Kiprobalnatok ezt a kalkulatort (a gyerekek magassagaval, sulyaval kapcsolatos). Milyen eredmeny jott ki nalatok?
Eszerint nekem mindket fiam tultaplalt/tulsulyos. Kicsit meglepodtem, mert nagyok a korukhoz kepest, de szerintem nem koverek. Rendszeresen merik is oket az iskolaban, az orvosnal is, a kisebbiket masfel hete vittem egy teljes koru kivizsgalasra, mindent mert es nezett rajta az orvos. Nem mondta, hogy kover lenne.
Leirom a mereteket, de nagyon kivancsi lennel, hogy nalatok milyen eredmeny jon ki.
1. Eppen 7 eves fiu, 131 cm es 30 kg. A BMI szazalek 88 lett, ami tultaplalt.
2. Majdnem 6 eves fiu, 124 cm es 27 kg. 92% az eredmeny, ami tulsulyost jelent.
A kisebbik fiatalabb most valoban husisabb, mint szokott lenni, de ez nala tobbszor valtozik egy evben, mert ha barmilyen betegseget osszeszed, akkor hetekig alig eszik es 2-3 kilot is lead. Tavasszal mindig vekony, osszel erosebb.
Mindketto aktiv, az egesz csalad az, sportolunk, kirandulunk.
Szerintetek aggodnom kellene, vagy valtoztatni valamin?
3. Valaszolotol kerdeznem, hogy ezt a fajta kalkulatort hogyan kell ertelmezni?
Ezek lettek az eredmenyek:
A korhoz tartozo testmagassag percentilis >97th, a suly 95-97 kozott, a testmagassaghoz tartozo testomeg pedig 75-90.
Ez a fiatalabb fiam adataival.
De a nagyobb gyereknel is hasonloak jottek ki.
Ok, koszi. Nem lattam a hivatkozast.
Megneztem mas sullyal es mindket gyerek -2 kiloval lenne 50-75 kozott, ami a kozepmezony. De a magassaguk meg epp ugy nagyobb az atlagtol, mint a sulyuk.
Mindegy, ezen nem izgatom magam tovabb.
Jol etkeznek, valtozatosan es jokat esznek, sokat is mozognak, formasak is, valamelyik orvos meg gondolom szolna, ha valamit rossznak latna.
A kisfiam és a nagyobbik lányom és a középmezőnyben van.
Kisfiam 7 éves, 126 cm és 24 kg, kislányom 4,5 éves, 106 cm és 17 kg. Ránézésre is ez a helyzet, bár a fiam kicsit soványka, de nagyon erős, szívós gyerek.
A kisebbik lányom a kalkulátor szerint súlyhiányos, és ez is igaz, most van kivizsgálás alatt, hogy miért nem hízik. Ő 2 éves, 85 cm és 10 kg.
A percentilis szerint is kb ezek az értékeik, ezt a táblázatot használja a mi doktornőnk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!