Hogyan oldjátok meg munka mellett a gyereknevelést?
Amikor én viszem reggel őket oviba, akkor feleségem hozza el őket, illetve fordítva. Ha bármelyikünk kiesik pl munkabeosztás miatt, akkor nagyszülők segítenek. Nem egyszerű összehozni.
A kelés reggel mindig nehéz.
"Párom ha tud segít, de váltott szakban dolgozik."
Ha délutános, akkor vigye ő reggel a gyerekeket oviba. Akkor pl. később is kelhetnének és nyugodtan menne a készülődés, hiszen apa nem siet sehová.
Ha délelőttös, akkor meg délután mehetne értük oviba és maradhatnának a játszótéren is egy órát.
Fiam egyik ovis- és iskolástársának az apja 3 műszakban dolgozik. Ha éjszakás, akkor is vidámon hozta/hozza a gyerekeket reggel fél 8 körül oviba/iskolába. Vagyis egy átdolgozott éjszaka után is van még hozzá ereje, kedve, segítőkészsége. És csak utána fekszik le aludni.
A többit illetően nagyjából megértelek. Esetleg a rendszeres sportolás - noha az is a szabad idődből vesz el - adna annyi edzettséget, hogy a házimunka után még lenne erőd a gyerekekkel foglalkozni.
Főzni gondolom csak magadra és férjedre főzöl, a gyerekek bent esznek az óvodában. Két emberre simán lehet kétnaponta főzni. Mi is így csináljuk. Egy jó adag levesből sokszor még harmadik napra is marad. Így lennének könnyebb délutánjaid.
Én ezeket tudom ötletként mondani.
Ideális megoldás nincs, nyilván nem lehet mindig a gyerekekkel játszani, amikor szeretnének, de egy kicsit lehet javítani a helyzeten.
Ilyen az élet, ez lenne a normális.
Én örülnék, ha találnék végre munkát 8-16-ig...
Egy évig dolgoztam így. Én vittem őket reggel, délután általában anyós szedte össze, és vitte különórára. A gyerekek tök idegbetegek lettek, én nem tudtam semmiről, mert mire 6-kor hazaértem, már nem volt kedvük mesélni a napjukról. Plusz a melóm is nagyon stresszes volt, én sem éreztem jól magam.
Találtam egy 6 órás állást otthonról 10 percre. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb mindenki.
Nem olvastam a hozzaszolasokat, és én még otthon vagyok a 2 gyerekkel, szóval nincs személyes tapasztalatom, de az alapján amit leirtal, én hazafelé megallnek a játszótéren, futossák ki magukat. Ahogy írtad, lefaradnak, jobban fognak aludni. Főzni nem főznék. Az oviban esznek főtt ételt ebédre, ti a ferjeddel ebédelek a munkahelyen, ha a férjed esti műszakos, akkor meg délelőtt össze tud dobni magának valami gyors kaját, esetleg nektek is. Vacsorára bőven elég a rántotta, virsli, kenyér sajttal, felvagottal, zöldséggel, stb. Takarítást akkora idozitenem, amikor a férjed is otthon van, Pl hétvége egyik napja. A minőségi időt próbálnám szintén hétvégére összpontosítani, illetve pénteken, szombaton este, mikor másnap nem kell korán kelni, engedném, hogy tovább fent legyenek, és tudtok együtt játszani, tarsasozni, sétálni, stb. Próbáld őket bevonni Pl a konyhában a vacsorakeszitesbe, úgy együtt is vagytok, még ha tovább tart is, mint gyerekek nélkül.
De egyébként szerintem sem egyszerű, az ember mindig csak siet egyik helyről a másikra.
Amúgy meg nem főzünk mindennap. Férjem munkahelyén van étterem, enyém mellett kifőzde, este meg nincs főtt étel mindennap. Rendelt pizza, melegszendvics, tükörtojás, egyéb néhány perc alatt elkészülő vacsik vannak hétköznap.
Nagyon sok időt nyerünk ezzel.
De igen, hozni vinni őket állandó rohanás nálunk is. Fél 5ig dolgozok, ha a férjem éppen nem délutános, akkor elmegy értük hamarabb és megvárnak a játszón, de ha du dolgozik az egy káosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!