Engednétek, hogy itthon nyaraljon egész nyáron?
Nekem ez még beleférne. Amúgy is azt gondolom, hogy ami az enyém, az a gyereké is, de pedagógiai okból örökre azért nem hagynám tespedni.
De egy nyár? Ez az utolsó az életében, ha elkezd dolgozni.
Én egyetemre mentem, de az is csak szeptemberben kezdődött.
Eszükbe nem jutott a szüleimnek dolgozni küldeni.
#25 18 évesen gyerekmunka? Ne már :). Igaz, hogy manapság sokáig kitolódnak az iskolaévek, és ezzel nincs is gond, és szerintem is tanulnia kéne a szóban forgó gyereknek, legalább valami szakmát, de ha otthon tesped és eltartják, mitől változna a helyzet? Meg még fesztiválozgat is. Itt nem arról van szó, hogy leérettségizett, és ki akarja élvezni a nyarat.
Én azt mondanám, hogy egy szülő örökre szülő marad, tehát személy szerint én engedném hogy nálunk lakjon és egyen, ameddig csak szüksége van rá, de semmi több. Fesztivál, ruházkodás (a minimumon túl), kütyük (kivéve valami egyszerű telefon, ami sajnos alap), smink vagy ilyesmik, stb. nincs. Vagy keresse meg rá a pénzt, vagy menjen el tanulni. Ha elmegy tanulni, akkor tanulás idejére visszakapja a gyerek-státusz, sőt, akár a rá következő nyárra is, ha végigviszi az évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!