Anyukák! Szerintetek mennyire önző az a nő akinek van egy két es fel éves gyermeke és mellette űzi a hobbiját?
Drága férjem nehezmenyezi azt, hogy kb két hónapja visszatértem heti 3szori alkalommal az edzőtermi edzésemhez. Eddig otthon edzettem, ha a gyerek aludt vagy munka után. Meg van főzve. Ki van mosva. Tiszta a lakás. Igyekszem úgy letudni az edzest hogy a heti haromszori edzesből ugy essen az idő hogy a ferjemnek csak egyszer kelljen rá emiatt vigyázni, mert amugy bölcsis a gyerkőc.
Nem feltetlen azokat kerdem akik kondiznak, hanem barmi tevékenység ami kikapcsolja őket. Már kezdem magam szarul érezni.
Persze közbe jött a ferjemtől jogy: biztos azert mesz hogy mutogasd magad 😆 amíg ittjon edzettem meg futni jartam szabad levegőn, addig nem szolt semmit.. nalatok is ilyen a férj?
29-es, hol írta, hogy a férje mennyit dolgozik?
Meg mi az, hogy a férfiak dolgoznak több, mint 8 órát? Baromira nem a nemtől függ.
Nálunk pl bizony az volt, hogy a nő arra van, hogy cseléd legyen, neki nem lehet hobbija, a családot kell szolgálnia.
29 Jó, de nem minden nő olyan, mint az anyád, ne belőle indulj ki.
Az meg nem nemtől függ, hogy ki mennyit dolgozik. De ahol a férfi dolgozik többet, ott általában az van, hogy a nőtől van elvárva, hogy munka mellett még a házimunkát is ő végezze, bevásárlást és egyéb ügyeket is ő intézze, a gyerekekkel is ő foglalkozzon. Ha meg ezt hozzáadod a munkaidejéhez, akkor bizony jóval többet dolgozik, mint a férje, csak épp a háztartásvezetésért, gyereknevelésért stb nem jár fizetés, de sokszor még elismerés sem, sőt, elvárják, hogy mindezt szó nélkül végezze és ne panaszkodjon.
Ha meg nem úgy van a sztori, ahogy a kérdező írja, akkor voltaképpen magával szúr ki a kérdező, hisz nem a valós problémára érkeznek a válaszok, annak pedig számára sem lenne sok értelme.
Nem önző dolog, te pedig csodálatos vagy, hogy a munka, háztartás és gyerek nevelés mellett még edzeni is tudsz heti háromszor!
Gondolom azért született a kérdés mert ezt szeretted volna hallani.
Ez a féltékenységről, birtoklási vágyról szól, a gyerek csak egy kifogás a férjednek, bűntudatot akar kelteni benned.
Egy ismerősömnél gyerek nélkül is hasonlóan hisztizett az élettársa a kondizás miatt. A nő az edzéstől meg a diétától lefogyott, jobban érezte magát a bőrében, és ez a pasast idegesítette.
Végül szét is mentek, mert időben leesett a nőnek, hogy a pasas csak kontrollálni akarja.
És kit érdekel, hogy te hogyan edzenél? Én sem járok kondiba, engem frusztrálna mások előtt mozogni, így otthon edzek, de a kérdező meg más, aki akar, hadd járjon már nyugodtan edzeni!
Ehhez még akkor is joga lenne, ha amúgy nem mindent ő csinálna otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!