Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van segítségetek a családban,...

Van segítségetek a családban, a gyerek(ek) körül?

Figyelt kérdés

Lányom 2,5 éves, szeptember óta bölcsődébe jár. Alapvetően egészséges kislány, de mióta közösségbe jár, nagyon sokat beteg. Minden anyuka ismerősöm azt mondja, ez teljesen normális.

Ugyanakkor kiborító ez a helyzet. Én is visszatértem dolgozni, itthonról dolgozom, de mikor beteg a lányunk, képtelenség érdemi munkát végezni.

A férjem egy elég rugalmas helyen melózik, eljöhet bármikor home office-ba, így mikor a gyerek beteg (minden 2. vagy 3. héten beteg szokott lenni), ő eljön HO-ba, én pedig itthonról próbálok dolgozni, felváltva próbálunk dolgozni és vigyázni a gyerekre. Ennek annyi eredménye van, hogy ki éppen nem rúgnak minket, mert nem megyünk el havonta 1-2 hétre táppénzre, de olyankor egész nap kiabálunk egymással, mindenki tök stresszes, és nem tudunk jó munkát végezni, csak így ímmel-ámmal.

A férjem szülei több száz km-re laknak, az én szüleim közelebb, de nem igazán jó velük a viszonyom. Anyám egyszer jött át, hogy segít a lányom körül, egy óra múlva sírva ment el, mert elkezdett kiosztani, hogy nem jól nevelem a gyereket, meg a házasságomat sem jól csinálom, majd jól elhagy a férjem, majd jól meglátom, ő megmondta, hogy mit hogy kellene, magamra vessek, ha nem úgy csinálom a dolgaimat, ahogy szerinte kellene... Ez volt kb. egy éve.

Most már ott tartunk, hogy azt mondjuk a férjemmel, ez a helyzet a betegségekkel tarthatlan. Rá fogunk menni idegileg, a kapcsolatolunk is megsínyli, előbb utóbb valamelyikünk elveszítheti az állását, ha nem dolgozunk eleget vagy elég jól.

Ti mit tennétek? Vegyünk igénybe baby sittert, mikor beteg a gyerek? Talán ki tudnánk gazdálkodni. Egyáltalán vigyáznak beteg gyerekre? Mikor taknyos, köhög?

Adjak anyámnak még egy esélyt, hátha tudna jönni ezeken a napokon vigyázni a gyerekre, így mi tudnánk normálisan dolgozni?

Nektek van segítségetek? Bébiszitter vagy nagyszülő vagy más rokon? Ti hogy oldjátok meg ezeket a napokat, heteket?

máj. 26. 08:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
67%
Más anyuka 4-5-ször ennyit dogozik, mint te, mégis megoldjuk. Ha én ilyen keveset dolgoznék, azt is otthonról, ráadásul a férj is tud menni HO-ba, pofám nem lenne családi segítséget kérni.
máj. 26. 14:52
 22/32 A kérdező kommentje:

Nem, 60 vagy 90 perces órákkal dolgozom.

De gondolom sokan ezt is megmagyaráznák, hogy ez szinte semmi, ez milyen kevés munka, nem igaz, hogy nem tudjuk kibekkelni.

Pedig erről szól a kérdés. Hogy megoldjuk, de nehéz, és hogyan lehetne könnyíteni a helyzeten.

máj. 26. 15:25
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Kérd meg anyádat, akit elkergettél.
máj. 26. 15:28
 24/32 anonim ***** válasza:
49%

Nos kedves kérdező, mi 3 gyereket menedzselünk háztartás és munka mellett, férjemmel együtt. Nekünk nincs home offlice, és szinte mindig beteg valamelyik.

Szüleim ugyan 4 percre laknak, de nem egészségesek, így maximum legvégső esetben vigyáznak a gyerekeinkre, amúgy mindent mi oldunk meg.

