Kiprobalnatok ezt a kalkulatort (a gyerekek magassagaval, sulyaval kapcsolatos). Milyen eredmeny jott ki nalatok?
Eszerint nekem mindket fiam tultaplalt/tulsulyos. Kicsit meglepodtem, mert nagyok a korukhoz kepest, de szerintem nem koverek. Rendszeresen merik is oket az iskolaban, az orvosnal is, a kisebbiket masfel hete vittem egy teljes koru kivizsgalasra, mindent mert es nezett rajta az orvos. Nem mondta, hogy kover lenne.
Leirom a mereteket, de nagyon kivancsi lennel, hogy nalatok milyen eredmeny jon ki.
1. Eppen 7 eves fiu, 131 cm es 30 kg. A BMI szazalek 88 lett, ami tultaplalt.
2. Majdnem 6 eves fiu, 124 cm es 27 kg. 92% az eredmeny, ami tulsulyost jelent.
A kisebbik fiatalabb most valoban husisabb, mint szokott lenni, de ez nala tobbszor valtozik egy evben, mert ha barmilyen betegseget osszeszed, akkor hetekig alig eszik es 2-3 kilot is lead. Tavasszal mindig vekony, osszel erosebb.
Mindketto aktiv, az egesz csalad az, sportolunk, kirandulunk.
Szerintetek aggodnom kellene, vagy valtoztatni valamin?
Most mar kezdem azt hinni, hogy tenyleg koverek, ha minden mas gyereknel realisat mutat a kalkulator. A ferjem szerint nem azok, mar mondtam neki is.
De nem akarom, hogy az en vaksagom miatt legyen valami bajuk esetleg.
Osszeszedtem roluk harom fotot, ami az elmult 2-3 honapban keszult es nagyjabol egesz alakos es nincs isntul sok ruha, kabat. Az arcot persze kivagtam, de nezzetek ra legyetek szivesek.
Ez tenyleg tulsulyossagnak nez ki?
én meg ezt használom nézem .
Koszonom a valaszokat. Akkor ezek szerint ti sem latjatok kovernek oket, megnyugodtam.
Lehet hogy csak ilyen a testalkatuk, eleg izmosak (gyerekhez kepest), lehet, hogy emiatt nehezek.
Utolso valaszolo:
Megneztem a gekkos tablazatot, aszerint igazabol rendben vannak.
Pl a 6 eves fiura a legmagasabb ertek a magassagnal 124 cm, a sulyra pedig 27 kg. A fiam epp ekkora hosszra is, sulyra is, igaz, hogy meg 3 honapja van a hat eves korig.
Mondjuk ok nem hirtelen lettek ekkorak, akkor is hosszuak voltak, amikor szulettek, jol is hiztak, gyorsan nottek. En is 178 cm vagyok, a ferjem atlagos magassagu, de a mi csaladunkban a ferfiak 190-200 cm kozott vannak.
Az is lehet, hogy ezt orokoltek. A sulyuk meg nyilvan ezzel aranyos.
A merleg jol mer, mar kiprobaltam en is, hogy ide-oda rakom es milyen erteket mutat. Volt egy masik merlegunk, ami kb 2-3 kilot is ugralt attol fuggoen, hogy epp jarolapon hasznaltam, vagy laminalt padlon. De ez mindig ugyanazt mutatja.
Illetve nemreg voltunk orvosnal, megmertem a fiamat indulas elott, majd a dokinal is kozel ugyanaz a suly jott ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!