Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engednétek, hogy itthon...

Engednétek, hogy itthon nyaraljon egész nyáron?

Figyelt kérdés
A lassan 18 éves neveltlányom se suliba, se dolgozni nem akar. Ma bejelentette, hogy nyáron nem megy dolgozni, majd szeptembertől. Az édesanyja eltartja nyáron állítása szerint. Már mondta, hogy a másik kiskorú gyermekére sokszor a lánya miatt nem marad pénz. Mondtam neki, hogy ilyet nem várhat el senkitől. A férjem nem fog utána már semmit kapni. Elmagyaráztuk neki, hogy neki egyéni étrend miatt a kaja is drágább, plusz gyógyszerek és akkor még egyéb kiadásról ne is beszéljünk. Mert ő ezt a nyarat még ki akarja élvezni. Miből? Az anyukája se tudja a végtelenség is ezt bírni, mi sem. Kérdeztem szeptembertől hol tervez dolgozni? Ez a munkahely ezért nem tetszik, a másik más miatt. Majd talál valamit szerinte. 8 általánossal, kis város mellett kapkodni fognak érte. Ez az elmélet, hogy az anyukája eltartja. Nálunk is van több kiskorú. 2 hónapja nem volt iskolában. Engednétek?
máj. 9. 18:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
42%
A férjeddel kéne elbeszélgetned nagyon komolyan, neki sokkal több sara van ebben, mint a (nem)nevelt lányodnak.
máj. 9. 19:54
 12/33 A kérdező kommentje:
Nem csak a családit nem kapjuk. Gyógyszertámogatás stb. A betegsége gyógyszer mellett teljesen tünetmentes, nem ez az oka, hogy nen csinál semmit. Fesztiválra akar menni, meg ilyenek. Nem a semmire szültem, de nem gondolom, hogy el kell tartanunk és ő hónapok óta netezget, nem segít. Persze igények vannak.
máj. 9. 20:05
 13/33 anonim ***** válasza:
95%
Es miert nem jar iskolaba tavasz ota? Erettsegi, szakma, valami?
máj. 9. 20:15
 14/33 anonim ***** válasza:
63%

Kezdjen el munkát keresni. Nekem egyetemista koromban is csak szorgalmi időszakban adtak pénzt a szüleim, nyáron meg diákmunkára kellett mennem. Hiába nem akartam, apám mindig intézett nekem valamit, nem volt nyári szünetem soha 18 éves korom után.

Én biztos nem finanszíroznám a bulizását. Ha még az iskolában odatette volna magát, és lenne egy jó végzettsége, akkor azt mondanám, hogy pihenjen egy kicsit, de így? Mit pihen ki?

máj. 9. 20:17
 15/33 anonim ***** válasza:
74%
És ha egyetemre mennek akkor sem pihenhetne nyáron?
máj. 9. 20:20
 16/33 anonim ***** válasza:
82%
15-ös, ez attól függ, hogy milyen nevelési elvet vallanak a szülők, illetve hogy állnak anyagilag. Én valószínűleg engedném, de persze azzal a feltétellel, hogy túl nagy igényei ne legyenek, mert nem dobálnám neki a százezreket bulizni. Azt keresse meg magának.
máj. 9. 20:25
 17/33 anonim ***** válasza:
92%

Valószínűleg ha egyetemre menne, magának kéne állnia, hiszen már most is bajban vannak anyagilag.

Effelett nem is ítélkezek, hiszen akárki kerülhet rossz helyzetben, de az amit csinálsz gáz. Nem tereltétek a jó irányba, nem noszogattátok, hogy menjen suliba, és ha jól emlékszem erről már volt kérdés hogy nem megy suliba mert nem akar. Miért nem vettétek rá hogy menjen iskolába annak ellenére hogy beteg? Miért ő tehet róla hogy elhanyagoltátok? Egy gyereket nevelni kell, támogatni és az életének a részének lenni. Nem pedig elcsúszni egyik végletből a másikba, a hagyom azt csinál amit akar vagy épp a saját magam fenyítem. Én az aranyközépútban hiszek és ez működni is szokott.

Most meg ki a hibás, a 18 éves gyerek, aki eddig hagyva volt, hogy nem akar dolgozni menni. De hiszen eddig is rá volt hagyva minden, akkor miért csodálkozol hogy gyerekként viselkedik, hiszen eddig is úgy kezeltétek.

máj. 9. 20:27
 18/33 A kérdező kommentje:
Mást se csináltam eddig csak iskolát hívtam. Lenne is. Meggondolta magát, azt mondta inkább dolgozik. De már semmit nem akar. Nagyon nehéz eset. Bírnánk az egyetemet állni, de ő még egy középsulit is leszart. Elment kollégiumban és csavargás, barátok volt a program. Megbukott. Mondtuk neki suli egyszerűbb lenne, de neki egyszerűbb semmit nem csinálni. Egésznap ki sem jön a szobájából. Azt hiszi ez fog menni a végtelenességig. Pont az hogy mi jó körülmények között neveljük, nem is akart az anyukájánál lakni. Nálunk mindenki dolgozik és nem nézzük jó szemmel ha valaki nem akar semmit csinálni. Az a baj, hogy szeptemberben is szarni fog a munkára. Lassan 10 éve van velünk, kezelhetetlen. Egyik gyerek sem ilyen, de ő mindig ilyen volt. Meg sem hallgat minket.
máj. 9. 20:38
 19/33 anonim ***** válasza:
85%

Valahogy akkor is kellett volna rá hatni. Akiket ismerek és ilyenek voltak is elvégezték a sulit. Pedig bukdácsoltak. Igaz az egyik lecsúszott lett de a másik nagyon jó életszínvonalon van, eszes ember.

Tehát ezek alapján nem ítélnék.

Viszont valahogy azt az iskolát el kell végeznie ha jót akar, gondolom tudod hogy 8 általánossal nem sokra megy.

Ha minden próba ellenére sem megy választ akkor pedig választás elé kell állítani. Vagy megy suliba, dolgozni vagy végeztetek. Ha marad is semmit nem álltok neki.

máj. 9. 20:45
 20/33 anonim ***** válasza:
70%
Mondjuk ha a szülei annyit értek el, hogy “eltartani” nem tudják a 18 éves gyereküket, akkor őszintén mit várunk tőle? Ő majd hirtelen több lesz észbe, mint ők? Már bocsánat. Ezt a férjedre bíznám, ha jól értem, nem a te lányod. Én különben szeptemberig várnék, hogy gondolja ki mit szeretne, lazítson addig, utána mindenféleképpen csinálnia kéne. Azt hogy ugyanúgy főzök rá stb a nyáron nekem nem lenne probléma, mert mi ufók vagyunk és ha a 30 éves lányom költözne haza szar helyzetben egy nyárra őt is segíteném. De tudom, hogy a többség nem ilyen. Gondolom az utcára azért csak nem teszel ki egy 18 évest azért.
máj. 9. 20:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!