Szóval, bocs ha nem tudom abszolút megérteni, hogy a francba nem megy ez nektek 1 gyerek mellett.

máj. 26. 16:22
 25/32 anonim ***** válasza:
76%
Két óvodás gyerek van. Ha valamelyik beteg, akkor általában egy hétig itthon van. Első három nap én vagyok itthon, mikor még lázas, orvoshoz kell vinni, nyűgös, anya kell... utána 1-2-3 napot férjem, ahogy kijönnek a napok, mielőtt megy vissza az adott gyerek az óvodába. Mindketten bejárós munkahelyen dolgozunk, egyikünknek sem opció a home office. Nem érzem nehéznek, nem fenyeget emiatt a kirúgás. Egyik gyerek szeptember eleje óta 3x volt pár napot itthon, másik azt hiszem 6x, ez 9 hónap alatt nem sok szerintem.
máj. 26. 18:25
 26/32 anonim ***** válasza:
11%

Sosem értettem ezeket a baromságokat. Gyereket ketten vállaltok, magatoknak. Van apa, anya és a gyerek. Nyilván ha a nagyi bírja és nyugdíjas akkor 1x-2x besegít, de nem ingyen bébiszitter. Felnevelt x gyereket, ne kelljen már a nyugdíjas éveiben amit élvezhetne mindennap babáznia.

Ha mindenáron kell a segítség, akkor igénybe kell venni fizetős szolgáltatást.

Az meg ne haragudj, de nagyon gáz és önző dolog, hogy anyádra bíznád a beteg gyereked. És ha elkapja ő is? Vagy érte nem kár? :D

Nektek kell megoldnai, magatoknak csináltátok. Ahogy többmillió másik szülő is megoldja.

máj. 26. 19:02
 27/32 anonim ***** válasza:
55%

Nem veszek igénybe rokoni segítséget, nem nekik szültem. Ez nem egy farkasfalka, hogy megszülöm, aztán majd mindig más neveli amikor nekem épp dolgom van.

Nyilván nagyi 1x-2x ráér, de ő is dolgozik még, neki is jár a szabad hétvége és a nyugi. Azt meg pláne nem várom el, hogy szabit vegyen ki a beteg gyerek miatt és betegedjen meg ő is.

A férjem szülei nem élnek.

Igazából a gyerek születése előtt átbeszéltünk minden eshetőséget és mindent ki tudunk logisztikázni.

Az a kapcsolat ami meg rámegy 1 gyerekre meg a betegségre az annyit is ért, szóval valahogy nem tudom átérezni.

Ahogy előttem is írták: vagy fizetős megoldás (ha vállalják betegen) vagy nektek kell kilogisztikázni.

máj. 26. 19:07
 28/32 anonim ***** válasza:
70%
25os ,ezt nem ertem. Egy betegseget mi nem tudunk felosztani a ferjemmel, mert a tp nem szakithato meg feluton es valthato at mas szulore. Egy betegseget 1 szulo vihet vegig es nem veheti fel ugyanazzal a betegseggel a masikat. Le kell allitani es vmi uj betegsegvmgel felvenni apat,tehat igy mar csalas es nem is csinalja a haziorvosunk. Pedig nekunk is ez a felallas lenne jo, magas lazzal en szeretrk itthon lenni, mert a ferjem.panikol es agyon,tulgyogyszerezi! Hivogat fel orankent, nem tudok dolgozni ugy.
máj. 26. 19:44
 29/32 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos nekem a szüleim 1 de maximum 2 napnál többet nem bírnak a kislányunkra vigyázni mert nem jó az egészségi állapotuk. Az anyósom dolgozik aktívan így nem marad senki sem, szóval mi megegyeztünk a váltott "műszakban". Ha beteg volt mondjuk a hónap elején akkor itthon maradtam vele táppénzen vagy szabadságon. Következő megbetegedéskor a férjem maradt vele itthon és így mentünk sorjában. Beteg gyerek mellett nagyon nehéz dolgozni főleg ha nagyon beteg. Így két lehetőség van, vagy dolgozol vagy nem.
máj. 27. 15:37
 30/32 anonim ***** válasza:
54%

Őszintén szólva van itt 1-2 olyan válasz, ahol nehezen hiszem el, hogy nem trollkodás, annyira offenzív az egész.

