Van esély, hogy magasabb lesz a fiunk annál, mint amit a kalkulátor mond?
Apuka 176, én 161.
A kalkulátor 175-nek nézi, percentilis és mi magasságunk alapján.
Kérdező, szüleim 173 és 164 cm-esek, ennek ellenére bátyám is és én is 180 cm-esek vagyunk.
De ha valaki alacsony marad, az sem tragédia. Az a fontos, hogy jólelkű, tisztességes, kiegyensúlyozott ember legyen. Ez pedig 90%-ban rajtatok, a szülein múlik!
Anyukám és apukám is átlagos magasságú, én 16 éves koromra magasabb lettem mindkettőjüknél, a tesóm viszont elég alacsony. A családban anyai részről inkább magasabbak az emberek, apai részről átlagos magasságúak.
Volt egy exem, neki nagyon pici anyukája volt, az apukája meg teljesen átlagos magasságú, az exem meg 195 centi volt, állítólag az anyai dédnagyapja volt nagyon magas, úgyhogy kvázi akárhonnan örökölhető a magasság a családból.
Igen, a mai fiatalok túlnyomó része nagyon magas, függetlenül a szülők magasságától. Kb. 7. osztálytól 175 centi a minimum, lányoknál is.
Ugyanakkor egyedi eltérések lehetnek, a lányom kifejeztten pici - sokkal kisebb, mint bárki a családból. Illetve a dédnagymamám volt ennyire alacsony egyedül, lehet, hogy valahogy az ő génjeit örökölte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!