Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van segítségetek a családban,...

Van segítségetek a családban, a gyerek(ek) körül?

Figyelt kérdés

Lányom 2,5 éves, szeptember óta bölcsődébe jár. Alapvetően egészséges kislány, de mióta közösségbe jár, nagyon sokat beteg. Minden anyuka ismerősöm azt mondja, ez teljesen normális.

Ugyanakkor kiborító ez a helyzet. Én is visszatértem dolgozni, itthonról dolgozom, de mikor beteg a lányunk, képtelenség érdemi munkát végezni.

A férjem egy elég rugalmas helyen melózik, eljöhet bármikor home office-ba, így mikor a gyerek beteg (minden 2. vagy 3. héten beteg szokott lenni), ő eljön HO-ba, én pedig itthonról próbálok dolgozni, felváltva próbálunk dolgozni és vigyázni a gyerekre. Ennek annyi eredménye van, hogy ki éppen nem rúgnak minket, mert nem megyünk el havonta 1-2 hétre táppénzre, de olyankor egész nap kiabálunk egymással, mindenki tök stresszes, és nem tudunk jó munkát végezni, csak így ímmel-ámmal.

A férjem szülei több száz km-re laknak, az én szüleim közelebb, de nem igazán jó velük a viszonyom. Anyám egyszer jött át, hogy segít a lányom körül, egy óra múlva sírva ment el, mert elkezdett kiosztani, hogy nem jól nevelem a gyereket, meg a házasságomat sem jól csinálom, majd jól elhagy a férjem, majd jól meglátom, ő megmondta, hogy mit hogy kellene, magamra vessek, ha nem úgy csinálom a dolgaimat, ahogy szerinte kellene... Ez volt kb. egy éve.

Most már ott tartunk, hogy azt mondjuk a férjemmel, ez a helyzet a betegségekkel tarthatlan. Rá fogunk menni idegileg, a kapcsolatolunk is megsínyli, előbb utóbb valamelyikünk elveszítheti az állását, ha nem dolgozunk eleget vagy elég jól.

Ti mit tennétek? Vegyünk igénybe baby sittert, mikor beteg a gyerek? Talán ki tudnánk gazdálkodni. Egyáltalán vigyáznak beteg gyerekre? Mikor taknyos, köhög?

Adjak anyámnak még egy esélyt, hátha tudna jönni ezeken a napokon vigyázni a gyerekre, így mi tudnánk normálisan dolgozni?

Nektek van segítségetek? Bébiszitter vagy nagyszülő vagy más rokon? Ti hogy oldjátok meg ezeket a napokat, heteket?

máj. 26. 08:56
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
60%
Nincs semmi segítségünk, mégsem jutottunk el ilyen kétségbeesésig, pedig 2 gyerek van. Felváltva vagyunk ho-ban, ha pedig mind2 egyszerre beteg, akkor valaki szabi/táppénz. Én nem értem, miért kell ebbe egy darab kisgyerekkel így belebolondulni. Valamit nem jól csináltok.
máj. 26. 12:27
 12/32 A kérdező kommentje:

Online nyelvtanár vagyok vállalkozóként. Én nem tudom az óráimat estére csoportosítani, hogy majd akkor dolgozom, mikor a gyerek alszik. Amikor óra van, nekem a gép előtt kell lennem és a diákra fókuszálni.

Ezért kellünk mindketten itthonra, mikor a gyerek beteg. Nincs sok órám, napi 2-3 heti 3-4 nap, de ezeket is kihívás megtartani... Mikor beteg a lányunk, a férjem HO-ban van, és míg én tanítok, ő vigyáz rá. Aztán én vigyázok rá, és a férjem dolgozik.

