Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogy szervezi meg a nyaralá...

Ki hogy szervezi meg a nyaralást kicsi gyerekkel hogy az mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés

Mi még azt se tudjuk menjünk-e egyáltalán és hova pedig már mindjárt július van.

Egy 2 éves örökmozgó gyerekkel,aki nem ül meg, keresi a veszélyt és a nyüzsgést, szaladna világgá.

Mások már sokkal több gyerekkel, pici babával is repülővel mennek messzi országokba, én meg a boltot is kétszer átgondolom, hogy lemenjek-e vagy hogyan...

Tudom mi csináljuk rosszul, de nem megy jobban. Próbálok kitalálni valamit de az agyam le van terhelve, annyi szempont van. Ne kelljen egész nap autóba ülni, legyen árnyékos játszótér, meg azért valami természet, valami érdekes program felnőtteknek is, állatkert mondjuk, legyen klíma a szálláson stb.

Egyszerűbb egy bababarát hotel és ki se mozdulni onnan mert azok közelében szinte sosincs semmi? Vagy Budapestet válasszam mert ott több a program lehetőség, természetnek meg elég a margit- sziget?

Férjem se segít ötletelni, párszor beszéltúnk róla, de ő is döntésképtelen. Csak nézünk egymásra mint a hülyék, közben elmegy melletünk a nyár...

jún. 24. 10:47
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
78%

úgy, hogy nem görcsölök rá :D

Mi repülőben/ külföldben alap nem gondolkodunk. Gyerek elött sem vonzott minket, azóta sem.

Mi pl idén már"letudtuk" a nyaralást.

Szerdai napon kitaláltuk, pénteken indulunk. Se szállás, se semmi. Bepakoltunk, beültünk a kocsiba és elindultunk.

4 napra mentünk, 3 éjszakára.

Minden nap felcsaptuk a netet épp ahol voltunk, kerestünk egy panziót és ennyi.

Voltunk állatkertben fürdőben, arborétumban, várban, várost is néztünk. Spontán volt és a lehető legjobb.

2 éves hiperaktív (mármint nem szó szerint, csak marha nagy mozgásigényű) a lányunk.

jún. 24. 11:04
 2/37 anonim ***** válasza:
78%

Nem mondom, hogy nem izgultunk az első nyaralás előtt, amikor az akkor még egyszem, azóta autizmus diagnózist kapott, 1,5 évesünkkel elindultunk, de úgy érzem túlgondolod.

Azt döntsd el, hogy te hova akarsz menni, mit akarsz csinálni és utána alakítsd aszerint hogy a gyerekkel hogy lesz ezt a legegyszerűbben megvalósítani.

jún. 24. 11:06
 3/37 anonim ***** válasza:
91%
Mi egy bababarát hotelt választottunk.Tudunk pihenni, nem kell sütni-főzni, takarítani stb. Van szuper játszóház, lehet strandolni stb. A nagy melegbe nem kell a várost járni, majd ha nagyobb lesz, akkor megyünk olyan helyre, ahol lehet programozni is.
jún. 24. 11:18
 4/37 anonim ***** válasza:
87%
Pont mint az elso, nem gorcsolunk ra, pedig autonk sincs, vonattal megyunk mindenhova. Siman elvagyunk 2 ejszakat egy olyan szallason is, ahova max. aludni jarunk, legyen egy huto par aprobb kajanak a gyereknek, es ennyi, ennel tobb nem kell. Egesz nap varost nezunk, jatszoterezunk, strandolunk, fagyizunk, setalunk, eszunk ahol epp megkivanjuk. Babakocsiban altatunk. A gyereknek konyvet es max. 1 db jatekot viszunk. Hotelbe nem jarunk, halalra unna magat. 1,5 eves
jún. 24. 11:24
 5/37 anonim ***** válasza:
79%

Két gyerekünk van, egy 3 és 1 éves. Nagyon mozgékonyak 😄

Mi tengerparti/balatoni nyaralásban nem is gondolkodtunk, mert nekünk unalmas lenne napokig a víz mellett ülni és a gyerekekkel játszani, hát 3 éve ezt csinálom itthon a nappali szőnyegén :D

Plusz mi a gyerekek előtt is inkább az aktív kikapcsolódást szerettük, tengerparti nyaraláson is mentünk mindenfele, de ez ilyen kicsikkel azért nem megvalósítható úgy.

