Mindenhova autóval kell vinni a gyerekeket, vagy néha gyalogolhatnak is a saját lábukon?
Egy rokon anyuka megkért,hogy a jövő héten 4 alkalommal vigyem el autóval őt és a lányát (8 éves) egy helyre,mert az apuka nem kapott szabadságot és helyi járattal nem akarnak utazni.Én már a kérdést sem értettem,miért kellene akár helyi járattal is menniük,én kapásból legyalogolnám a távot még a 3 éves lányommal is séta gyanánt.Akkor esett le,hogy ők nem mennek sehova autó nélkül...,még az 1 km-re lévő iskolából is autóval hozzák haza a kislányt.Nemet mondtam,természetesen nem tetszett neki,most rosszul érzem magam miatta.Egyébként gyógytornára kellett volna menniük.
Én ha tehetem szívesebben sétálok a gyerekekkel,még hóban is...vagy akkor előveszem a szánkót.
Én gondolkodom hülyén??
köszi a választ,és is így gondoltam,csak kellemetlenül érzem magam.
Ja egyébként az is a szépsége még a történetnek,hogy azért kell gyógytornára járnia,mert gyenge az izomzata,és ezért ferde a gerince,rossz a tartása....
Én meg pl afféle átmenet vagyok a kettő verzió között.
Gyakran kocsival megyünk,ha valahova célirányosan el kell jutni,és emellett egy csomó olyan programot csinálunk,ami meg direkt a mozgásról szaladgálásról szól.
Bár,az én lányom még csak 1,5 éves,nem is tudna ennyit gyalogolni :-))
Teljesen igazad volt; menjenek csak szépen gyalog nem szakad le a gyerek lába attól!
Nekünk is van kocsink, meg jogsink is mégsem vezetünk naphosszat, mert drága a benzin, meg amúgy sem kocsilakók vagyunk:)
Egyedül akkor megyünk kocsival, ha baj van és ügyeletre kell menni, ha férjem elalszik s be kell vinni a munkahelyére, vagy ha nagybevásárlás van:)
Még pestre is vonattal járunk egyébként:)meg máshová is:)azon van wc, nem higi, de nem kell ráülni:), a gyaloglás jót tesz a lábaknak:) csak az enyém még nem megy:)) de ha fog akkor hegyeket mászunk majd:) és így tovább :))
Köszönöm a válaszokat.
Én is így vagyok mint az utolsó,akkor megyek kocsival,ha lázas a gyerek és elviszem orvoshoz,vagy távolabbi rokon látogatóba,nagybevásárlást intézni stb.Még a férjemért sem szívesen megyek a munkahelyére,hiába kéri,mert tudom,hogy csak "nagyzolásból" kéri...
Volt már más is aki megjegyezte,hogy sajnálom a pénzt benzinre,hogy nem kocsival járkálok állandóan?Különben is a gyerekeim imádnak buszozni is,az olyan mókás!
Én sem viszem sokat autóval a gyerekeket. Reggel biciklivel viszem őket a bölcsibe meg az oviba, utána biciklivel megyek dolgozni. Délután pedig sétálunk hazafelé. Imádnak sétálni és szaladgálni és legalább elfáradnak. Mondjuk az én gyerekeim igen mozgékonyak. A szomszédom is mindenhova kocsival megy a gyerekkel. Nyáron azért mert meleg van, télen pedig hideg, tavasszal és ősszel pedig kiszámíthatatlan az időjárás. Amikor lemennek játszani a térre akkor a gyerek meg áll egy helyben. :-(
Szerintem te gondolkodsz jól és nem a szomszédod, ne legyen lelkiismeret furdalásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!