Így valamennyi, valamilyen minőségű munkát tudunk végezni, de egyáltalán nem sima ügy. Nekem pl. kimondottan nehéz úgy koncentrálni, hogy a szomszéd szobában visong vagy sír a gyerek. Épp ezért féltem a munkám, a diákjaimat. Mikor fogják megunni, hogy nem tudok jó munkát végezni ezeket a napokon? Mikor veszíteni el a diákjaimat? Pedig jó tanár vagyok, ez a visszajelzés évek óta, hála Istennek.

Hát ez nagyon nem jó hír, hogy még óvodában és iskolában is ilyen sok betegség várható. 😔

Az sem segít a helyzeten, hogy panelban élünk, és mikor itthon van a gyerek betegen, nagyon szűkösen vagyunk. Nem tudunk csak úgy kimenni az udvarra a gyerekkel, hogy a másik szülő nyugodtan tudjon dolgozni.

7-esnek kösz a semmit. Remélem, jobban érzed magad, hogy beszóltál egy mélyen lévő anyának.

máj. 26. 12:33
 13/32 anonim ***** válasza:
14%
A napi 2-3 órát simán át tehetnéd másik napra és már meg is oldódott a probléma.
máj. 26. 12:43
 14/32 A kérdező kommentje:

Mikor beteg a gyerek, a heti 4 napból 2-re tudom legfeljebb csoportosítani az órákat, de akkor gyakorlatilag reggeltől munkaidő végéig dolgozom, és a férjem nem tud semmit dolgozni. Ezt az irodában észreveszik.

Mellesleg a diákok sem érnek rá mindig. Az, hogy nekem megoldható lenne, hogy egy nap letudjam minden órámat, nekik nem megoldható.

De nem ez a kérdés, nem ebben kértem tanácsot. Ezt a témát elengedhetjük? Köszönöm.

máj. 26. 12:47
 15/32 anonim ***** válasza:
16%
Ok, bocs hogy segíteni akartam, többet nem fordul elő. Mondjuk így epnem értem, minek tettél fel kérdést.n
máj. 26. 12:51
 16/32 Derjaderja ***** válasza:
47%

Nekünk nincs segítségünk egy óvis és egy bölcsis gyerekkel, bejárós munkahelyekkel.

Ugyan van egy néni, aki egy-egy alkalommal vigyázott már a gyerekeinkre, de egy beteg gyereket nem szívesen hagynunk rá, illetve akkor kb nullszaldósra jönne ki a napom.

Nálunk a párom 12-24 órás random műszakban dolgozik, így sokszor volt már szerencsénk, mert mondjuk csak éjszakázott a héten amikor beteg lett valamelyik gyerek és akkor nappal elvitte őket. Vagy volt hogy ő is influenzás lett és akkor "megoldódott".

Nálunk még gond, hogy vannak olyan feladataink amiket nem tudunk lemondani, ha mindkettőnk napja olyan, akkor már előre rettegünk. Illetve próbáljuk felváltó bevallalni a nagyobb arcvesztéssel járó mulasztásokat.

Pl párom ha nem megy be 24-be, az három nap táppénz. Ha nem megy el a 12 órás oktatásra (ami a kétszeresét fizeti a nemoktatós orabérenek), akkor legközelebb nem őt hívják oktatni.

Ha nagykn lemondhatatlan az adott nap, akkor alábiztosítjuk egymást (a másik csak sima munkanapot vállal).

Mivel én csak heti 4 napot dolgozom pénzért, az 5-en csak tanulni járok be, ezért meg tudok játszani egyes esetekben azzal hogy q tanulos napomra átrakom a dolgozósat.

Emellett én 15 hónap alatt 7 napot voltam gyerekkel táppénzen (és még vagy 3-mat saját betegség miatt), szóval viszonylag mázlink van a betegségekkel, de mi is teljesen kivagyok és folyamatosan szorongok a betegségek miatt és hogy minden vállalásom esetleges.

máj. 26. 13:12
 17/32 Derjaderja ***** válasza:
55%

Amúgy én nem hiszek a gyerekes home office-ban, szóval teljesen értem amit írtál. Én is tartottam online órát úgy hogy két zárt ajtón át is végig hallottam a fiam üvöltését. Ha meg beteg, pisilni nem jutok el mellőle.

