Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engednétek, hogy itthon...

Engednétek, hogy itthon nyaraljon egész nyáron?

Figyelt kérdés
A lassan 18 éves neveltlányom se suliba, se dolgozni nem akar. Ma bejelentette, hogy nyáron nem megy dolgozni, majd szeptembertől. Az édesanyja eltartja nyáron állítása szerint. Már mondta, hogy a másik kiskorú gyermekére sokszor a lánya miatt nem marad pénz. Mondtam neki, hogy ilyet nem várhat el senkitől. A férjem nem fog utána már semmit kapni. Elmagyaráztuk neki, hogy neki egyéni étrend miatt a kaja is drágább, plusz gyógyszerek és akkor még egyéb kiadásról ne is beszéljünk. Mert ő ezt a nyarat még ki akarja élvezni. Miből? Az anyukája se tudja a végtelenség is ezt bírni, mi sem. Kérdeztem szeptembertől hol tervez dolgozni? Ez a munkahely ezért nem tetszik, a másik más miatt. Majd talál valamit szerinte. 8 általánossal, kis város mellett kapkodni fognak érte. Ez az elmélet, hogy az anyukája eltartja. Nálunk is van több kiskorú. 2 hónapja nem volt iskolában. Engednétek?
máj. 9. 18:49
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
66%
persze
máj. 9. 18:56
 2/33 anonim ***** válasza:
76%

Ezt ti csesztétek el. Persze elkallódott de nektek kellett volna a jó irányba egyengetni, hogy a sulit befejezze. Most pedig fogjátok a fejetek.

Ha anyagilag tehetném akkor engedném neki a nyarat 18 évesen hogy kiélvezze, de azt nem hagytam volna hogy ne legyen neki egy szakmája minimum amit szeret.

Most már igen nehéz munka jó irányba terelni, ez vann.....

máj. 9. 19:05
 3/33 anonim ***** válasza:
93%

Azert az eleg durva, hogy nem tudjatok eltartani a jogilag felnott, de amugy meg

18 evesen rohadtul nem felnott gyereketeket!

Nyilvan itt ebben az esetben vagy tanul vagy dolgozik lenne, de nem azert, mert problema lenne a sajat gyerekem, hanem azert, hogy kezdjen valamit magaval es talalja ki mi legyen.

Nem tudom, lehet csak nekem durva ez, mert nem a semmire szultem, passz.

De nem is veletlen, hogy ennyire elkallodott, “senkinek se kell” szerencsetlen, mert mindenkinek a masik gyereke a fontosabb.

máj. 9. 19:12
 4/33 anonim ***** válasza:
89%
Igen, mert nem egyik napról a másikra élünk. De ha lennének is anyagi gondjaink, akkor sem a gyerekeket büntetném.
máj. 9. 19:21
 5/33 anonim ***** válasza:
85%
A nyári szünetben miért ne pihenhetne?
máj. 9. 19:23
 6/33 anonim ***** válasza:
78%
2 honapja mar pihen, mivel nem jar iskolaba es nem dolgozik.
máj. 9. 19:25
 7/33 anonim ***** válasza:
68%

Ha befejezte az iskolát, és nem tanul már tovább, akkor megszűnt a tanulói jogviszonya, tehát elvileg már a TB-t sem fizetik neki, ugye?

Na, hát akkor most már jogilag felnőtt, le lehet menni dolgozni.

Én szépen elmagyaráznám neki, hogy a gyermeki létnek itt van vége.

Amúgy én értem, persze, hogy vannak ilyen gyerekek, akikre nem lehet hatni. Félek, az enyém is ilyen lesz. Most 14 éves, és nem nagyon akar tanulni. És mondogatja, hogy a nyári szünet az milyen jó, mert akkor nem kell tanulni, délig alszik, semmit nem kell csinálni. Én meg szoktam neki mondani, hogy erősen élvezze ki, mert ha befejezte a sulit, többet nem lesz ilyen. Mert ugye ő is úgy képzeli el, hogy nincs iskola, nem csinálunk semmit.

Én mondanám neki, hogy kezdjen el szépen állást keresni. Azért az sem megy egyik napról a másikra. Lehet, hogy évekig munkanélküli lesz, az nem úgy megy, hogy szeptember elsején beadja a pályázatát valahova, és szeptember 2-ától már dolgozik is. Esetleg ha szeretne kicsit nyaralni, mondja az interjún, hogy 1 hónap múlva tud kezdeni, ki lehet találni valamit, hogy miért. azért ennyit még szoktak várni az emberre, hiszen sok helyen van felmondási idő.

De én inkább attól tartok, hogy eléggé el fog húzódni ez az álláskeresés, főleg, ha azt látják, hogy ő sem igazán akar dolgozni. Valóban 8 általánossal valami alja fizikai munkát fog csak kapni.

máj. 9. 19:34
 8/33 anonim ***** válasza:
91%

" egyéni étrend miatt a kaja is drágább, plusz gyógyszerek"

Ezek szerint valami komolyabb betegsége van, nem csak nincs kedve!

Másrészt elég siralmas, hogy a férjed (a lány apja) csak akkor fizet utána, amíg kap valami juttatást!

Meg mindentöl eltekintve, ez NEM RÁD tartozik, a szüleinek kell megoldani, és nem úgy, hoyg majd az anyja eltartja, az apa meg szépen kimarad belöle.

máj. 9. 19:37
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Érettségi, szakma? Ezekről már le is mondott? Ez sokkal nagyobb bajnak tűnik, mint hogy most 2-3 hónapig ki fizeti a megélhetését...
máj. 9. 19:37
 10/33 anonim ***** válasza:
90%

"Már mondta, hogy a másik kiskorú gyermekére sokszor a lánya miatt nem marad pénz."

És kinek a dolga eltartani a gyereket, nem a szüleinek? Mi az, hogy a másikra nem marad? Nem tán az idősebb volt előbb? Meg a ti sok kiskorú gyereketek bevállalásakor is gondolni kellett volna arra, hogy már van másik gyerek, azt sem kell 18 évesen kilökni az utcára, nosza, tartsd el magad. Pláne, ha szépen hagyták elkallódni. Aztán csodálkozás van, hogy miért nem lett belőle valami. 18 éves, még agyilag gyerek.

Semmi életképe nincs, csak illúziói. Erről ki tehet?

Amúgy meg én igenis adnék neki szeptemberig időt pihenni, esetleg keresnénk együtt a lehetőségeket. Nem pedig, jaj, nem kapok utána családit, akkor menjen a francba.

máj. 9. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!