Zsombor vagy Bence? Melyik név tetszik jobban?
A kérdésem kicsit korai, mert nem tudjuk még a baba nemét, de ez a két kedvenc fiú nevem. Nehezen tudnék választani, ha esetleg kisfiunk lesz. Tetszik még a Zalán is, de a férjemnek az egyáltalán nem. Sok idő van még hátra, nem is biztos, hogy ezekből választunk, csak nem tudok aludni, és eszembe jutott ez a kérdés.
Tisztában vagyok vele, hogy nagyon gyakori nevekről van szó, de mivel a vezetéknevünk meg elég ritka, így szerintem pont jól mennek hozzá. A ritkasága miatt nem szeretném leírni a vezetéknevünket, de i,o,á magánhangzók vannak benne (ebben a sorrendben) és r-re végződik, ha ez segít valamit. Viszont leginkább vezetéknévtől függetlenül érdekelne, hogy kinek melyik név hangzik szebben.
Kisfiamnak (1,5 éves) is nagyon ritka, ráadásul németes eredetű vezetékneve van (szintén "r" végződéssel), ő Bence :)
A Zsombort mondjuk annyira nem is figyeltem, de nem emlékszem, hogy sokkal találkoztunk volna, másik Bencével is talán csak a gyógytornán futottunk össze, szerintem pár éve picit visszaesett, úgy tapasztalom, hogy a mostani kis- és nagykamaszok korcsoportjában volt gyakoribb.
Zsombornak vagy Csongornak szerettem volna hívni a kisfiamat, de az apja nem engedte.
Én a Zsombort választanám.
Szerintem a Zsombort kicsit nehéz kimondani az r után.
Kispolgár Zsombor
Kispolgár Bence
Alapból a Zsombor jobban tetszik, de a Bencével jobban hangzik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!