Mikortól engeditek egyedül közlekedni a gyereket a lépcsön?
Ùgy értem,mikor már a szülö nincsen vele.....
A lányom 23 hónapos lesz.Egyedül megy a lépcsön fel le,csak mikor engedhetem,hogy egyedül menjen felügyelet nélkül.
E`s nem félsz,hogy legurul a lépcsöröl??16 hónaposan még bármikor meg tud botlani,pláne ha lefelé megy.Nálunk sok lépcsöröl van szó,nem 4-5 röl.
Èn féltem túlságosan a lányomat??
A lépcső meredekségétől függ!!!
Van olyan lépcső, amire még most, 20 hónaposan sem engedem egyedül!
Én is elmondhatom, hogy már 8 hónaposan úgy mászta a lépcsőt a fiam, mint egy felnőtt a hegyeket. Hamarabb mászott a lépcsőre, mint járt. 14-15 hónaposan már önállóan, kapaszkodás nélkül, kezében egy műanyag pohárral jött ment föl-le az udvarról bejövő 7 fokú normál lépcsőn. Hagytam neki, mert ő is egy stramm kissrác. De elbíztam magam. Egyszer legurult a 3. lépcsőfokról. Azóta nagyon figyelek, mert bármennyire ügyes, néha figyelmetlen, mert elkapja a hév valami játék miatt. Minél idősebb, annál jobban elkapja a hév és rohan, nem figyel annyira, mint 15 hónaposan...
És a lényeg: nem mindegy, milyen lépcsőről van szó!!! Most 20 hónapos, de - amint írtam - van olyan lépcső, amin még most sem engedem egyedül fel-le menni, csak kézenfogva megyünk. Ilyen például a nálunk a tetőtérbe vezető, létrameredekségű lépcső, ami ráadásul 16 fokú, tehát ha onnan lezúgna a mélybe... Jobb inkább óvatosnak lenni, hiszen még néha mi, felnőttek is megbotlunk.
A lányom is már 12 hónaposan egyedül közlekedett.A lépcsön is ügyesen megy egyedül fel le,de félek egyedül engedni öt a lépcsöhöz,mikor nem vagyok ott.Félek,ha véletlenül megbotlik,és repül 1 emeletet???......
A múltkor volt,hogy mentünk le,még jó,hogy fogtam a kezét....A talpa megcsúszott a lépcsö szélén és majdnem elesett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!