Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyerekellenesek miért...

A gyerekellenesek miért bizonygatják folyton azt, hogy ők még egyetlen egy boldog és kiegyensúlyozott anyukát sem láttak?

Figyelt kérdés

A gyerektelen illetve gyereket nem akaró ismerőseim mindig azt mondják, hogy nem nagyon van olyan anyuka akit nem látnának szenvedni, de ennek ellenére azt mondják, hogy milyen csodálatos az életük, pedig biztos hogy nem az, csak még saját maguk előtt is tagadják az igazságot.

Illetve ha gyereket látnak pl az utcán, csak megerősíti őket abban, hogy milyen jól döntöttek, és nem kell szopniuk a gyerekkel.

De miért hiszik azt, hogy egy szülő csakis boldogtalan és depressziós lehet? Sosem értettem.

ápr. 13. 09:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

#10 De ez már megint az a narratíva, mint amit a kérdező tol. Én, vagy bárki gyermektelen leírja, hogy mit lát a környezetébe, anyukák jönnek megsértődni, magukra venni, lepontozni. Senki nem írta azt, hogy a legtöbb anyuka ilyen, hanem azt, hogy a környezetünkben ezt látjuk.

És igen, az a semmitől való megpusztulni akarás kategória, ha valaki szemforgatva fújtat, fintorog a villamoson minden kbszott nap, amikor az alsós gyereke a napjáról mesél, a jól sikerült dolgozatról, barátairól, stb. Komolyan, naponta látok nem egy ilyet, és nem csak egyet, hanem a napi rutin úgy jön ki, hogy heti kétszer látom ugyanazokat az anyukákat ugyanazokkal a gyerekkel. Gyerek sztorizik, anyuci meg rá se néz, nyomja a telefont, vágja a pofákat.

Azért hihetetlen, hogy minden nap ugyanaz a mese annnnyira fárasztó, hogy még erre is hangos önsajnálatot kell felhúzni, mert ugyanezek a szülők azt mondják, hogy egy epizódnyi képernyőidőt engednek a gyereknek, ami 20-40 perc, gyerek nyugodtan elvan állításuk szerint, amíg ők csinálnak valami házimunkát. 20-40 percről beszélünk, ha ugyanaz a rész megy mindig sem értem mire fel az önsajnálat. Ez egy 20-40 perc háttérzaj. Még ha azt mondaná, hogy az addig végzett házimunka volt a fárasztó, de neeeeem, a háttérzaj a fárasztó. Kicsit se néz ez ki önsajnálatnak.

Miközben szerintem mindenkinek van minimum 20-40 perc háttérzaj az életében, ami irritálóbb, mint egy Mancsőrjárat, vagy ilyesmi. Minimum az, ha ugyanaz a bolond részeg minden nap "énekel" a buszon, vagy bármi ilyesmi. Az ilyenekre nem látok panaszkodást, mint amennyit anyukák lenyomnak az állításuk szerint napi 20-40 perc mesére.

ápr. 13. 19:12
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bizonygatom, de amúgy tényleg így van, ritkán látni vidám babakocsis szülőket. Sokan kialvatlanok, nehezebb a szülőség, mint amire készültek. De amúgy engem nem érdekel, mindenki úgy él, ahogy akar. Én többször làtok olyat, hogy a gyerekes győzködik, hogy nekem is legyen, mert az az igazi boldogság blablabla. Valahogy nem győznek meg, de nem is kell győzködni egymàst ilyen témában.
ápr. 13. 20:02
 13/17 A kérdező kommentje:
8-as, hány éves a gyereked?
ápr. 13. 21:59
 14/17 anonim ***** válasza:
27%

Amiért te meg azt állítod, hogy te jobban tudod, hogy ők márpedig nem boldogok...

Egyszerű, együgyő, primitív prolik vagytok.

A normális ember pont le tudja sz/rni, hogy a másik mennyire boldog az akárhány gyerekével (legyen az nulla vagy tíz)

ápr. 13. 22:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy? Én pl látok ilyet is- olyat is. Mármint boldog anyukákat, és olyanokat is akik abszolut megbánták hogy szültek, szívásnak érzik az egész gyerekesdit, és ez nem csak annyi hogy látom, mivel közeli ismerősökről barátokról van szó akikkel beszélek, kapcsolatot tartok, és vagyunk olyan viszonyban, hogy beszélünk egymással a magánéletünkről, és ők maguk mondják azt amit.
ápr. 13. 22:56
 16/17 anonim ***** válasza:
51%
8 vagyok. 10
ápr. 14. 10:24
 17/17 anonim válasza:
0%

5/16

Hihihi...kifejezetten örülök, hogy nincs gyerekem. Iszonyatosak.

Menekülök előlük.

Sajnálom/kiröhögöm a boldog anyukákat.

aug. 14. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!