Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engednétek, hogy itthon...

Engednétek, hogy itthon nyaraljon egész nyáron?

Figyelt kérdés
A lassan 18 éves neveltlányom se suliba, se dolgozni nem akar. Ma bejelentette, hogy nyáron nem megy dolgozni, majd szeptembertől. Az édesanyja eltartja nyáron állítása szerint. Már mondta, hogy a másik kiskorú gyermekére sokszor a lánya miatt nem marad pénz. Mondtam neki, hogy ilyet nem várhat el senkitől. A férjem nem fog utána már semmit kapni. Elmagyaráztuk neki, hogy neki egyéni étrend miatt a kaja is drágább, plusz gyógyszerek és akkor még egyéb kiadásról ne is beszéljünk. Mert ő ezt a nyarat még ki akarja élvezni. Miből? Az anyukája se tudja a végtelenség is ezt bírni, mi sem. Kérdeztem szeptembertől hol tervez dolgozni? Ez a munkahely ezért nem tetszik, a másik más miatt. Majd talál valamit szerinte. 8 általánossal, kis város mellett kapkodni fognak érte. Ez az elmélet, hogy az anyukája eltartja. Nálunk is van több kiskorú. 2 hónapja nem volt iskolában. Engednétek?
máj. 9. 18:49
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát itt biztos, hogy van valamilyen pszichés probléma is, nem csak a lustaság....
máj. 9. 21:48
 22/33 anonim ***** válasza:
89%
Nyáriszünet van, szeptembertől úgy is csinálna valamit.
máj. 10. 06:35
 23/33 Derjaderja ***** válasza:
100%

Nekem ez még beleférne. Amúgy is azt gondolom, hogy ami az enyém, az a gyereké is, de pedagógiai okból örökre azért nem hagynám tespedni.

De egy nyár? Ez az utolsó az életében, ha elkezd dolgozni.

Én egyetemre mentem, de az is csak szeptemberben kezdődött.

Eszükbe nem jutott a szüleimnek dolgozni küldeni.

