Anyukák akik fiatalon szültetek,mikor kaptátok vissza a szabadságotokat? Mikor kezdtétek újra jól érezni magatokat a bőrötökben, párotokkal?
25 éves vagyok, 2 gyerekem van, két kislány, a legkisebb 3 hós a nagyobbik 3 éves.
Szeretem őket,akartam őket; mind a kettő tervezett baba volt. De nehéz anyának lenni, egész nap és minden nap a gyerekekkel vagyok, ha elmegyünk valahová egy sétára pl.sírás lesz a vége, így már nincs kedvem kimenni sem a házból, de idebent pedig bezárva érzem magam.
Nem tudunk elmenni randizni a férjemmel vagy vacsorázni egy étteremben, mert itt vannak a gyerekek, este fürdés, lefektetés. Még kicsik ezért ott hagyni a nagyszülőknél sem lehet őket mert valamelyik pláne a pici sírna utánnam.
Vannak ismerőseim akiknek nincs gyerekük; mert nem sikerült eddig vagy van aki még nem akar. Nem ez a fontos. Csak látom őket hogy nyugodtan elkészülnek; kicsipik magukat és oda mennek ahová akarnak; amikor jók esik én meg nem hagyhatom el a házat egy hatalmas nagy batyu nélkül. Már nem is esik jól senkinek hogy bárhová elmenjen velünk a gyerekek miatt. Mert valamelyik megéhezik, pelus csere stb.
Vannak napok amikor könyebb de most olyan napjaim vannak,hogy kiszabadulnák egy picit, együtt a párommal, ő is fáradt sokszor de azért még foglalkozik munka után a gyerekekkel míg én vacsorát főzök.
Nem bánom hogy anya lettem, szeretem a gyerekeim de most éppen kínlódok, és szeretnék szabadságot. Mikor jön vissza a szabadság amikor elmehetünk majd kettesbe valahová vagy a kiruccanásunk nem csak a bevásárlás lesz?
Hát a fiatalságodnak sajnos annyi. 10 év szívás kb. Na jo, ha minden oké 5 év múlva már könnyebb lesz. De ugye tudod, hogy már soha többet nem leszel szabad? 18+ éves koruk után már igen.
Ezért nem szoktak a nők 30 alatt szülni. Mert onnantól tényleg vége a szabadságodnak. Te legkorábban 40 éves korod után szabadulsz. Addigra már mindegy.
8, azért ez nagyon nem általános. 40 vagyok, van egy 9 és egy 5 évesem, és egyáltalán nem vagyok lepusztulva. Semmi egészségügyi problémám nincs (csak amit a szülés csinált velem odalent, na az már nem fog úgy kinézni, mint 30 éves koromban szülések előtt, de), semmilyen gyógyszert nem szedek. Fitt vagyok és egészséges. Nem csak 9 évvel ezelőtt, de most is tudok futni a gyerekekkel (most már nem utánuk, hanem velük).
Mindeközben van olyan huszonéves munkatársam, aki már gyerekek előtt is roncs. Ilyen-olyan pajzsmirigy probléma, IR...stb.
Életmód és genetika.
Én örülök, hogy ugyan budget módra, de utaztunk gyerekek előtt. Gyerekekkel is rendszeresen megyünk, idén már a kicsinek is a 8. repülős útja lesz, de na, nem ugyanolyan, mint előttük.
Ahogy egy étterem, múzeum, színhaz (9 éve csak bábszínházban voltam) se ugyanolyan. De legalább volt előttük 9 szabad évünk, 18 éve vagyunk együtt a férjemmel (elsőre összejöttek, direkt vártunk).
Éppen emiatt nem várom, hogy kirepüljenek, hisz nem kell bepótolnom semmit. Élvezem ezt a másfajta életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!