Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engednétek, hogy itthon...

Engednétek, hogy itthon nyaraljon egész nyáron?

Figyelt kérdés
A lassan 18 éves neveltlányom se suliba, se dolgozni nem akar. Ma bejelentette, hogy nyáron nem megy dolgozni, majd szeptembertől. Az édesanyja eltartja nyáron állítása szerint. Már mondta, hogy a másik kiskorú gyermekére sokszor a lánya miatt nem marad pénz. Mondtam neki, hogy ilyet nem várhat el senkitől. A férjem nem fog utána már semmit kapni. Elmagyaráztuk neki, hogy neki egyéni étrend miatt a kaja is drágább, plusz gyógyszerek és akkor még egyéb kiadásról ne is beszéljünk. Mert ő ezt a nyarat még ki akarja élvezni. Miből? Az anyukája se tudja a végtelenség is ezt bírni, mi sem. Kérdeztem szeptembertől hol tervez dolgozni? Ez a munkahely ezért nem tetszik, a másik más miatt. Majd talál valamit szerinte. 8 általánossal, kis város mellett kapkodni fognak érte. Ez az elmélet, hogy az anyukája eltartja. Nálunk is van több kiskorú. 2 hónapja nem volt iskolában. Engednétek?
máj. 9. 18:49
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
29 nem jogilag de lényegében igen. Most ugyan Magyarországon 16-tól legális a 4 órás diákmunka de valahol csak 18-tól. A 18 nagyon határeset jogilag is, (ráadásul ez a jogi nagykorúság nem feltétlen a mai világhoz tartozik csak önmagában nem teljesen működésképtelen) tehát most mennyivel lenne kevésbé gyerekmunka éppenhogy 18 évesen mint 17 évesen? A probléma meg pont ez, hogy 8 általánossal milyen munkára menjen el? Pont azért mert nem tanul még kevésbé kéne dolgoznia hiszen a prioritás most mindenképpen az oktatási rendszerbe való visszaterelés kéne, hogy legyen. Ha már leérettségizett volna más lenne a helyzet, de így egyáltalán semmilyen munkát nem kellene vállalnia hanem valahogy vissza kéne térnie ez oktatási rendszerbe. Ráadásul milyen munkát találhatna 8 általánosal?
máj. 14. 05:11
 32/33 anonim ***** válasza:
31 Alapvetően egyetértek. De ha eddig nem sikerült visszaterelni, és már 18 évesen a munkavállalás felé hajlik, én pont ezért dobnám be a mély vízbe, hogy akkor tessék, lehet menni - szerintem nagyobb eséllyel tér észhez. Vagy marad, oké, eltartanám, de minden extra (fesztiválozgatás, divat, új telefon, stb.) nélkül, mert annyira meg már nem gyerek, hiszen ha mindent megkap, mégis mi motiválná hogy váltson?
máj. 14. 16:23
 33/33 anonim ***** válasza:
máj. 16. 15:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!