Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elkapott a nevetés egy faceboo...

Elkapott a nevetés egy facebookos csoportban, miszerint az az anyuka gyermekbántalmazó, aki többszöri felszólitás után hogy az 5 évese szedje össze a legót, felpórszívózta azt. Tényleg itt tart a világ?

Figyelt kérdés
Nem pártolom a gyermek bántalmazást, de ez már komolyan annak számít? Mert akkor én nagyon rossz anya vagyok, mert volt hogy a fenekére csaptam a fiamnak, sőt egyszer mikor lilult a hisztitől, egy kis vízzel is lespricckoltam. Tényleg itt tartunk hogy az hogy a legót felpórszívózta az anyuka már egy szemét ember? Valaki mondja meg hogy akkor hogyan lehet a kicsiket jobb belátásra bírni, és rávenni dolgokra anélkül, hogy könyörögni kelljen neki, mert én úgy gondolom hogy nem ők a főnök. 🤔

ápr. 23. 11:38
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
88%

Nem érzitek, hogy mennyire szánalmasan eszköztelen az a szülő, aki csak tockossal tudja rávenni valamire a gyerekét?

"Ha semmi következetesség nincs a szülőben csak az hogyha a gyerek nem fogad szót énekelek neki, akkor a fejére nől a szülőnek, szófogadatlan lesz"

Ebből látszik, hogy fogalmad sincs arról mi az amit fikázol. Van egy elképzelés a fejedben, de nincs róla tudásod, nem tudod hogy működik, de hál istennek véleményed van.

Egyébként ha annyira frankón működtek régen a dolgok ezzel a tekintélyelvű, megbúbolom, rosszabb esetben nadrágszíjjal elverem a gyereket korban, akkor hogy hogy annyi önbizalomhiányos, magáért kiállni nem tudó, tökéletességre törekvő, és abba belebetegedő, egy rossz párkapcsolatból/munkahelyről kiképni nem tudó, magát mindig lekicsinylő stb. generáció nőtt fel?

ápr. 23. 14:31
 22/49 A kérdező kommentje:

Én nem így látom a generációmat. 16an dolgozunk egy helyen a munkahelyemen, mindenki elmeséli hogy volt hogy nyakon lett vágva és hogy ő mennyire elrontotta hogy egyszer kétszer nem tette mert flegma, semmit nem akarok megcsinálni, tanulni is minek gyerekeik lettek. 16 éves gyerek már kijelenti hogy nem megy iskolába, és te ezt el fogadod

.. mert ha én anno eztmondtam volna, vagy költözhettem volna, vagy kaptam volna egy rohadt nagyon pofont hogy nem a lfszt nem... te meg majd próbáld megmagyarázni a 16évesednek aki kamasz korban van, hogy miért is csinál hülyeséget.. vagy jobb ötletem van, majd ha lenyugodott a gyerek egy 5-10év múlva, akkor csücsükéljetek le vele, és beszéljétek meg mi is volt a probléma, mire már tönkre ment az elete, mert minden rá volt hagyva az ég világon, és mosolyogva végig nézitek azt is ahigy orjong meg visit, mert majd ha lenyugszik megbeszelem vele mi volt a baj. Na ezert van ennyi orjongo hisztis kingorcs gyerek az utcan es a boltokban, aki a sajat anyjat megrugdossa, meg visit a kasszanal... szegeny gyerekek. Majd ha kikerulnek az eletbe es pofara esnek hogy nem minden moka, jatek, dal es kacagas. Mekkora pofara eses lesz nekik.

ápr. 23. 14:54
 23/49 anonim ***** válasza:
82%
Egyetértek azzal a nezoponttal, amit írtak páran, hogy a bántalmazás nem nevelés. Ergo te nem látod jól.
ápr. 23. 15:06
 24/49 anonim ***** válasza:
85%

El vagy tévedve.

Az én gyerekem azért fog tanulni, mert belső motívációja lesz rá. Azt hogy ezt a kollégáidnak nem sikerült a gyerekben elültetni, az az ő hibájuk.

Semmit nem mondtál arról, hogy hogy nevelték, miket mondtak, milyen példát mutattak, hogy kommunikáltak velük, csak azt, hogy nem kaptak pofont.

Férjem sem kapott pofont, mégis IT vezető lett.

Összemosol dolgokat, téves következtetéseket vonsz le és közben meg még mindig nem tudod mit fikázol, amikor azt gondolod, hogy a gyerekem tönkreteszi az életét a nevelési módszerem miatt (amiről btw két mondatot nem tudnál mondani, mert amit szajkózol, az nem az). Nem azt tanítom a gyerekemnek, hogy körülötte forog a világ, hanem abban erősítem, amiben jó, segítem, amiben kevésbé, és nem fojtom el csírájában az olyan érzéseit, mint düh, csalódottság, fájdalom - akkor is szeretem, amikor hisztizik (nem, nem a viselkedését, hanem őt magát - de nem biztos hogy tudod mi a különség)

ápr. 23. 15:08
 25/49 A kérdező kommentje:
Ti nem értitek a különbséget a bántalmazás és az egy jó időben jókot tockos között. :) de mindegy is. Beindultak az ősanyák. 😁 nem lehet mindent játékosan megtanítani egy gyereknek. Ha megszakadtok akkor sem.
ápr. 23. 15:30
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
A férjem miért nem kapott életében egy pofont se? A férjem nagyobb gyerekei (16,12) miért nem kaptak soha pofont? A gyerekem (igaz csak 4) de soha nem kapott pofont. Mert lehet anélkül is.
ápr. 23. 15:54
 27/49 anonim ***** válasza:
70%
25# ne csodalkozz, ha a gyereked majd öngyilkos, de minimum onbantalmazo lesz később, ilyen mentalitású anyával. :(((
ápr. 23. 16:04
 28/49 A kérdező kommentje:

Jóisten 🤣🤣🤣

Van egy ismerősöm aki hozzátok képest "mi leülünk megbeszéljük, ha jó jutalom pont jár, amit majd beválthat valamire, ha rossz elvesz a jutalompomtból, énekelgetünk, mindemt játékosan oldunk meg"...stbstb. a 2 nagyobb gyereke problémás az iskolában, a.legnagyobbat már a többi szülő akarta kirugatni, pszichológushoz hordja őket, a kicsitől meg nem tud elmenni budira se egymaga mert akkor örjöng, meg földhöz veri magát, ezért ül az ölében ameddig anya kakál, amúgy 3 éves de anya a gyerekszobában alszik vele, mert a gyerek nem képes elfogadni ha anya apával van. De a lényeg, hogy mimdig leül és elmondja neki hogy ez így nem jó. Hmmm milyen sokra megy vele........

ápr. 23. 16:19
 29/49 anonim ***** válasza:
100%
28# kisarkitott példákat hozol. Inkább az a jellemző, hogy az járhat felnőttként is pszichológushoz, akinek olyan leuralo anyja van, mint te.
ápr. 23. 16:21
 30/49 A kérdező kommentje:
Leuraló? 😀 mert nem hagyom hogy a gyerekem dirigáljon, és azt csinálja amit ő akar? 😀 ugyan már.
ápr. 23. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!