Anyukák akik fiatalon szültetek,mikor kaptátok vissza a szabadságotokat? Mikor kezdtétek újra jól érezni magatokat a bőrötökben, párotokkal?
25 éves vagyok, 2 gyerekem van, két kislány, a legkisebb 3 hós a nagyobbik 3 éves.
Szeretem őket,akartam őket; mind a kettő tervezett baba volt. De nehéz anyának lenni, egész nap és minden nap a gyerekekkel vagyok, ha elmegyünk valahová egy sétára pl.sírás lesz a vége, így már nincs kedvem kimenni sem a házból, de idebent pedig bezárva érzem magam.
Nem tudunk elmenni randizni a férjemmel vagy vacsorázni egy étteremben, mert itt vannak a gyerekek, este fürdés, lefektetés. Még kicsik ezért ott hagyni a nagyszülőknél sem lehet őket mert valamelyik pláne a pici sírna utánnam.
Vannak ismerőseim akiknek nincs gyerekük; mert nem sikerült eddig vagy van aki még nem akar. Nem ez a fontos. Csak látom őket hogy nyugodtan elkészülnek; kicsipik magukat és oda mennek ahová akarnak; amikor jók esik én meg nem hagyhatom el a házat egy hatalmas nagy batyu nélkül. Már nem is esik jól senkinek hogy bárhová elmenjen velünk a gyerekek miatt. Mert valamelyik megéhezik, pelus csere stb.
Vannak napok amikor könyebb de most olyan napjaim vannak,hogy kiszabadulnák egy picit, együtt a párommal, ő is fáradt sokszor de azért még foglalkozik munka után a gyerekekkel míg én vacsorát főzök.
Nem bánom hogy anya lettem, szeretem a gyerekeim de most éppen kínlódok, és szeretnék szabadságot. Mikor jön vissza a szabadság amikor elmehetünk majd kettesbe valahová vagy a kiruccanásunk nem csak a bevásárlás lesz?
ėn fiatalon szültem és mikor kicsik voltak a gyerekeim is jol szorakoztam elvitem mindenhová muzeumba,kirándulni ,ahová ėn is szivesen mentem ės ők is ėlveztėk . uj jåtszotereket is felfedeztünk .
sőt kérdező nekem majdnem egyidősek 2 fiu közt måsfél év van ,kėsöbb 30 ėveim közepėn született a lányom .
voltak nehezebb napjaim amikor irigyeltem azokat akiknek rendes segitökėsz nagymama jutott ,akik örömel vigyáztak az unokåkra.
de ez van ha étterembe akartunk menni akkor mentünk mikor a gyerekeink ovodåba voltak ės mi nem dolgoztunk stb.
Kesobb se jobb, en 40 vagyok egy 4 evessel. Hagyjuk is. Tiszta reuma,izulet vagyok, gerinc serves lettem. Tegnap felemeltem es mar nem birok menni. Futnj abszolut nrm tudoknutana. Kvazi szabadon van az udvato ,utcan es a jatszon is. Muszaj leulnom. Faj a hatam,migren jott par eve. Minden bajom van. Te ilyenkor mar szabad leszel es pihenhetsz. Nekem hiaba volt ott a 20-30as evek, akkor nyomorogtunk egy 2 szobas panelba, se utazas,se elmenyek
Elment a 10-15 ev a semmivel. Miutam a ferjem befutott vallalkozo lett es szultem,most meg az ovis miatt nem tudunk menni,ugyanis nem alszik el idegen helyen, pavorja is van, ha du nem alszok,ejjel 1 ig sikit es kiabal,majd elnovi elvileg sulis korra, de koszonom szepen. Ugyhogy mindenki szuljon inkabb idoben, mert 40 fele mar minden szarsag jon, eü probléma.
Azert 40 évesen altalaban még nincs ennyi eü problema. Minden élet más, es gyereket nevelni sosem könnyű. Talán az a legidealisabb, szabadidő szempontjabol, ha az ember akkor szül, amikor a baratnői. Akkor legalabb ugyanakkor vannak ugyanabban az életszakaszban.
Én egyebkent nagyszülőkre tudom hagyni a 3 evesemet, egy-egy kávézas erejéig, vagy ha elmennénk a ferjemmel egy esti programra. Ez már műkodik, havi 1-2-3 alkalommal. De nyilván nagyon más, mint gyerek előtt, amikor az ilyesmi mindennapos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!