Örökbeadnád/ellátó intézetbe adnád a gyerekedet, ha kiderülne, hogy down szindrómás lesz? Ha elvetetni már nem lehet
Down szindrómát korán szűrik, és nem kötelező megtartani.
De van két gyereked, tudhatnád.
2# Nekem van kollégám, akik nem csináltak magzati szűrést, az összes UH magánba volt, alaposak is voltak,még is mikor megszületett, akkor derült ki, hogy Down szindrómája van. Ilyen is van elég sokszor.
Kérdező, nekünk a lányunk nagyon nehezen jött össze huszonévesen, évek voltak. Mi akkor sokat hezitáltunk, de nem csináltunk szűrést direktbe, úgy voltunk mindenképpen szeretnénk,a végén már persze ideges voltam. Szerencsére nem lett gond, szerencsénk volt. Pedig sok Down szindrómás kicsit gondoztam, nem egyszerű. Most a másodiknál viszont csinálunk genetikai vizsgálatokat, mert óvatosak vagyunk, itt van egy egészséges lányunk, rá is gondolni kell. Most úgy érzem sokkal óvatosabb vagyok. Most nem tartanám meg akármilyen nehéz is lenne. Remélem rendbe lesz minden, mert a szívem is megszakadna.
Ha nem első gyerek, akkor szinte biztosan örökbe adnám. Az idősebb testvér(ek)re is gondolni kell.
Ha első, akkor nem biztos.
Intézetbe adnám, igen, ha első, ha többedik gyerek.
HA már nem vetethetném el. Dolgoztam Down-osokkal, úgy 5%-uk cuki, a többi meg egy 15 éves testébe zárt kétéves. Semmi baj, kivéve, ha az a 15 éves egy 190 centis kamasz. Na, az probléma.
Nem tartanám meg.
Nem érzem magam elég erős idegzetűnek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!