"Nem nekik szültem". Kiknek? A család azért család, mert segítik egymást a benne levők, ha baj van KÖLCSÖNÖSEN. Nyilván, ha nem megy, akkor nem megy, de ez a direkt provokáció egy olyan szituációban, ahol teljesen természetes, hogy ha tudunk, segítjük egymást... és ha anyád megöregszik, akkor hagyod majd a saját székletében megb@szódni, elvégre nem azért születtél, hogy szükség esetén segítsd az idős szüleidet valahogy? Nyilván nem azért szült SENKI SEM, hogy adott esetben más is vigyázzon a gyerekre, de a való életben, valódi munkák mellett előfordul ilyesmi. Továbbmegyek, lehet az embernek átmenetileg olyan betegsége is, ami mellett nem tudja ellátni a feladatát, akkor mi lesz? Falhoz vágod a kölködet, mert nem másnak szültél?

Nálunk anyósom segít sokat. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy elviszi a gyereket, én meg addig otthon lakkozom a körmöm, hanem dolgozom. Őérte is, mert neki sem indifferens, hogy idős korára lesz-e valaki, aki majd tudja gondozni, be tudjuk-e őt fogadni hozzánk (jelenleg nincs annyi hely nálunk, de építkezni szeretnénk, ott direkt tervben van plusz egy szoba például az ilyen helyzetekre is). Ha valaki ilyet mondana, hogy jaj szegény, nem félek-e, hogy a beteg gyerek megfertőzi, ki is röhögném, mivel anyósom fogorvos, különb betegségekkel is találkozik nap, mint nap, mint egy bölcsődei nátha, az emberek szemrebbenés nélkül elmennek úgy fogászatra, ahol azért fröcsög az ember arcába a másik nyála, vére, hogy a fél arca egy ocsmány nagy herpesz, de covid alatt is simán elmentek emberek még pozitív teszttel is, ha úri kedvük úgy hozta. Itt azért lehet mérlegelni, nem mindegy, hogy a nagyszülő egy 80 éves, több alapbetegséggel rendelkező rokkant, vagy egy 60 éves, egészségtől kicsattanó aktív ember.

Meg ezek az értetlenkedések, hogy "el nem tudom képzelni, hogy hogy nem tudod megoldani, hát mi olyan kiválóan megoldjuk, hát hogy fordulhat elő, hogy mások nem". Mi is kiválóan megoldjuk. Mivel én is fogorvos vagyok, férjem is, így a megoldás roppant egyszerű: lemondjuk a betegeket. Ja, hogy az éppen teszem azt a 27-es válaszoló időpontja lett volna, aki így várhat újabb 2 hónapot a találkozóra, amire amúgy külön szabit vett ki és amit az időpontja előtt másfél órával tudott meg, mert hát nyilván reggelre lesz beteg a gyerek, nem péntek este? Na azért így mindjárt nem hangzik olyan rosszul gondolom, ha azt mondom, hogy ha tehetem, igénybe veszem a segítséget, amennyiben meg tudom oldani családon belül és a gyerek sem igényel feltétlen az én jelenlétem... mindaddig hangzik csodálatosan ez a "kérdező kutya kötelessége megoldani", amíg más emberek, például itt néhány válaszadó nem lesz maga is érintett benne és meggyőződésem, hogy hirtelen el is szállna ez a fene nagy önérzetesség és lenne nagy felháborodás, ha a kérdező állandó kimaradását a munkából éppen pont ti sínylenétek meg.

máj. 27. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!