máj. 10. 07:15
 24/33 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondjuk nem értem miért tartják egyesek még a válaszolók közt is jobbnak ha tinédzserként dolgozik mintha semmit nem csinál pár évig. 18 évesen 8 általánosa van, mégha akarna is dolgozni jobb lenne lebeszélni, hogy akkor maradjon otthon és ne csináljon semmit évekig de hátha közben meggondolja magát és legalább az érettségit megszerzi + valamilyen képzést ha már az egyetem elérhetetlennek is tűnik. Persze 18-19 évesen a gyereknek tanulnia kéne nem otthon feküdnie de ha már nem tanul és 8 általánosa van akkor mennyiben teszi jobbá a helyzetet ha dolgozik? Dolgozni a felnőtteknek kell nem a gyerekeknek és a problémákat ez egy gyerek esetében akinek csak 8 általánosa van a munka biztos nem oldja meg. 8 általánossal semmire nem viszi, inkább bármilyen módon valamiféle oktatásba vissza terelni kéne, hogy legalább érettségije legyen vagy bármi. A tanulást nem lehet munkával kiváltani, azzal ha 8 általánosak kezdene 18 évesen dolgozni talán még hátrébb lenne mint azzal, hogy évekig nem csinál semmit tinédzserként.
máj. 11. 08:42
 25/33 anonim ***** válasza:
90%
24# én azt mondom jár neki is egy utolsó nyári szünet az életében. De ezt most komolyan gondolod, hogy inkább tespedjen otthon még egy két évig minthogy dolgozzon? Hát te se vagy normális ne haragudj ... Igenis szeptembertől keressen munkát. Ja h 8 általánossal nehéz ? Akkor közben lesz ideje átgondolni h nincs kedve wc-t pucolni, úgyhogy inkább visszül az iskola padba. V legalább gyűjt egy kis pénzt és átgondolja mi való neki és olyan irányba megy tovább.
máj. 11. 08:51
 26/33 anonim ***** válasza:
11%
25-ös azért nehogy már az nevezzen “nem normálisnak” aki a gyerekmunkát támogatja… persze jogilag megteheti de 18 évesen tanulnia kell nem dolgoznia. Miért baj az ha otthon van 2 évig? Persze iskolában lenne a helye de csak is ott! Az alap problémán, hogy a gyerek nem iskolában van nem javít ha dolgozik. 18-24 évesek ötöde amúgy is foglalkoztatottság nélküli ami önmagában nem probléma ha mondjuk halaszt 1-2 évet az egyetemen vagy már befejezte az egyetemet és utána van otthon 1-2 évet. Ez az egész akkor probléma ha nem tanul és kb nemhogy az érettségije de még a 12 osztálya sincs meg a gyereknek ahogy a kérdésben. Az egyetlen helyes megoldás vagy visszaterelni az iskolába vagy pszichológushoz járatni és ki deríteni mi ennek az egész helyzetnek az oka.
máj. 11. 09:55
 27/33 A kérdező kommentje:
Iskolába nem akar menni. Pszichésen kivizsgálták, semmi baj. Ő egyszerűen ilyen, szeret semmit nem csinálni. Ha az lenne, hogy eddig tanult és iskolában volt, akkor persze legyen szünete. A mi esetünkben lassan 3 hónapja itthon van, mert lusta volt tanulni. 3 hónapja nyaral. Nem gondolom, hogy még ezt kellene folytatnunk. Már keresi a kifogásokat szeptemberre is. Nem akar se tanulni, se dolgozni. Régóta neveljük az apukájával együtt, mindig nehéz eset volt. Mindig jobban tud mindent, azért tartunk itt az iskolával. Soha nem akart segíteni. Csúnyán viselkedik, csak saját maga érdekli. Ezért vittük pszichés kivizsgálásra. Ott is azt mondták hogy nehéz a természete, de ez orvosilag nem probléma. Mondták, hogy az apukája tehet bármit, mert nem fog hallgatni senkire. Férjem azt mondta, hogy kicsinek is nehéz volt vele. Minden barátnője eltűnt idővel, a tanárok se bírták. Tanárokkal szemben is okoskodott, neki semmit nem lehetett mondani. Felnőttnek érzi magát, de a gondolkodása gyerek. Mindent nehéz lenne leírnom, de mindent megpróbáltunk.
máj. 11. 14:25
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mint minden tinédzser ez így önmagában nem meglepő, bár azt kéltem, hogy tényleg kivizsgáltattátok volna viszont ha igaz és nincs semmi baja akkor az azt jelenti valahogy valamilyen tanulásra legalább arra, hogy magántanulóként érettségizni tudjon vagy valami, rá kéne tudnotok venni. Ez a ti felelőségetek, ha nem sikerül a ti hibátok. Bár abból ahogy és amilyen stílusban írsz róla azon csodálkoznék ha minden rendben lenne vele.
máj. 11. 22:05
 29/33 anonim ***** válasza:

#25 18 évesen gyerekmunka? Ne már :). Igaz, hogy manapság sokáig kitolódnak az iskolaévek, és ezzel nincs is gond, és szerintem is tanulnia kéne a szóban forgó gyereknek, legalább valami szakmát, de ha otthon tesped és eltartják, mitől változna a helyzet? Meg még fesztiválozgat is. Itt nem arról van szó, hogy leérettségizett, és ki akarja élvezni a nyarat.

Én azt mondanám, hogy egy szülő örökre szülő marad, tehát személy szerint én engedném hogy nálunk lakjon és egyen, ameddig csak szüksége van rá, de semmi több. Fesztivál, ruházkodás (a minimumon túl), kütyük (kivéve valami egyszerű telefon, ami sajnos alap), smink vagy ilyesmik, stb. nincs. Vagy keresse meg rá a pénzt, vagy menjen el tanulni. Ha elmegy tanulni, akkor tanulás idejére visszakapja a gyerek-státusz, sőt, akár a rá következő nyárra is, ha végigviszi az évet.

máj. 13. 16:34
 30/33 anonim ***** válasza:
Az előző válasz 24 és 26-nak szólt, nem 25-nek, elnéztem.
máj. 13. 19:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!