Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nincs kilátás arra,...

Akinek nincs kilátás arra, hogy a gyereknek saját lakást biztosítson, ha eljön az idő, az ne is vállaljon?

Figyelt kérdés

Sokan ezen az elven vannak (vagy csak itt.)

De ha ehhez kötné mindenki a gyerekvállalást, akkor gyanítom, tizedennyi se születne.

Tényleg önzőség enélkül vállalni úgy, hogy sokan albérletben élnek gyerek(ek)kel?

2024. ápr. 12. 19:39
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
54%

És a szülővárosodban mennyi munkalehetőség van, 39-es?

Egyébként senki nem azt mondta, hogy Pesten könnyű lakást venni, azt mondjuk, hogy ott 3-szor annyi a fizetés, mint erre, de nem kerülnek 3-szor annyiba az ingatlanok.

2024. ápr. 14. 11:31
 42/48 anonim ***** válasza:
40%
Egyébként aki írja, hogy a keleti szegény országrészben olcsóbb. Ja… keressetek már munkát ezeken a helyeken.:D Nem hogy 40 km-re, de az egész megyébe, pl Békés megyébe nem találsz hamar vagy épp egyáltalán szakmával, diplomával se. Tök jó, hogy van “olcsón” ház a 200 ezres fizuhoz. Csak éppen ha megszűnik a munkahelyed-bármi, nem találsz helyette mást. Mi onnan költöztünk el nagyvárosba, egyből válogatni tudtunk a helyekből konkrétan. De ez off, nem tartozik már a kérdéshez sem.
2024. ápr. 14. 11:46
 43/48 Derjaderja ***** válasza:
41%

37.

Nem lehet általánosan nyilatkozni minden családról, példákat hoz mindenki.

Én korábban leírtam, hogy nem általános elvárás lakást venni a gyereknek. A megideologizalasa bosszant kicsit, hogy majd teremtse meg magának (de az is igaz amit korábban írtak, hogy ezzel nyilván az érvel, aki nem tud lakást venni/támogatni).

200 ezer nem volt Budaesten sok 2011-12-ben sem, a közgazdász-mérnök stb ismerőseim bőven többet kerestek.

Nekem sem sok esélyem lett volna lakást venni, csak a mostani eletkorom plusz 10 év múlva (kb 48 évesen).

Érted, én pont ezt látom, hogy nekem most van annyi fizum, hogy tudjak gyűjteni lakásra, akkor a gyerektől hogy várjam el, hogy palyakezdòként gyűjtsön?

2024. ápr. 14. 11:54
 44/48 Derjaderja ***** válasza:
55%

Másrészt idehaza annyira szektorfüggők a fizuk, hogy nem lehet erről nyilatkozni hogy szegény kinevel-e gazdag gyereket vagy fordítva.

Ld extrém művelt, diplomás tanárok, gyógypedagógusok. Két tanárnak simán lesz mérnök gyereke.

2024. ápr. 14. 11:57
 45/48 anonim ***** válasza:
29%

41# Déli kisváros. Ha nincs speciália igényed, azért lehet állást találni, de semmi extra. A legtöbben azért jönnek el, mert lediplomáznak és a szakmájukban nem igazán van választék. Ha be is kerül valaki valahova (pl. én mérnökként), max egy-két helyre lehet váltani és azok is kihalásos alapon mennek. Ha valaki tanár, vagy megelégszik egy adminisztrátori, ügyintézői, gyári, stb. melóval, az talál.

Én egyébként látva az ismerősi körben azokat, akik elmentek és azokat akik maradtak, egyáltalán nem érzem azt, hogy sokkal magasabb életszínvonalon élnénk mi Budapest környékén, mint más vidéken. Azt látom, hogy az alap vagyonunk (ami zömében az ingatlanból áll), nagyobb, mint azoké, akik maradtak (35 körül vagyunk mind). A különbségek majd nyilván most, az alap javak megteremtése után ütköznek egyszercsak ki.

