónia mértékétől is. A feszes, letapadt izmoknál hamarabb beindul a javulás, mint a tónustalan, gyenge izmoknál. Kitartás!
A mi gyógytornászunk, dévényesünk egyébként az első önálló lépéséig segíti a gyereket.
Ezt nem èrtem mièrt kell kezelèsre járni eröltetni?
Hát nem azt mondják hogy minden baba a saját ütemèben fejlődik???
Kedves 7-es! Korababa, neurológiai javaslatra tornáztatjuk, nem hobbiból. Magától valószínűleg még mindig csak feküdne.
Köszönöm a válaszokat, bár sokkal okosabb nem lettem :-) Türelmesen várunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!