Őssejt levétel? Többi lent.
Vetettünk le őssejtet a gyermekemnek a Krio Intézetnél tavaly.
Kék közepes csomag.
542.000ft
A minta beérkezése és kivizsgálása után kaptunk egy emailt,amiben az állt,hogy a köldökzsinórvér térfogata kicsi,így max 8kg -ig felhasználható,ha nagyobb a gyermek pótlás szükséges.
Természetesen nem volt kérdés,így is kértük a csomagot.
Ami érdekes és kíváncsi vagyok,hogy mással is így történt-e,ugyanis ezalatt az egy év alatt sok kisgyerekes édesanyával találkoztam,akik szintén ugyan erről számoltak be,
hogy kevés lett a minta,kis testtömegig felhasználható.
Véletlen lenne?
Ha vannak pozitív visszajelzések,történetek nagyon szívesen olvasnám.
osztom első véleményét.
Lehúzás...
Egy átlag gyerek 09-10hónaposan eléri a 8kg-t. De legyen 1 év. Arra neked megérte befizetni 542ezret?
Ha elég a minta, akkor is pénzkidobás. Mert hiába veszik le, akkor sem tudják még felhasználni sok esetben. Nem tartunk még ott orvostudományilag.
Minket a védőnő és a nőgyógyász is lebeszélt róla, mert mi is le akartuk vetetni.
Azt a pénzt bele is engedhettétek volna az iratmegsemmisítőbe. Többre ment volna a gyerek, ha félreteszitek neki. Mindenhol el lehet olvasni, szakemberek elmondják, hogy ÍGY, EBBEN A FORMÁBAN semmi értelme az őssejt levételnek.
Ha lesz másik gyerek, bele ne ugorjatok mégegyszer!
Amúgy ebből is látszik, hogy átverés, mivel mire kiderülne, hogy a gyereknek őssejt kell, jaaaaj, de sajnáljuk, Ödönke már elhagyta a 8 kilót, már pont nem jó az őssejt...
2/3
Úgy gondolom az ember mindent megtesz a gyermekéért.
Volt leukémiás a családunkban, ezért első babánál nem éreztem felesleges pénzkidobásnak.
3/3
Nem fogunk bele ugrani.
Teljesen felesleges volt levetetni. Ha utánaolvastatok volna, tudnátok, SEHOL nem használják ezeket fel. Akkor sem, mikor egész kicsi gyereknek már szüksége lenne rá betegség miatt.
Idegen embertől használnak donort.
Tényleg semmi értelme. Annyi korrektség volt bennük, hogy legalább megmondták, 8kilóig elég. Múltkor hallottam egy előadást erről. Ott azt mondták, változó, hogy kinél mennyit sikerül. Saját tapasztalatom nincs. Összesen 1 embert ismertem, aki levetette, nem tudom, neki mennyi lett.
Én nem hiszek benne. 1. Azt hallottam átlagosan 5 éves korig szokott elég lenni. 2. Alig van olyan betegség, ahol fel tudják használni. 3. Józan paraszti ésszel belátható, ha valamilyen génhibád van, az benne van a saját őssejtedben is. Hogy gyógyítana már meg?
Egyedül abban hiszek, amikor kisebb testvér őssejtjét vetetik le a már ismert betegséggel rendelkező tesónak. Ott nem biztos, hogy a kicsi is beteg és nagy az egyezés esélye is. Az a kevés sikeres eset is mind ilyenből jött össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!