Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérdésem az anyagiakkal...

Kérdésem az anyagiakkal kapcsolatos?

Figyelt kérdés
Ki mennyi pénzből jön ki havonta 3 gyermek van egy kamasz 2 kicsi és szinte sosem jövünk ki a fizetésből .mindig megkapom hogy herdálom a pénzt ,de én nem érzem így . Nem költünk magunkra semmit. Nincs fodrász kormos kozmetika .csak a gyerekere költünk, játékot és ruhát ami nem étel ,azt sem felelőtlenül. Jelenleg a férjem keres csak én gyesen vagyok a kicsivel ,10. Hóban megyek vissza dolgozni. Addig a tartalékból van kiegészítve a fizetése és mindig megy a vita hogy megint bele kell nyúlni , Vidéken élünk így havi egy nagy bevásárlás van kb 120 ezer Ft ezen kívül hetente kb 40 ezer Ft elmegy élelemre .és van kb 100 ezer Ft ami állandó kiadás hitel és rezsi a férjem jövedelme 400 ezer ft, kell még tankolni ,gyereket logopedushoz hordani,kamasznak reggeli . És plusz mindig van valami kiadás most pld ballagás. Így kb egy honapba. 600 ezer Ft lenne ami elég lenne. Férjem szerint ez nagyon sok. És sokat költök.kozos kassza van.
jún. 7. 09:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Én sem értem, hogy ha még ilyen kicsi a 3., te pedig tudtad, hogy nem leszel jogosult csed/gyedre, miért kellett?!

Mi 2 ovissal élünk 4en. Egyenlőre jól élünk. 700-750közt van a bevételünk, ebből a rezsi/hitel 100ezer. A többi marad az egyébre. 100 ezret el tudunk tenni minden hónapban.

De mi pl hétközben nem főzünk, a gyerekek ingyen esznek az oviban, én ingyen eszek az irodában, férjem aki rendeli magának, napi 1200Ft.

De anyámék... ott 3 tesóm otthon lakik. 13,15,20 évesek.

Ott csak a kaja nem jön ki 400.000ből. A kicsi és a nagy fiúk. 1 kajára egy fél disznót is kategóriák. Borzalmas amennyi kaja elmegy náluk.

(Hozzáteszem nem dagadtak, hanem sportolnak heti 5napot mind a ketten)

Ehhez jön a havi kb 100ezer tankolás, 100ezer rezsi+hitel, és akkor még nem vettek semmit, nem ettek egy fagyit.

Borzalmasan kevés ennyi bevétel nálatok.

Én is azt tanácsolom, hogy kockásfüzet és minden forintot beleírni. Legalább 1 hónapig.

jún. 7. 11:02
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Én jelenleg Gyeden vagyok itthon a lassan 2 évesemmel (szeptemberben megyek vissza dolgozni), így a bevételünk kb 650.000 Ft. Én így is úgy érzem, hogy épphogy kijövünk 1 gyerekkel, miután kifizettük a hitelt, rezsit, tankoltunk, kaját vettünk, stb. Félretenni kb 20-30 ezer Ft-ot tudunk, ha nincs extra kiadás. Ehhez képest ti 5-en jöttök ki ennyi vagy még kevesebb pénzből, szerintem nagyon is profi vagy, hogy így meg tudod oldani!
jún. 7. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
Ezt bezzeg nem reklámozzák, csak szülj halomra, aztán ha eltartani nem tudod, az a te gondod...
jún. 7. 13:15
 14/16 anonim ***** válasza:
30%
Ez teljesen reális. Mi is próbáltuk a közös kasszát, ugyanez volt a gond. Most azt csináljuk, hogy annyit ad bele, amennyit én kapok plusz a családi pótlék és a családi adokedvezmeny. Ezzel én gazdálkodok. Nekem azért jó, mert átlátom, mire ment el vagy mit kell még fizetni, ő a saját dolgait fizetheti és nem rinyál azon, mire mennyi ment el. Ha elfogyna nálam a pénz, akkor megbeszélem vele és még ad, amire kell, de éppen ki szoktam tudni gazdálkodni. Sokan vagyunk, 3 kamasz, én GYEDen a babával. Cca.750 a havi kiadás. És tényleg mindig van valami. Most ballagás, táborok. Vagy kirándulás vagy fotózás vagy szülinap vagy valami. Ha más nem, a járművek vagy valami fizetnivaló, pl. lakástakarék. Ja, néha azért ruházkodni is kell. Nem könnyű.
jún. 7. 13:35
 15/16 A kérdező kommentje:
A gyedem most járt le pár hónapja kivettem a szabikat azóta van egy fizetés , van tartalék írtam is abból pótoljuk a kérdésem az volt hogy vajon én vagyok tényleg aki szórja a penzt vagy a férjem az aki el van tévedve.
jún. 7. 15:04
 16/16 anonim ***** válasza:
67%

Az összeg alapján nem hiszem, hogy szórod, de mindegy miket veszel belőle, szóval én is azt javaslom, hogy füzet és vezetni havi szinten a költéseket az utolsó darab almáig, majd amikor felhozza, hogy túlköltekezel, akkor elétenni, hogy mondja meg szerinte ebből mi a felesleges és miből tudnátok lefaragni. Nem vádaskodóan, tényleg kérd meg, hogyha szerinte sok, akkor segítsen agyalni hogyan lehetne kevesebb.

Nekünk csak egy gyerekünk van, de így is lazán többet költünk havi 400-nál. Mondjuk tény, hogy kényelmesen élünk, de azért megnézzük az árakat.

jún. 7. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!