Hogyan oldjátok meg munka mellett a gyereknevelést?
20-ra:
Ha minden hétvégén, a hétvége mindkét napján távol vagytok, akkor nem csodálom, hogy fárasztó az életed. Ebből is vissza lehetne venni. Pl. hogy hétvégén általában egy nap elmentek, egy nap viszont otthon vagytok. Vagy csak minden második hétvégén mentek el. Nem kell szigorú szabályt kitalálni, csak egy kicsit rugalmasabban kezelni ezt is. Én nem is akarnék hétvégén elutazni, ha hét közben majd beledöglök a munkába és a házimunkába.
Szerintem a "megéri-e" kérdés elég szubjektív. Nekem megéri, hiszen az időt fizetem meg, amit főzés helyett a családommal tölthetek. Drágább tud lenni, mint otthon főzni, ez tény, de ha a saját "munkaidődet" is beleszámolod bevásárlástól a mosogatásig, akkor már ez sem egyértelmű teljesen.
Én viszont nem értem, hogy a párod hol van a történetben. A váltott műszak pont lehetővé tenné, hogy mondjuk amikor ti nem vagytok otthon, ő kitakarítson, vagy összeüssön valami egyszerűt (bolognai, carbonara, csilis bab, pörkölt, stb.) Akár amikor nem reggel megy dolgozni, elvihetné ő a gyerekeket, így neked picit nyugisabb a reggeled. Én ebben látom a legnagyobb gondot, amivel jobban lehetne osztani a terheket.
Írta, hogy a párja "nem nagyon tud főzni", jelentsen ez bármit is. Mert gondolom olvasni tud, innentől csak követnie kéne a lépéseket amiket a recept ír, nem vár tőle senki 5 fogásos gourmet ebédet, de nem vagyok hajlandó elhinni, hogy nem tudna egy bolognait vagy valami tepsis rakott dolgot összedobni. Gondolom egyszerűbb elintézni annyival, hogy ő "nem tud" főzni. Az angol nyelv úgy mondja ezt, hogy "weaponized incompetence".
De még ha főzni nem is főz, délutános műszakban minden más házimunkát röhögve meg tudna csinálni délelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!