Hogy alakult ez a gyerekekkel?
Nekem pár hónappal azelőtt, hogy teherbe estem beugrott egy lánynév ami nagyon tetszett. A férjemnek is tetszett így az lett a neve. :)
A másodiknál is megvolt előre a lány nevünk de mikor láttuk az ultrahangon a babát valahogy nem éreztük, hogy az ő neve lenne így kerestünk másikat, ami szerintem tökéletesen illik rá.
A harmadik babát most várom és fiú lesz. Na itt gondban vagyunk a nevekkel. :D De legalább már leszűkítettük néhányra, mire megszületik csak eldöntjük.
Az ilyesmi, hogy ismerünk adott nevű személyt és nem szimpi nálunk is befolyásoló tényező természetesen.
#8-as: Szofi volt a lánynév. Szóval azért nem az a tipikus kutya név. 😃
De így utólag nem bánom amúgy. Lara lett a lányunk, és totál illik rá a neve.
A férjemnek és nekem is volt 1-1 kedvenc lánynevünk. Csak a sorrendet kellett eldönteni. :)
Harmadikra fiunk lett, és az annyira spontán ötlet volt, hogy a neve az előző kettőnél még csak fel sem merült soha a tervezgetős időszakban sem.
Viszont ha lenne negyedik, és ő is fiú lenne, szerintem nem lenne neve. :D Női nevet annyival könnyebben tudnánk választani ismét.
Mikor először szóba jött a gyerek téma, már akkor megvolt, hogy mi lesz. Csak fiú név, de fiú is lett, úgyhogy sokat nem gondolkodtunk rajta.
A másodiknál kicsit keresgéltünk, de szinte azonnal volt 2 név, ami tetszett mind a kettőnknek. Lánynévben nála se nagyon gondolkoztunk, (2 fiút akartunk, azok is lettek).
Lánynévnek volt egy kedvencem kiskorom óta, de annyira gyakori lett azóta, hogy nem valószínű, hogy azt adtuk volna, de a megérzések miatt ez tényleg nem nagyon volt téma.
Ha lenne 3., akkor megkapná azt a nevet, ami még tetszett a 2.nál.
Mikor kiderült a terhességem, akkor választottunk nevet a férjemmel. 1 fiú és 1 lány nevet. Lány lett,így lett a neve Boglárka.
Fontos volt, hogy magyar név legyen,és ne legyen túl különleges.
Első gyereknél lányt akartam és lány is lett. Hanna nevet szerettem volna a férjem azt mondta, hogy nem. Én nem engedtem a Hannából, így lett Johanna(ő javasolta, hogy legyen ez ebben a Hanna is benne van) 😀
Másodiknál fiút akartam, meg is voltam győződve róla, hogy fiú van a pocakban és Olivérnek fogják hívni, de azóta mindenki azt mondja(genetikai,nőgyógyász, babamozis), hogy lány lesz ő is. Olívia nevet találtam, de a férjemnek nem tetszett. Átlapoztam megint és megmondtam, hogy jó, akkor Tamara lesz a baba neve. 1 hónap múlva szóba hozta, hogy mégis inkább legyen Olívia. Hát én már Tamaraként gondolok rá mindig, szóval Tamara lesz 😀 de úgy álltam neki, hogy fogalmam sincs, mert igazából nem gondolkodtam lányban és lánynevem se volt, hogy mit adnék.
A kedvenc fiúnevem már nagyon régen megvolt. Elsőre kisfiunk lett, férjemnek is megtetszett az általam kedvelt név, így hát azt kapta meg.
Másodjára lányunk lett, na ott gondban voltunk, nem volt kedvenc egyikünknek sem. Vagy 20x nyálaztuk át a teljes utónévlistát, ami egyikünknek tetszett, az a másiknak nem és vica versa. :D Végül csak találtunk egy mindkettőnk kedvére valót. :) Nagyon szeretem a lányom nevét is, örülök, hogy azt választottuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!