Szerintetek jó, ha a gyermeknek van egy kedvenc plüsse, amit mindenhova magával visz?
Szerintem jó. A gyerekek 99%-nak van kedvence, ez lehet takaró, plüss, rongyi, baba, bármi.
Az én kisfiamnak két nagy kedvence van, egy oroszlános rongyi és egy plüss nyúl. Ezek nélkül el se alszik. Tény, a mosásba el kell lopni, viszont azonnali vígaszeszközök is.
öcsém kiskorában sokat volt kórházban, neki volt egy műanyag szöszi babája, anélkül nem aludt el, mindig vonszolta magával - a végén már fél szeme, fél karja hiányzott, csomókban lógott a haja, stb, de akkor is imádta - a cserebabát egyből kiszúrta mindig, nem kellett neki, csak az "eredeti"
kisfiamnál próbáltam alvós rongyot, plüsst, valamit bevezetni, de nem kellett neki - 2,5 éves és nem ragaszkodik semmi ilyesmihez, már nem is fog
szóval a gyerek dönt, jó vagy sem, nem rajtad múlik a dolog:)
Lányom 2év9hós, 7 hós kora óta van egy elefántos morzsikendője, azzal alszik, itthon sokat játszik vele. De 1 év körül megtanítottam neki, hogy fáni nem jöhet ki a lakásból. Letettük fánit az ajtóba, integettünk neki. Az elején volt sírás, hogy nem jöhet velünk, de megszokta.
Én nem akartam kockáztatni, hogy esetleg elhagyjuk a játszótéren v kidobja véletlen a babakocsiból v bármi.
Fáni mindig itthon van. Csak akkor jön velünk, ha orvoshoz megyünk v ha tudom, hogy máshol fog aludni.
Van egyébként egy ÁLfánink is, de azt nem szereti.
Fánihoz nagyon ragaszkodik. Szerintem jó, mert megnyugtatja.
Én is szerettem volna, ha van a fiamnak ilyen kedvence, de nem lett.
Mindkettőnek van jó és rossz oldala is, úgyhogy annyira azért nem bánkódom, nekem sem volt, mégis felnőttem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!