Ki hogy szervezi meg a nyaralást kicsi gyerekkel hogy az mindenkinek jó legyen?
Mi még azt se tudjuk menjünk-e egyáltalán és hova pedig már mindjárt július van.
Egy 2 éves örökmozgó gyerekkel,aki nem ül meg, keresi a veszélyt és a nyüzsgést, szaladna világgá.
Mások már sokkal több gyerekkel, pici babával is repülővel mennek messzi országokba, én meg a boltot is kétszer átgondolom, hogy lemenjek-e vagy hogyan...
Tudom mi csináljuk rosszul, de nem megy jobban. Próbálok kitalálni valamit de az agyam le van terhelve, annyi szempont van. Ne kelljen egész nap autóba ülni, legyen árnyékos játszótér, meg azért valami természet, valami érdekes program felnőtteknek is, állatkert mondjuk, legyen klíma a szálláson stb.
Egyszerűbb egy bababarát hotel és ki se mozdulni onnan mert azok közelében szinte sosincs semmi? Vagy Budapestet válasszam mert ott több a program lehetőség, természetnek meg elég a margit- sziget?
Férjem se segít ötletelni, párszor beszéltúnk róla, de ő is döntésképtelen. Csak nézünk egymásra mint a hülyék, közben elmegy melletünk a nyár...
Nem gondoltuk túl. Amikor a kisfiam 11 hónapos volt, kerestünk belföldön egy szimpatikus bababarát hotelt, ott töltöttünk 5 nap 4 éjszakát. Volt külön baba büfé, de mindig tudtam a mi reggelinkből/vacsoránkból is válogatni neki valamit. Nem volt unalmas, minden helyben volt, szinte ki sem mozdultunk onnan az 5 nap alatt.
Amikor 2 éves elmúlt akkor Görögországba mentünk nyaralni egy másik családdal, ott is van 2 gyerek. Játszottak egész nap, homokvárat építettek, kagylót és kavicsot gyűjtötte, szaladgáltak. Nem mondom, hogy nem kellett utána menni, de ugye ketten voltunk fèrjemmel, igyekeztünk odafigyelni, hogy a másik is tudjon pihenni. Sokkal de sokkal jobban bejött a tengerparti nyaralás az egész családnak, ez tavaly volt, kisfiam most is kérdezgeti, hogy mikor megyünk már a tengerre. Ne parázd túl, induljatok el és jó lesz minden. :)
31-es vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy az én fiam is örökmozgó, nem az a leülök rajzolni és 2 óra múlva felkelek típus :)
Plusz a férjem nálunk se segített ötletelni, azt mondta találjam ki és neki jó lesz. Így is lett.
33, kinek mi a nyaggatás.
Egy gyerekkel baráti pár nélkül is ezerszer könnyebb azon egyszerű oknál fogva, hogy 1 gyerekre 2 szülő jut.
Ehhez képest, amikor már 4 fős csaladként mentünk 2 gyerekkel, akkor sokkal nehezebb volt, de még mindig pozitív volt a mérleg nég úgy is, hogy az egyik tartós beteg. Legszívesebben mindig nyaralnék
Nem olvastam a válaszokat. Gyerkőc előtt minden nyáron elmentünk 1-2 hétre tengerparta, de ott napközben programoztunk, délután/este tengerpart, étterem és alig voltunk a szálláson. Most ezt egyelőre el sem tudom képzelni. Annyit programozni, amennyit mi mentünk, egy ekkora gyerekkel nem lehet, tengerparton ülni nem akarunk egésznap, nekünk unalmas.
Hegyekre váltottunk. Tavaly és idén is Ausztriában voltunk. Most 2 éves a kislányunk. Sokkal inkább felértékelődött a szállás elhelyezkedése és milyensége, mert többet vagyunk ott. Legyen inkább picit drágább, de szebb és jó elhelyezkedésű. Legyen étterem a közelben és mostmár játszótér, plusz ne kelljen neki a fél házat elvinni (utazóágy, etetőszék, stb.), gondoljanak a gyerekekre is. Mi jobban szeretjük az apartmanokat, de ez is egyénfüggő. Wellness hotelben is voltunk már, azt is szeretjük, de más műfaj.
Arra figyeltem, hogy legyen állatsimogató és pár látnivaló a környéken, a többi már ott alakult. Egy ekkora gyereknek minden is élmény kb. Volt a szállásunk közelében egy tó, esténként lehetett nagyot sétálni, dobálni a kavicsokat, nézegetni a halakat, kacsákat. Jókat vacsiztunk, egy napot elvoltunk a vadasparkban, abból felet a játszótéren töltöttünk. Kirándultunk piciket (értsd pl. a parkolótól fél óra séta egy vízesés, ez nekünk 3-4 órás program volt), mentünk fel felvonóval 1900 m magasra, sétáltunk nagyokat a helyi kisvárosban, felfedeztük a játszótereket, stb.
Gyerek előtt ez kb. tripla ennyi programmal telt volna, hatalmas túrákkal, de hogy őszinte legyek ez sem hiányzik.
Mindenki azt mondja gyerekkel utazni macera. Amúgy valóban fényévekkel bonyolultabb, de nekünk akkora élményt ad, hogy tudatosan lassítanunk kell miatta, hogy merőben más környezetben vagyunk, hogy minden apróságért lelkesedik, ami nekem már kb. fel sem tűnik, hogy na... Én azt mondanám, hogy ne hagyjátok ki csak azért, mert komfortzónán kívül esik valamelyest, vagy mert már nem olyan egy nyaralás, mint korábban. :)
Ekkora gyerekkel ilyen melegben egyébként én a nagyvárosokat elkerülném. Szerintem pl. Budapest már majd pár év múlva lehet érdekes, amikor jobban értékel egy állatkertet, Tropicariumot, Citadella sétát, aquaparkot, Minipolisz (vagy nem tudom mi a neve), stb. Igaz, mi mellette lakunk, de én kerülöm Budapestet 2 éves gyerekkel, amennyire csak lehet. Most még csak a bűzt, szmogot és veszélyt látom benne, illetve a hőséget. :D
Ha Magyarország, akkor vízpart közelébe mennék, ahol nincsenek kismillióan. Pl. a Tiszató környékére.
"idejönnél Debrecenbe, akkor egy délelőtt alatt megnéznéd a főteret és a Nagyerdőt, délután elmennél oda fürödni, és a következő 3-4 napban nem tudnál mit csinálni, mert nics mit."
Azért én nem hangoztatnák, hogy ennyire nem ismered a saját városod. Bőven akad egy hétre való aktív pihenés kis- és nagyobbacska gyerekkel is, csak körbe kell nézni, főleg ha turista szemmel nézed és a környék látnivalóit se hagyod ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!