1es vagyok, annyival kiegészíteném, hogy nálunk közös szoba van, de születésétől külön ágy (7,5 hónapos most), ez így tökéletes. A külön szoban még nem gondolkodtam, azt viszont kitolnam 3-4 éves koráig.
jún. 7. 21:05
3/29 anonim válasza:
Tisztazzuk, mit jelent neked, hogy egyedul alszik? :D
jún. 7. 21:07
4/29 A kérdező kommentje:
3-as
Külön szoba,külön ágy.
Mert ugye vannak nevelési stílusok.
Valahol olvastam ezt.
Keleti:
Akár 7éves koráig is az anya mellett alszik
Nyugati:Már jó formán a kezdetektől.
jún. 7. 21:12
5/29 anonim válasza:
Én nem tudtam úgy aludni, hogy mellettem van, később - pár hónaposan - amikor mégis inkább magam mellé szoktattam volna mert olyan sokat volt ébren éjjel, már ő ellenkezett.
Kiságyban aludt, de mellettem, etetés, visszaaltatás fotelban. Akkor "költöztem" ki a szobájából, amikor már max. egyszer kelt éjjel, addig nem láttam értelmét, hogy egész éjjel ki-be rohangáljak. Ez mondjuk 2 évesen jött el.
jún. 7. 21:20
6/29 anonim válasza:
Nincs ilyen, hogy "kellene". Van család, ahol az együttalvás válik be, és van, ahol a különalvás. Nálunk a kezdetektől külön ágy van (eleinte mi szülők aludtunk a gyerekszobában egy kanapén, nem ő a mi szobánkban), és 10 hetes kora óta külön szoba (nem terveztük így előre, csak akkor érkezett egy bútor a szobájába, ami miatt a mi kanapénk már nem fért be :D).
jún. 7. 21:21
7/29 anonim válasza:
Hát mi születése óta külön àgyba tettük, külön szobába. Sosem akar köztünk aludni, csak ha beteg.
De a kérdésre a válasz, szerintem minden gyereknek más az igénye, ezt kell figyelembe venni.
Azt tudom, hogy mi az együtt alvással mindig zavarjuk egymást. Lehet, hogy másnál ilyen nincs.
jún. 7. 21:22
8/29 anonim válasza:
Nálunk simán el lenne nélkülem is, csak nekem nincs erőm éjjel berakni a kiságyába, szoptatás után. Egyszer kel cicizni, addig egyedül alszik a matracon, mikor kel, bemegyek hozzá, cicizik és együtt alszunk tovább. Ha nem fog cicizni éjjel akkor fogok teljes mértékben "visszaköltözni".
jún. 7. 21:24
9/29 anonim válasza:
Én is azt akartam írni, hogy nincs "kellene", és nem is feltétlen csak a családtól függ, hanem a gyerektől is.
jún. 7. 21:24
10/29 anonim válasza:
Azt még hozzátenném hogy az elején külön ágy volt, akkor még volt energiám:'), de akkor meg ott aludtam vele a szobában csak másik ágyon. Most másfél éves
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!