Szóval így most Budapestet választottuk, amúgy most megyünk velük először nyaralni. Lefoglaltunk egy apartmant, kinéztünk jó sok programot, fürdőt, ligetet, vadasparkot, dunai hajókázást, de nem vagyunk rágörcsölve, az a terv, hogy majd amire eljutunk, eljutunk, amire nem, arra nem, minden időjárás, kedv függvénye.

jún. 24. 11:31
 6/37 anonim ***** válasza:
68%
Kicsit más a helyzetem, mert nem nyaralni szoktunk menni, hanem a férjemmel megyünk aki dolgozni szokott külföldön. A szállással kapcsolatban főleg ezek az igények: 2 szoba(1 gyerek van), legyen konyha (kevesebb időre konyhasarok is jó), légkondi, mosógép, fürdőszoba. Sok időt maradunk akkor jó ha van medence a hotelben, jatszoszoba (nyaralasnal nem kell). Játszóteret megnézem google maps-en, mennyire van közel. Nyelvhasználathoz teljesen jó a Google fordító, megértik. Nyaralasnal meg kell nézni mit akartok megnézni és mennyi idő odaérni. Part mennyire van messze, ha fürdeni akartok. Szerintem menjetek nyugodtan, de azért meg kell nézni neten mik lesznek a viszonyok.
jún. 24. 11:46
 7/37 anonim ***** válasza:
82%

Három fiúval (a két nagyobb iker, öcsi két és fél évvel kisebb), évekig csak bababarát hotelekbe mentünk. Ahogy írod, ki sem mozdultunk onnan. De nem azért, mert nem volt a közelben semmi :D Hanem mert ott helyben adott volt minden a biztonságos és kényelmes pihenéshez: a szállás, étkezések, programok, stb. Kérdés, mi a cél? Hogy a szülők is pihenjenek? Akkor minek másban gondolkodni?

Viszont ilyenkor már nagyon tele vannak ezek a helyek, tavasszal érdemes foglalni... azért persze érdemes körbenézni, hátha szerencsétek lesz.

jún. 24. 11:49
 8/37 anonim ***** válasza:
79%

Igaz, 1 eves, de o se ul meg a seggen egy percre se. Iden megyunk eloszor Balatonra, direkt apartmanba. En szeretnek a vizben/parton ucsorogni es rohangalni utana, mert itthon erre nincs lehetoseg,nincsen to a kertemben 🤣

Nem feszulunk ra, direkt kozel a parthoz foglaltunk, setatavra van minden, kocsiba se kelljen ulni. Mast nem is tervezunk, csak furodni, setalni, kertben, hazban lenni.

jún. 24. 11:50
 9/37 anonim ***** válasza:
11%
A kérdés az volt, ki hogy szervezi meg a nyaralást. Én leírtam a sajátunkat, mit lehet azon lepontozni? Nyilván nem mindenkinek ugyanazok a prioritások, de szerintem nem is az lenne a lényeg, hanem a tapasztalatok, szokások megosztása. 3as válaszoló
jún. 24. 11:51
 10/37 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem sem jó rágörcsölni, de én azért szoktam izgulni (1 évessel és egy 3 éves örökmozgóval). Az extra, távoli célpontoknak nem most van itt az ideje, egy két évessel simán lehet, hogy elmentek egy állatkertbe és végig az egyik traktort fogja nézegetni :). Ne legyen sok kötött program, inkább csak program ötletek, amiket rugalmasan alakíthattok. Mi úgy szoktunk tervezni, hogy egy nyüzsgős, kirándulós nap után egy nyugis, játszóterezős, közelben sétálgatós. Utazásnál az autónak és a vonatnak is megvan az előnye, az előbbiben belepakoljuk a fél háztartást, utóbbiban meg nem kell beszíjazva egy helyben ülni. Úgy alakult, hogy két helyre is megyünk idén: az egyikre a férjem családja hívott, egy kemping, ahol - főleg - anyós kedvére unokázhat és visszaadhatja, ha már elég ;), addig mi pihenünk. Ez jól szokott sikerülni. A másik helyen is voltunk már, apartman (klíma nincs, hűtő, tűzhely, mosási lehetőség van), a közelben zöld területtel és játszótérrel, távolabb arborétum, hegyek stb.
jún. 24. 11:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!