Kérdésem az anyagiakkal kapcsolatos?
Én sem értem, hogy ha még ilyen kicsi a 3., te pedig tudtad, hogy nem leszel jogosult csed/gyedre, miért kellett?!
Mi 2 ovissal élünk 4en. Egyenlőre jól élünk. 700-750közt van a bevételünk, ebből a rezsi/hitel 100ezer. A többi marad az egyébre. 100 ezret el tudunk tenni minden hónapban.
De mi pl hétközben nem főzünk, a gyerekek ingyen esznek az oviban, én ingyen eszek az irodában, férjem aki rendeli magának, napi 1200Ft.
De anyámék... ott 3 tesóm otthon lakik. 13,15,20 évesek.
Ott csak a kaja nem jön ki 400.000ből. A kicsi és a nagy fiúk. 1 kajára egy fél disznót is kategóriák. Borzalmas amennyi kaja elmegy náluk.
(Hozzáteszem nem dagadtak, hanem sportolnak heti 5napot mind a ketten)
Ehhez jön a havi kb 100ezer tankolás, 100ezer rezsi+hitel, és akkor még nem vettek semmit, nem ettek egy fagyit.
Borzalmasan kevés ennyi bevétel nálatok.
Én is azt tanácsolom, hogy kockásfüzet és minden forintot beleírni. Legalább 1 hónapig.
Az összeg alapján nem hiszem, hogy szórod, de mindegy miket veszel belőle, szóval én is azt javaslom, hogy füzet és vezetni havi szinten a költéseket az utolsó darab almáig, majd amikor felhozza, hogy túlköltekezel, akkor elétenni, hogy mondja meg szerinte ebből mi a felesleges és miből tudnátok lefaragni. Nem vádaskodóan, tényleg kérd meg, hogyha szerinte sok, akkor segítsen agyalni hogyan lehetne kevesebb.
Nekünk csak egy gyerekünk van, de így is lazán többet költünk havi 400-nál. Mondjuk tény, hogy kényelmesen élünk, de azért megnézzük az árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!