Mellesleg aki az állításod nettó baromság. Budapesten sem átlagbér a nettó 500-600 ezer, csak itt gyakorin az alja ez. :)

2024. ápr. 14. 12:11
 46/48 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a mai világban nem kéne, mert nagyon nehéz a nulláról felépíteni magát az embernek. Nekem a szüleimnek sincs már saját lakása, hiába dolgozok és spórolok ezerrel, egy garzont sem tudok venni. Nemhogy normális méretű lakást, az még elérhetetlenebb. Ennél csak nehezebb lesz a következő generációknak, ha majd sok munkát kiváltanak a robotok és a mesterséges intelligencia. Nagyon okos embereknek érdemes lehet gyereket vállalni, mert valószínűleg ők boldogulnak majd. De szegény és butább emberekn szerintem a saját gyerekükkel szúrnak ki, ha vállalnak. Persze mindenkinek saját döntése, én nem akarnám ezt a sok nehézséget tovább adni csak azért, hogy a génjeim tovább örökítsem, mert én se vagyok egy atomfizikus.
2024. ápr. 15. 10:21
 47/48 anonim ***** válasza:
34%

Nem akarom őket helyhez kötni. Semmi baj az albérlettel. Ha az egyik nem tetszik, túl kicsi, túl nagy, új munkahely máshol lenne ne amiatt aggódjon, hogy mi lesz a lakással. Jó, aki egy vidéki kis faluból a büdös életbe nem fogja ki tenni a lábát annak mindegy, de sokan élnek már kalandosabb, izgalmasabb életet, és ez a jó. Rövid az élet ahhoz, hogy azon aggódjon, hogy egy visszamaradott kis paraszt mit gondol a "nincs saját lakásom" témáról.

Ne legyen hitelhez kötve, helyhez kötve. Oda megy ahová akar, akkor amikor akar, és nem hordoz magával semmilyen kötelezettséget vagy terhet hosszú évekig. Ha gondol egyet külföldre megy, ott is mehet városról városra ameddig meg nem tetszik egy hely. Semmi sem állandó, és ez így jó, pazarlás lenne az életét ugyan abban a lyukba leélni amikor itt az egész világ.

Úgyhogy.. nem, szerintem a lakásnak semmi köze a gyerek vállaláshoz. Ne egy romos, világ végi, alap ellátás nélküli vacak legyen. Ennyi, és pénzed legyen annyi, hogy ne nélkülözze az alap ellátást. (Ruha, kaja, fedél, orvosi/fejlesztési költségek, ilyesmi. Ezek miatt ne kelljen aggódni.)

2024. ápr. 15. 20:13
 48/48 anonim ***** válasza:
84%

Ez butaság. Mondom ezt úgy, hogy en egyáltalán nem akarok gyereket, nem csak azért mert nem tudnék neki lakást venni.

De az viszont már önzés, ostobaság és felelőtlenség, ha úgy vállal az ember gyereket, hogy közben már a legalapvetőbb dolgaira is alig futja és remegve várja a pár ft családi pótlékot mert már nem tud a gyereknek egy cipőt, ha beteg lesz gyógyszert vagy pelenkát se venni egyik hónaptól a másikig. Ismerek sajnos ilyet. 3 gyerek nyomorog egyetlen kis szobában szagolva egymás fingját is( és amugy egy 2 szobás lyukban laknak.) Hónap végén szó szerint kenyeret és vizet esznek mert nincs más...

Bárki bármit mond, az ilyen nem normális.

Legyen elég pénzetek eltartani, etetni, ruházni, taníttatni, lehessen hobbija, ha akar sportolhasson stb, és jó ha van egy kis indulótőke, de a lakás szerintem abszolut nem az a kategória amit ha nem tudsz biztosítani akkor ne is vállalj ha amúgy szeretnél gyereket.:)

2024. ápr. 19. 18:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!