Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elkapott a nevetés egy faceboo...

Elkapott a nevetés egy facebookos csoportban, miszerint az az anyuka gyermekbántalmazó, aki többszöri felszólitás után hogy az 5 évese szedje össze a legót, felpórszívózta azt. Tényleg itt tart a világ?

Figyelt kérdés
Nem pártolom a gyermek bántalmazást, de ez már komolyan annak számít? Mert akkor én nagyon rossz anya vagyok, mert volt hogy a fenekére csaptam a fiamnak, sőt egyszer mikor lilult a hisztitől, egy kis vízzel is lespricckoltam. Tényleg itt tartunk hogy az hogy a legót felpórszívózta az anyuka már egy szemét ember? Valaki mondja meg hogy akkor hogyan lehet a kicsiket jobb belátásra bírni, és rávenni dolgokra anélkül, hogy könyörögni kelljen neki, mert én úgy gondolom hogy nem ők a főnök. 🤔

ápr. 23. 11:38
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
76%
Itt a hiba, hogy azt hiszed, aki nem veri és traumatizálja a gyerekeit, az nem is neveli. Hát már ne is haragudj, de a bántalmazás és a nevelés két külön dolog. Ha te nem látod, hogy mi a különbség a kettő között, akkor ott veled van a baj, nem "a világgal".
ápr. 23. 12:41
 12/49 anonim ***** válasza:
31%
Hogy lenne mar bantalmazas. En vettem,akkor dobom ki mikor akaro. Kb. Nekunk ott maradt tegnap a szonyegen a duplo. Reggel ra is csodalkoztak,jé,egesz este kint volt? Igen... ma meg lehet jatszunk vele,de majd osszepakoljak, ok ontottek ki.
ápr. 23. 12:43
 13/49 A kérdező kommentje:
Azert a gyermek veres bantalmazas, meg a tockos vagy a legofelporszivozas kozott generacios kulonbseg van. Aki EZT nem latja, na ott vannak bajok
ápr. 23. 12:52
 14/49 anonim ***** válasza:
60%

"En vettem,akkor dobom ki mikor akaro"

Tényleg? Tehát a férjed levetetheti veled a jeggyűrűdet és kidobhatja? Vagy a parfümöt, amit karácsonyra kaptál? Vagy a telefonodat, amit mondjuk a szuletesnapodra vett?

Van olyan, hogy magántulajdon. A gyerek játéka az övé és normális szülő nem veszi el tőle és dobja ki.

ápr. 23. 12:57
 15/49 anonim ***** válasza:
79%

A férjem adna egy tockost meg felporszívózná a mittudomén, puzzle-darabjaimat (amit pl ő vett ajándékba nekem, tehát "akkor dobja ki, amikor akarja"), és arról írnék itt ki kérdést, akkor szerinted milyen reakciók jönnének? A gyerek annyiból más, hogy ő nem léphet le, ha így bánnak vele.

A gyerek ebből csak azt tanulja meg, hogy neki nincs szava, a dolgai igazából nem az övéi (így miért is vigyázna rájuk?), hogy amikor a szüleinek eldurran az agya, akkor bármit megtehetnek vele, de ő meg hasonló esetben a zuhany alá van állítva. Szerinted ez milyen felnőttet fog eredményezni? Megnézhetjük, hogy a mai társadalmunk mennyire sikerült jól ezzel a fajta neveléssel. Majdnem mindenki szorongó, depressziós, indulatkezelési problémákkal küszködik, képtelen az asszertív kommunikációra, vagy éppen a másik oldal, leural mindenkit, nem hallgatja meg a másik oldalt, zsarnokoskodik, stb. Nyilván vannak kivételek, ahogy mindenhol, de azért látszik a tendencia. Nem véletlen, hogy manapság próbálunk másképp nevelni, mert a saját gyerekkorunkból emlékszünk az érzésre, milyen volt ilyen szülők mellett felnőni, és ennél jobbat akarunk a saját gyerekeinknek. Itt is lehet a másik végletbe esni, de az megint csak nem annak a hibája, hogy a gyereket valaki egyenlő félként kezeli, hanem annak a hibája, hogy nincs előttünk példa, hogy ezt hogyan kell jól csinálni. Szóval ne is haragudj, de igen, ha valaki felporszívózza a gyereke játékait, az igenis bántalmazza őt. Lehet, hogy nem lesz tőle kék-zöld, de hogy egy 5 éves gyerek erre élete végéig emlékezni fog, és nem úgy, ahogy a szülő szeretné, az is biztos.

