Az új árának hányadáért hirdeted meg a használt gyerekholmit?
Sokszor látom hirdetésekben, hogy a szülők szinte az újnál drágábban vagy alig olcsóbban hirdetik meg a használt gyerekcuccokat. Megveszik?
Én úgy vagyok vele, hogy 60%-nál többet még sosem kértem, de ennyit is csak az átnőtt, vadiúj cuccokért. Sokszor úgy kalkulálok, hogy azt vonom le, amennyit szerintem nekünk megért a tárgy. Pl. futóbicikli 15.000 újonnan, nekem simán megérte 2 évre 8000 Ft-ért, akkor meghirdetem 7000-ért. De most vettem egy bringát, amit 45000-ért árultak újonnan, csak pont kifutott. 30.000-ért kínálták használtan, szervizzel együtt az új árát súrolja… De más esetben én inkább veszek újat, mint alig olcsóbban egy használtat.
Nektek mi a határ, mennyivel legyen olcsóbb, hogy használtan megvegyétek, illetve ti mekkora árat szabtok az újhoz képest?
Kisebb jo allapotu cucccokat vintedre szoktam feldobalni, toredek arert, el is szoktak vinni.
Pici penz bejon legalabb, amit elkoltok az appon belul, de nyilvan rohadtul nem eri meg ha azt nezem, hogy mi mennyibe kerult eredeti aron es en ahhoz kepest szinte ingyen adom :D
De mivel szabadulni akarok gyorsan a holmiktol, igy megeri nekem.
Ezen kivul ingyen elvihetosnek rakom fel a dolgokat a helyi csoportba, nekem nem volt eddig problemam, akinek kellett az eljott a cuccokert.
Aki alig adja olcsóbban az újat, ő maga szintén megveszi magánembertől az alig olcsóbb újat?
Mert én úgy vagyok vele, hogy bár környezetvédelmi okból is sokszor veszek inkább használt cuccokat, de új esetében inkább kifizetem a csekély különbözetet a boltnak. Egyrészt, mert magánemberrel jóval macerásabb üzletelni, sok előzetes kommunikáció, egyezkedés szükséges az átvételről, fizetésről is, mint mondjuk webshopban megrendelni valamit, meg nem is biztos hogy összejön vele, esetleg eladja másnak stb. Ráadásul utóbbi esetben megvan a jogom, hogy visszavigyem a holmit, ha nem jön be. Aztán még ott van az, hogy ha specifikusan keresek egy adott termékre, könnyen ki lehet fogni webáruházaknál akár még a hirdetett árnál is olcsóbban. Ilyenkor, ha megfelelőek a webshop vásárlási feltételei, postaköltség pl., jó vélemények vannak az ügyfélszolgálatról, akkor nyilván ott veszem meg pár kattintással, mint szerencsétlenkedjek egy magánszemély hirdetővel.
Még ebből a szempontból az ilyen uzuzd/vinted szisztémájú oldalak egész jók, csak ezeken is olyan irreál árakat tudnak megálmodni egyesek. Pl.2000 Ft egy girbegurba leggings. Nálunk ez a játszónadrág kategória, sok kellene, max. 4-500 Ft-t fizetek ki egyért. Ha még mikiegeres vagy mancsőrjáratos, vagy idétlen nagy márkajelzés rondítja, még a 200 Ft-ot is ötször meggondolom. :D Eladásnál és vételnél is azt nézem, hogy nekem mennyit ér meg, nem azt, hogy mennyi az új.
Nem adok el ruhát. Még ingyen sem viszik el Nyíregyházán. Megy a gyermekvédelemhez minden.
Volt olyan, hogy 120 jó állapotú rugit vittem be egy hatalmas táskában.
Én is azt tapasztalom, hogy gyerekruhákat nem tudsz eladni, vagy tényleg csak pár ft-ért. Nem éri meg a macera. De se cipőt, semmit nem vesznek meg, tény, én nem postázok semmit. Most találtam olyan helyet, ahol felvásárolják. Még ha pár ezer ft-ot utalnak is, azzal is beljebb vagyok, még azt megpróbálom. Bár az is időigényes, de egy próbát megér.
Amióta vannak a Pepco és társai boltok, meg a turik, sokkal nehezebb az eladás, legalábbis szerintem ezek is közrejátszanak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!