Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az apuka kiveszi a részét...

Ha az apuka kiveszi a részét a gyereknevelésből, az segítségnek számít?

Figyelt kérdés

Én azt szoktam mondani, hogy 0 segítségünk van, mindegyik nagyszülő messze él, szóval mindent mi oldunk meg a férjemmel. Igyekszünk jól megoldani, így mindkettőnknek van szabadideje ennek ellenére, én heti egyszer járok sportolni, havonta fodrászhoz, kb havi egy csajos kávézást is össze tudok hozni általában. A férjemnek szintén van kimenője, nem zavar ha akár este összeül iszogatni a fiúkkal, ő is jár sportolni, stb.

Már megkaptam, hogy én miért mondom hogy nincs segítségem mikor a férjem kiveszi a részét a gyereknevelésből. De ez tényleg segítségnek számít? Ha valaki azt mondja hogy 0 segítsége van, abba az apuka is beletartozik? Nem elvált szülőkre gondolok persze.

máj. 2. 12:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálam nem számít annak, az ő gyereke(i) is.

Attól számít segítségnek, aki szívességet tesz (vagy ha nem, akkor meg van fizetve, pl bébiszitter), tehát akinek amúgy nem lenne kötelessége vele foglalkozni.

máj. 2. 14:32
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

én is úgy szoktam mondani, hogy nincs segítségÜNK, ezen nem tudom, mit nem lehet érteni, egyértelmű, hogy a töbesszám azt jelenti, a nekem ÉS A FÉRJEMNEK. nagyszülők 1000 km-re, mi külföldön, anyu/szüleim segít/enek, amikor jön látogatóba, illetve amikor nyaranta hazajárunk. szerintem sokan vagyunk ezzel hasonlóképpen :(

és igen, alap, hogy a férjem ugyanúgy kiveszi a részét, utánam volt "gyesen" ő is, amikor én már visszamentem az irodába.

máj. 2. 14:32
 13/25 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem érthető, ez valami régi berögződés lehet hogy a férj " segít".
máj. 2. 14:41
 14/25 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, nem mindegy, hogyan fogalmaztál!

Ha valaki azt mondja, hogy 0 segítsége van, akkor ez azt jelenti, hogy az apa semmit sem csinál a háztartásban ill. a gyerekek körül.

Ha valaki azt mondja, hogy 0 segítségük van, akkor ez azt jelenti, hogy az anyán és az apán kívül más nem vesz részt ezekben a tennivalókban.

"Én azt szoktam mondani, hogy 0 segítségünk van..."

Helyesen mondtad, mert a férjed és te csináljátok a dolgokat, nektek pedig 0 segítségetek van.

"Már megkaptam, hogy én miért mondom hogy nincs segítségem..."

Mert te nem azt mondtad. Legalábbis, ha nekik is azt mondod, amit ide írtál. Nem azt mondtad, hogy nincs segítséged, hanem hogy nincs segítségetek.

máj. 2. 14:43
 15/25 anonim ***** válasza:
69%

4# Érdekes figura vagy. :) No, de kellenek az ilyen emberek is, biztos.

Kérdező, nem segítség, alap családi dinamika. 14-el egyetértek, segítségetek nincs.

máj. 2. 15:02
 16/25 anonim ***** válasza:
93%

"Szerintem igenis segítségnek számít, hiszen Te vagy az, aki "főállásban" neveled a gyereket, ezért kapod a csed/gyed/gyes+csp.

Az apuka "főállása" pedig a munkahelye. Ezután segít be neked a gyerek körüli teendők ellátásába."

Ez ADDIG rendben van, AMÍG az apuka munkában van - munkaidö UTÁN viszont KÖZÖS FELADAT!

Azt ugyanis remélem, nem állítod, hogy anyuka napi munkaideje 24 óra, apukáé meg 8 (oda-vissza úttal esetleg 10), miközben ezért jelképes fizetést kap!

Amikor az apa NINCS munkában, akkor minden idöben a gyerek és az ellátása közös feladat.

Ez NEM segítség, ez alapellátás!

máj. 2. 15:09
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

4-es:

"Itt merülhet fel a kérdés, hogy anyuka mikor pihenjen? Hát ezért, segít be az apuka nálatok, hogy tudj pihenni/kikapcsolódni.

Remélem kölcsönös és te is besegítesz neki! Nem a munkahelyén, hanem otthon azzal, hogy meló után ő is ki tudjon kapcsolni. ;)"

Ezt kifejthetnéd bövebben, ha munka után az apa "segít" az anyának, hogy tudjon pihenni, akkor ezzel egyidejüleg hogy tudna az anya az apának segíteni kikapcsolódni??? Viszoí neki a sört a TV elé vagy mi???

Az apa munkaideje 8 óra normál esetben, ha az anya a gyerekgondozásért kap fizetést, akkor neki is 8 óra az, amig neki kell a gyerekkel foglalkozni.

Ha emellett a háztartási munkákat végzi ez idö alatt, az már nem a gyereknevelésbe tartozik, ez másik munkakör, ami elvileg nem csak az feladata lenne.

Az apa munkaideje amikor lejárt, akkor az anya gyerekgondozási munkaideje is, ez után a másnapi munkábamenésig közös feladat a gyerek ellátása.

máj. 2. 15:15
 18/25 anonim ***** válasza:
82%
16-17 pontosan. :) 15 voltam.
máj. 2. 15:18
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Nincs segítségÜNK. Benne van, hogy kettőnknek, a mi családunknak nincs segítsége, csak magunkra számíthatunk. A segítség mindig külső - szűk családon kívülről jövő.
máj. 2. 15:44
 20/25 anonim ***** válasza:
80%
Nektek nincs segítségetek. Neked van segítséged (a férjed). Én így fejezném ki.
máj. 2. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!