Vállalnátok gyereket, terhességet, annak tudatában 25% az esély arra, hogy örökölheti a saját (anya) betegségeteket? Bővebben lent.
Leszögezném, hogy nem megoldást, vagy kész forgatókönyvet várok senkitől. Van egy véleményem, hozzáállásom a témához, viszont érdekelne több ember véleménye és nézőpontja a témában.
A betegség egy fejlődési rendellenesség, ami az arc-fej középső részét érinti. A fül fejlődése visszamaradottabb, így rossz hallással, hallókészülék használatával jár. Súlyosabb esetben orr, száj állkapocs fejlődésis eltérések is lehetségesek.(Treacher Collins szindróma)
A nőnél enyhe formában jelentkezett, hallokészüléket visel, de teljes életet él. Jó családi kapcsolatai, házassága van, kiváló munkahelye, diplomás, nyelvet beszél stb. A férj egészséges, részéről nincsenek hozott betegségek.
A terhesség viszonylag késői (18-24hét) szakaszában lehet csak megállapítani érintett-e a magzat, illetve szülés előtti hetekig nem állapítható meg mekkora mértékű lesz az elváltozás pontosan.
Ennek 25% körüli az esélye.
Így vállalnátok-e hagyományos úton babát? Ha mégis kiderül a terhesség során, hogy beteg lesz elvetetnétek-e adott esetben és állalnátok, hogy ugyanolyan vagy nehezebb életutat kellene bejárnia, mint magatoknak. Vagy meg sem adnátok a kis életnek az esélyt, amit ti megkaptatok.
Esetleg már elsőre mesterséges módon más női petrsejtes donációs babát vállalnátok csak a párotokkal?
"Vagy meg sem adnátok a kis életnek az esélyt, amit ti megkaptatok."
Az én anyám/apám is fejlődési rendellenességgel született és előre tudta, hogy majd én orokolhetem?
Nem vállalék így gyereket. a T.C. azért egy elég komoly rendellenesség, láttam már ilyet, aki nem tudja hogy néz ki egy ilyen gyerek, nézzen utána. Megkeseríteném a gyerek egész életét. a társadalom kevesebbért is képes nagyon durván kirekeszteni az embert, nem hogy így, szóval nem lennék képes rá.
Nálam a petesejt donor sem jönne szóba, hiszen az nem is az én gyerekem lenne. Nem vállalnám.
Ha az anyának ilyen betegsége van, akkor az utód 50%-ban örökölheti, nem pedig 25-ben (dominánsan öröklődik).
Nem vállalnék így gyereket. Olyan súlyosságú is lehet a betegség, hogy konkrétan nem lesz arca… mint a TLC-n az egyik dokuban szereplő Juliana Wetmore…
Én elsőre azt hittem valami nevetséges apróság, ahogy leírtad, de anyám, a googles képeken nagyon durván torzak szegények, mintha összepréselték volna a fejüket oldalról és szétnyomódtak volna.
Biztos nem vállalnám, egyszer próbálkoznék és elvetetném. Elhiszem, hogy borzalmas élmény, ezért nem próbálnám másodszor. Inkább örökbefogadnék, mint a donáció, nehogy megkattanjak a terhesség alatt, hogy nem az én gyerekem növekszik bennem. Bár kitudja.. megfelelő oartnerrel talán szóba is kerülhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!