A lányom nem ilyen.

máj. 26. 13:13
 18/32 A kérdező kommentje:

Az volt a kérdésem, mások hogyan oldják meg a betegségeket kisgyermek mellett, van-e segítségük. És hogy esetünkben adnának-e a nagyszülőnek még egy esélyt vagy inkább bébiszittert keresnének.

Ennyi. Mikor erre azt írják mások, hogy miért nem dolgozom este, miért nem teszem át az óráimat, miért nem adok több vitamint a gyerekemnek, miért nincs paleo/vegán/fényevő étrenden, biztos jó sz#r alapvetően a házasságom, ha ennyivel nem bírunk el... nos, ez nem segít.

Ha nem tudsz/akarsz a feltett kérdésre válaszolni, akkor kérlek inkább ne tedd.

Más se. Köszönöm.

máj. 26. 13:17
 19/32 anonim ***** válasza:
60%

Ha napi 2-3 órát vállalsz, azért az nem akkora megoldhatatlan probléma. Nyilván max 45 perceket adsz(legalábbis én csak ilyennel találkoztam). Ha így van, a 2-3 órát aszerint, hogy a párod hogy tud ,,szabad" lenni, + a tanulónak épp milyen időpontok jók ,lehet kicsit tologatni napközben. És akkor senki sem kap agyvérzést.

Nekem nincs segítségem. Párom a cégünk ügyeit rendezi napközben, azokat a dolgokat, amik elmenősek. Én meg az éppen beeső vásárlókat szolgálom ki, ilyenkor a gyerek megy egy biztos helyre a lakásba ahol semmi olyan nem történhet én meg elvégzem a dolgom amilyen gyorsan tudom és megyek vissza. Annyi, hogy kamerán figyelem. Az én gyerekem is nehezen viseli a betegségeket. De pld lázas betegen a legtöbb gyerek többet alszik, esetedben erre is lehet nálatok is számolni gondolom.

Nekem mindig mindenki azt mondja mennyire szuper, hogy otthon dolgozom.És alapvetően tudom ,hogy ahányszor itthon van a gyerekem, már a 100. melóhelyről dobtak volna ki, de élhetetlen helyzet az ilyen és csak kívülről tűnik ez jó dolognak. meg max úgy ha nagyobb a gyerek.

Mindenesetre én pld megpróbálnám átszervezni azokat a napokat, más időpontba tenni, előbbre és későbbre tolni és ha nagyon nem megy aznap, akkor áttenni akár hétvégére. Ha jó vagy abban amit csinálsz, szeretnek akikkel dolgozol és őszintén elmondod miért, akkor valószínűleg elfogadják a dolgaid azok akik fizetnek a szolgálatásodért.

Az hogy az ember az anyjával nem ért egyet egy egészséges és normális kapcsolatban nem jelentene gondot. Ha amúgy normális és a gyerekkel jól bánik, megérik egymást akkor én biztos kérnék tőle segítséget.

Bár mondjuk nem írtad, hogy az egy évvel ezelőtti sírva kivonulás óta milyen a kapcsolat köztetek. Szóval így nehéz...

És van hogy egy kívülálló jobban látja azt hogy milyen a kapcsolat..

máj. 26. 14:15
 20/32 anonim ***** válasza:
74%

Tappenzre megyunk felvaltva, nem marad mas. Nekem bejaros munkam van, ferjem otthonrol dolgozik, de fix munkaido,meetingeket tart, ott kell ulnie a gep elott.

Nem tud o sem beteg gyerek mellol dolgozni, a fiamnak 5 percenkent kell valami, nyugos, persze megertem amugy, hat beteg, szarul erzi magat. De nem az a csendben rajzolgat egesz nap tipus egyebkent se.

Van amugy segitsegunk, de nem akkor, amikor beteg a gyerek.

máj. 26. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!