Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány alkalom után használ a...

Hány alkalom után használ a Dévény torna?

Figyelt kérdés
Nyaki-háti hipotón, feszes végtagú 5 és fél hónaposommal két hónapja csináljuk, 8 alkalmon vagyunk túl, és még mindig "csak" az alkartámasszal küzdünk. A gyógytornász nem mond semmit, illetve csak azt, hogy nem jós :-( Nem akarok türelmetlenkedni, csak annyiszor hallottam-olvastam, hogy egy-két alkalom után már kúsztak-másztak-jártak, hogy nem tudom hová tenni a dolgot.
2015. jan. 6. 20:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez is babánként más és más. Tényleg vannak akik 1 alkalom után másznak pl. e van akinek olyan az izomzata, hogy kell 20 kezelés is. Mi már túl vagyunk 13 alkalmon, és még nem kúszik, nem mászik, pedig 8 hónapos. Forog és körbe kúszik. Én is vártam első alkalomtól kezdve, hogy na majd most, de elég lassan haladunk. De majd eljön az ő idejük is ;)
2015. jan. 6. 21:02
 2/12 anonim ***** válasza:

Az enyem joval idosebb volt, nyolc honapos.

Egy honap utan hasra fordult, ujabb 3 het es maszott, 13 hosan elindult. Nem tudom heti hanyszor mentek, mi ketszer, plusz heti ketszer gyogytorna a korhazban, es itthon napi 3*20 perc itthoni torna. Azokat a feladatokat csinaltuk, amit a korhazi gyogytornasz eloirt.

Ez ingyenes kezeles, lehet, h nektek is jo lenne.

2015. jan. 6. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Bocsanat, rosszul irtam, kuszott egy honap utan, nem fordult.
2015. jan. 6. 21:03
 4/12 anonim ***** válasza:

Mi két hónapos kora óta járunk a kislányommal, most két éves. Nem tudom megmondani, mikortól hatott, mert ez egy folyamat. Először azért küzdöttünk, hogy a fejét tudja emelni, és két kézzel fogni. 10 hónaposan forgott stabilan, egy éves kora után kúszott önállóan, 16 hónaposan mászott. Már kapaszkodva lépeget, és kapaszkodás nélkül is feláll, pár másodpercig megáll-

Nem azért írtam le a mi szélsőséges példánkat, hogy megijedj, hanem hogy lásd az előző válaszolók példájával együtt, tényleg minden gyerek más és más. Függ a hipotónia mértékétől is. A feszes, letapadt izmoknál hamarabb beindul a javulás, mint a tónustalan, gyenge izmoknál. Kitartás!

A mi gyógytornászunk, dévényesünk egyébként az első önálló lépéséig segíti a gyereket.

2015. jan. 6. 21:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Mi is túl vagyunk már 7-8 alkalmon, de még nincs látványos változás. 8 és fél hónapos, gurulva közlekedik(ezt csinálta mielőtt elkezdtük a tornát) nem kúszik, nem mászik. Mostanába próbálkozik négykézláb emelkedni, de nagyon kezdetleges... Néha kétségbe esek, mert mindenhol azt olvasom, hogy néhány(1-2) alkalom után szinte megtáltosodnak a babák.
2015. jan. 6. 21:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Mi 9 hónapos korában mentünk Dévényeshez. Akkor kezdett kúszni, de nagyon csúnyán, féloldalasan, a jobb oldalát nem használta. Az 1. kezelés után négykézlábra állt, 2. kezelés után elkezdett mászni. 2 hónapig jártunk, a 8., utolsó kezelésekor már kézen fogva lépegetett. Most 15 hónapos. Fut, hátrál, forog, táncikál.
2015. jan. 6. 21:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Ezt nem èrtem mièrt kell kezelèsre járni eröltetni?

Hát nem azt mondják hogy minden baba a saját ütemèben fejlődik???

2015. jan. 6. 22:29
 8/12 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Ha a baba izomzata teljesen egészséges, akkor persze, várni kell, amíg a saját ütemében fejlődik. Azonban, ha feszes az izomzat, vagy pont, hogy túl laza, stb., akkor hiába várnak hónapokat, nem lesz fejlődés. Ilyenkor az izomzat erősítésével, lazításával kell először foglalkozni, magától nem fog megerősödni vagy kilazulni.
2015. jan. 6. 23:57
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekünk már az első alkalom is sokat használt. Nálunk a csípőjénél levő izmok voltak kötöttek, ez akadályozta a kúszásban és a mászásban. Az első alkalom után már sokkal szebben kúszott, a második alkalom után elkezdett mászni. 6 és fél hónaposan felállt, amire azt mondta a gyógytornász, hogy nem a legszerencsésebb dolog, mert az izomzata még nem bírja. Nem szabályosan rakta ki a lábát a felálláskor, ezért azt gyakoroltuk és utána pár napra már szépen rakta ki a lábát. Szerintem az, hogy hány alkalom után használ a torna baba és probléma függő. Az én kislányom minden alkalom után hatalmasat fejlődött, viszont van olyan ismerősöm aki hónapok óta hordja a babáját és még mindig nem akar forogni. Neki komolyabb az izmok feszessége mint nálunk volt és a gyógytornász mondta az anyának, hogy a babája lusta is és nincs kedve a forgáshoz.
2015. jan. 7. 09:07
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es! Korababa, neurológiai javaslatra tornáztatjuk, nem hobbiból. Magától valószínűleg még mindig csak feküdne.

Köszönöm a válaszokat, bár sokkal okosabb nem lettem :-) Türelmesen várunk.

2015. jan. 7. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!