Egy 10 éves gyereknek már kellene tudnia egyedül közlekedni az úton?
Kinevették a 10 éves fiamat az iskolában, mert én, az apja vagy a nővére viszi-hozza. Vannak olyan gyerekek, akik már első osztálytól (!) egyedül mennek iskolába, második osztálytól meg egyedül buszozik.
Azért kísérgetem, mert 10 évesen még kicsi, hogy egyedül sétáljon az utcán, ráadásul főúton kell átmenni (közlekedési lámpa nincs, csak zebra). Szoktak kint lenni kóbor kutyák, az egyik szomszédnak rendszeresen kiszöknek a kutyái, és igaz, hogy barátságosak, de állatokról van szó. Bármikor megvadulhatnak. Sokak szerint túlféltem. Szerintetek?
Túlfélted. Én már 6 évesen egyedül buszoztam az iskolába. Ne csinálj úgy, mintha nagy sodrású folyókon át kellene átkelnie rozoga fahidakon.
Súlyosan elmaradottnak kell lennie a gyerekednek, hogyha 10 évesen nem tidja, mikor és hogy kell átmenni a járdán. A főúttal sincs semmi baj, van zebra is. Örülj neki, hogy van zebra.
Persze hogy csúfolják szerencsétlent, amikor annyira se hagyod önállósodni, hogy menjen egyedül az iskolába.
Alapvetően igen, legalabbis gyalogos távolságra világosban mindenképp. Az én fiam 10 évesen már biciklivel járt edzésre a város túloldalára.
Ha egy elsősnek sikerül a feladat, akkor talán egy ekkora gyereknek is, bár te tudod. Én is ismerek olyat, aki a közel 11 éves gyerekét a mai napig kíséri a szemben lévő iskolába (szó szerint, kb.20 méterre van tőlük), mert szerinte ha nem teszi, a kislányt el fogják rabolni. Van ilyen.
3-mas vagyok.
Nyilván ez a dolog sok mindentől függ. Mi lakótelepen élünk, sok gyerek lakik nagyon közel a sulihoz, ők jellemzően harmadiktól járnak egyedül. Negyedikben az osztály kb.feléért járnak, főleg, ha messze laknak, de már előfordul, hogy valaki busszal jár a szomszéd településről.
Egyértelműen túlfélted. 10 évesen nemhogy egyedül jártam iskolába, de a napi kisebb bevásárlás(kenyér, felvágott, stb) is az én dolgom volt.
Megtanítottak közlekedni, és megbíztak bennem.
Nem tudom, hogy akik 8-10 évesen az ovis tesójukat is haza vitték, mikor voltak 8-10 évesek. Manapság 14 éves kor alattinak nem adnak ki gyereket az oviból.
8 évesen én is egyedül jártam iskolába busszal és még a busztól is 15 perc sétára volt a suli, de az 35 éve volt. Ma sokkal nagyobb a forgalom, figyelmetlenebbek az emberek. Ettől függetlenül 10 évesen már illene önállósodni. Ha van kisbolt a közelben, azon lehet gyakorolni.
7,5 és 5 évesek a gyerekeim és most is úgy közlekedünk, hogy ők néznek körül (természetesen én is, de ezt ők nem tudják), ők mondják, hogy mikor mehetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!