Ki mennyi pénzből jön ki havonta 3 gyermek van egy kamasz 2 kicsi és szinte sosem jövünk ki a fizetésből .mindig megkapom hogy herdálom a pénzt ,de én nem érzem így . Nem költünk magunkra semmit. Nincs fodrász kormos kozmetika .csak a gyerekere költünk, játékot és ruhát ami nem étel ,azt sem felelőtlenül. Jelenleg a férjem keres csak én gyesen vagyok a kicsivel ,10. Hóban megyek vissza dolgozni. Addig a tartalékból van kiegészítve a fizetése és mindig megy a vita hogy megint bele kell nyúlni , Vidéken élünk így havi egy nagy bevásárlás van kb 120 ezer Ft ezen kívül hetente kb 40 ezer Ft elmegy élelemre .és van kb 100 ezer Ft ami állandó kiadás hitel és rezsi a férjem jövedelme 400 ezer ft, kell még tankolni ,gyereket logopedushoz hordani,kamasznak reggeli . És plusz mindig van valami kiadás most pld ballagás. Így kb egy honapba. 600 ezer Ft lenne ami elég lenne. Férjem szerint ez nagyon sok. És sokat költök.kozos kassza van.
Nem te herdálod a pénzt, ez ma a kőkemény valóság itthon...
Javaslom nagyon következetesen vezesd és írj le minden kiadást, hogy lássa a férjed.
Említetted a játékokat, esetleg azt el lehetne hagyni, nem kell minden hónapban venni szerintem.
jún. 7. 09:48
2/16 babyboom567 válasza:
A 600ezer 5 főre amiből 3 gyerek/hitelre/rezsire/logopédusra kb az éhenhaláshoz éppen elég.
jún. 7. 09:49
3/16 anonim válasza:
Bizony, nem sok ennyi főre! Én számlámról kb 400ezer megy el. Férjem kb. 130-at fizet, plusz 50-100ezer kp-t költ.
Szóval nálunk 1kamasz,1 iskolás, 2 felnőttre 600ezer a kiadás.... néha 1-1 fizetős program, fodrász meg az iskolai kiadások,tankolás,különóra.
Nekem is borzasztóan soknak tűnik, de minden nagyon drága 😦
jún. 7. 09:57
4/16 anonim válasza:
Jujj. Mi 4 fős család vagyunk (2 kicsivel) és mind a kettő pelenkás még+ az egyik tapszert eszik. a havi kiadás kb 800-900 ezer Ft, és nem élünk luxus módon. Fizetjük a lakást+ rezsit 2 kocsit tartunk fent. Ruha, játék, étel, üzemanyag, cigaretta a többi kiadás. Szóval, nem herdalod a pénzt, rohadt sok a kiadás manapság 🙁
jún. 7. 09:58
5/16 anonim válasza:
Szerintem is nagyon sok, de a férjed van eltévedve, manapság ez sajnos teljesen normális összeg, ez alatt nem fogtok kijönni 3 gyerekkel sehogysem... Nekem egyedül van 600 körül a bevételem, és ebből eddig kijöttünk gond nélkül. Mióta elszálltak az árak, szóltam a férjemnek, hogy dobjon meg havi 100ezerrel pluszban minimum, de inkább kettővel -_- pedig nem veszünk több dolgot, mint eddig.
jún. 7. 10:14
6/16 anonim válasza:
Baromi kevés a bevételetek. 3 gyerekkel 600ezerből se lehet minőségi életet élni. Nem is értem ilyen kevés bevételre, hogy lehet 3 gyereket vállalni.
1 kamasz gyerek van, de 1,2 millió minimum elmegy havonta, pedig én sem járok körmöshöz, fodrászhoz.
jún. 7. 10:27
7/16 anonim válasza:
Akkor most szépen fogsz egy füzetet és mindent tételesen felírsz, aztán dugd a kedves férjed orra alá és mutassa meg, hogy melyik tétel felesleges, mennyi pénzt herdáltál!
De ha nagyon bunkó, akkor lehet, hogy azt is odavágnám neki, hogy 40ezret keresni férfi létére, úgy hogy ebben benne van 3 gyerekre az adókedvezmény is, iszonyat kevés, szóval ő meg ennyi erővel nem képes eltartani a családját, minek csinált ennyi gyereket!
jún. 7. 10:29
8/16 anonim válasza:
*400 ezret
jún. 7. 10:29
9/16 anonim válasza:
Havi 400 simán elmegy nálunk is, pedig csak 1gyerek van és nincs hitelünk sem. Egyikünk sem iszik, dohányzik...sajnos ez a magyar valóság. Többet kell keresni vagy kevesebb gyereket vállalni.
jún. 7. 10:33
10/16 anonim válasza:
Amikor bavallaltatok a 3. gyereket, erre nem gondoltatok ?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!