ápr. 23. 12:59
 16/49 A kérdező kommentje:
Meharagudj de mas az ha a ferjed nyakon vág, mert gondolom téged már nem kell nevelni. Ha meg igen, akkor gratulálok a jó neveltetésednek. :) nem aztmondtam hogy verje agyon az ember a gyereket, de azért tanulja meg ha szét pakol valamit, összekell szednie, különben vannak következményei... és ez nem mindig megy dalolászva. Amúgy kíváncsi lennék hány gyereketek van. Felesleges leírni, mert itt azt hazudtok amit akartok, de szerintem aki azt mondja soha nem kiabalt, csapta nyakon vagy éppen vett el büntetésből valamit a gyereketől, az hazudik... vagy ő neveli a következő kis zsarnokot, aki tudja hogy neki bármit szabad az életben mert majd eldalolásznak felette a bíróságon ha épp leszúrt valakit...
ápr. 23. 13:18
 17/49 anonim ***** válasza:
79%

16-ra

Egy gyerekem van. Verni sosem vertem, nem, egy tockost se kapott, nem csaptam nyakon se. Igen, kiabáltam vele. Nem, nem vettem el és dobtam ki azt, ami az övé. Olyan volt, hogy elvettem, feltettem a polcra, de előtte elmondtam, mit kell megcsinalni, mi lesz q következmény ha nem teszi. Elvettem, feltettem a polcra, megcsinalta amit kellett, vissza kapta. 14.voltam

ápr. 23. 13:25
 18/49 anonim ***** válasza:
73%
2 gyerekem van, még kicsik, mindkettő dacol ezerrel. Nem hazudok, volt már rá példa, hogy rájuk kiáltottam. Olyan is, hogy elvettem valamilyen játékot, amin összevesztek, vagy pl a rollert a nagytól, ha nem állt meg a sarkon és várt be, ahogy megbeszéltük. De sallert sosem kapott egyik sem, az arcába nem spricceltem, és ami az övé, azt nem veszem el csak úgy, büntetésből. Azt meg nem értem, miért gondolod, hogy aki nem veri a gyerekét, az helyette csak simán énekel neki valamit, ezt mégis honnan vetted? :D :D Vagy szerinted ha egy éppen hisztiző gyereket előbb megnyugtat valaki, majd utána megbeszéli vele, hogy mi volt a gond, ennyire vérlázító? Bocs, én személy szerint emberként tekintek a gyerekeimre, nem tudom, más hogy van vele.
ápr. 23. 13:40
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

Játékosan rá lehet venni és még pozitívan is éli meg. Sokkal jobb mint erőszakkal rá kényszeríteni valamire amit nem szeretne.

Ma már az is bántalmazás ha kicsit meg emeled a hangod.. Minden gyerek más, de erőszakkal nem érsz el semmit. Az én fiam kis dolgokon is képes nagyon hergelni magát. De nem rakom a zuhany alá, nem csukom rá a szoba ajtót, ahogy azt anyósom szokta javasolni mert tudom róla hogy nem érek el vele semmit azon kívül hogy még jobban fel hergelni magát és a végén nem vesz levegőt.

Nyugalom és nagyon sok türelem kell a gyerekekhez.

Nem porszívózom fel és nem dobom ki csak azért mert nem pakolta el. Mert én vettem attól még nem az enyém, ha szeretnék majd veszek magamnak is..ez egy nagyon rossz példa mutatás főleg egy gyerekkel szemben, aki nem keresőképes. Ha kint hagyja az autót a nappaliban hiába kértem pakolja el és szét rágja a kutya majd megtanulja hogy vigyázni kell a saját dolgaira.

Nálunk nagyon sok lego van és szenvedés rá venni az elpakolásra, de itt jön a játékos dolog a képbe. Ahelyett hogy hozom a porszívót kiválasztunk egy színt, először azok mennek a dobozba, utána minden kerék és így tovább. Vagy keresek egy játék autót amivel vissza tudom szállítani a helyére. Élvezi, játszik és fejlődik is közben.

Ugyanígy a házi munkában is kitudja venni a részét játékosan. Egy idő után rendszer lesz belőle.

ápr. 23. 13:46
 20/49 anonim ***** válasza:
93%
Túlzásnak tartom, hogy a lego felporszívózása bántalmazás lenne, de nem is tartom jó nevelési módszernek. Nehéz megtalálni a arany középutat, ez tény, de muszáj rá törekedni. Nálunk az vált be, hogy ha sokadik kérésre sem fogad szót a fiunk akkor bizony büntetést kap. Ez általában valami kisebb dolog pl.a félórás meseidő aznap elmarad vagy rövidebb, nem megyünk játszóra stb. Ezzel szemben, ha első kérésre szépen megcsinálja, amit kérünk akkor jutalmat kap. Nála most van a Harry Potter imádat, olyasmit vezettünk be, mint abban a házak pontozása, csak nyílván piciben. Nekünk bevált, de biztos van olyan gyerek is, akinél ez semmit sem érne vagy még rontana is a dolgokon. Szerintem minden gyerek más, máshogyan is kell őket nevelni, de nem lenne szabad ilyen végletekbe menni, hogy felporszívózzuk a legoját, mert nálunk pl.hatalmas hiszti lenne belőle, ami senkinek se jó, főleg a gyereknek nem.
ápr. 23. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!