Ötletek 3 éves kislánynak hosszú vonatútra?
Sziasztok!
3 éves kislányunkkal nemsokára külföldre megyünk rokonlátogatóba. Az utazás kb. kétszer 10 órás vonatút lesz.
Ehhez kérnék ötleteket, hogy mivel lehetne lekötni.
Eddig amikre gondoltam:
Rajzlap, színező, foglalkoztató füzet matricákkal, gyerekújság. (Ezekhez újdonságként lesz filctoll.)
Könyvek.
Origamizás.
Pecsételő készlet (ilyenje még nincs, újdonság lesz neki).
Mágnese rajzolótábla (szintén újdonság).
Egyszerűbb kirakó.
Hangoskönyv, zene (természetesen fülessel).
1-2 kisebb plüssállat / műanyag figura (kedvence a plüssökkel játszás).
Ami még eszembe jutott: valami egyszerűbb, kicsi táblajáték / társasjáték. Ehhez ha van valakinek ötlete, az is jó lenne. Csigafutamunk van, de igazából annyira még nem köti le, meg az ugye elég nagy dobozos is, tuti nem visszük. De hátha van más, ami bejöhet neki.
De bármilyen más ötletet is megköszönök!
(Képernyőzés nálunk még zéró, azt ne ajánljátok légyszi.)

Köszönöm 22-es.
Persze, csak akkor kezdem el szórakoztatni, ha már nem köti le őt a sima utazás.
A fülest nyilván nomrál hangerővel gondoltam, és soha máskor nem is használjuk. Gondoltam, még mindig jobb alternatíva, mint a képernyőzés (amit többen írtak. De nem tudom, azt meg füles nélkül hallgattatnák a gyerekkel? Az tuti zavaró más utasoknak... Ha viszont fülessel, akkor meg még rosszabb, mint a sima hangosköny, aminek csak hangja van, de képernyőt legalább nem lát). Persze, alapvetően mi fogunk neki olvasni, mondókázni, a fülest már csak ha minden kötél szakad, vennénk elő. De akkor átgondolom még.
A filctollas szempont is jó ötlet, köszönöm!
A pici darabos, maszatolós játékokra alapvetően én is gondoltam, hogy nem kéne. A filctollal kapcsolatban viszont nem jutott eszembe, hogy mást is összerajzolhat vele (az egyáltalán nem zavar ha magát összekeni, nyilván a vonatot nem kéne). Egész szépen tud már színezni. De ezt is átgondolom még.

Európán belül. Közeli rokonok, szép helyek, nagyon hívtak már, hogy menjünk.
Lehet, hogy meg fogom bánni, de remélem, összességében meg fogja érni. :D

Kuldoldon lakunk, sokat utazunk a kicsi ujszulott koratol. Egy 3 evesnek ez borzaszto hosszu lesz, fura, hogy 10 oras vonat utat foglalsz mikor minden sarokra megyar repulo.
Orultem, ha 3 eves koraban ket oras repuloutat kibirtunk.

Vonaton lehet sètàlgatni, beszèlgetbi, ha nem nagyon hangos, akkor mondòkàzni, énekelni. Ha nem is oda kaptatok jegyet, de sok vasùttàrsasàgnak van gyerekvagonja, àtmennèk abba. Sajnos van, hogy kèpernyő is van, de szèp szìnesek, nem zavar ott senkit a gyerek, van, ahol tàrsasjàtek-tabla az asztallap.
Ha màs gyerekes csalàddal talàlkoztok, velük is eljàtszhat a gyereked.
Többször àtszeltem fèl Euròpàt a gyerekemmel 4-9 èves kora közt.

Filctollal sosem volt még nekünk probléma, hogy összefirkálta volna a gyerek a vonatot. Próbálta, de a vonat ellenállt, simán le lehetett törölni.
A gyurmát írták már? Vannak ún. gyurmázó lapok (találsz a neten, nyomtatható), ahol mindenféle előrajzolt képeket kell kirakni gyurmából. (Viszont ha egy darab leesik és belekenődik az ülés plüssborításába, azt tényleg nehéz letisztítani.)
Ha megírod a pontos viszonylatot és időpontot (akár priviben), megpróbálhatok utánanézni, hogy milyen fajta kocsikra számíthatsz, meg hasonlók. Mi még babakocsival megyünk, de szerintem nagyobb gyerekkel is hasznos ilyen téren is felkészülni.
És egyáltalán nem olyan, mintha a gyerekszobába lennél bezárva. Megy a "mozi" az ablakban, végig lehet sétálni a vonaton akárhányszor, lehet nézni a többi utast, ha szerencsétek van, lehet ott másik gyerek is. Ha együtt játszotok, sokkal tovább leköti ugyanaz a játék. Neked lehet, hogy idegőrlő és unalmas lesz, szóval kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!