Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 gyermekes egyedülálló...

2 gyermekes egyedülálló anyaként lecserélnéd a megbízható, jól fizető állásodat, ha nem éreznéd jól magad benne?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a fizetés, a munkakörnyezet, a kollégák, de azt érzem, hogy nem bírom tovább csinálni, unottan, kedvetlenül, szinte depressziósan megyek nap mint nap. Van ötletem mihez kezdhetnék, de 2 kicsi gyerekem van, akiket el kell tartani, némi hitel, rezsi, kocsi, meg a váratlan kiadások és hacsak nem történik hatalmas szerencsém, szinte biztos, hogy nem fogok elég pénzt keresni egy jó darabig.

Amit most dolgozom, azt régen amúgy nagyon szerettem, de belefáradtam és már nem bírom.

2024. márc. 24. 15:01
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
95%

Nem minden munka ugyanolyan, szóval én nem vetném el a másik alkalmazotti állást sem, mert stabilabb a fizetés és a munkaóra. Van ami sokkal nyugisabb és alig kell beszélni. Én max emailekre szoktam válaszolni, soha nem hív senki.

Ha úgy érzed, hogy az a vállalkozás az, amiben ki tudnál teljesedni és igazán szeretnéd csinálni, akkor is először csak munka mellett kezdenék bele. Ezeknek többnyire azért kell idő, amíg beindulnak és a legtöbb vállalkozás soha nem is jut el arra a szintre, hogy abból meg lehessen élni. Lehet a tiéd majd jól fog menni, de egyedülálló anyaként biztos nem kockáztatnék és csak utána csinálnám azt teljes állásban, ha már stabil bevétel van belőle.

2024. márc. 24. 15:42
 12/33 anonim ***** válasza:
61%

mint vállalkozók gyereke kérlek, hogy felejtsd el most szépen ezt a butaságot. majd ha már felnőttek a gyerekek, lehet hazárdírozni, most sajnos abban a szomorú helyzetben vagy, hogy még hosszú évekig két, tőled függő teremtmény érdekeit kell szem előtt tartanod, amit gondolom nagyon is jót tudtál, amikor úgy döntöttél, hogy irány a babaprojekt.

nekik meg nem az az érdekük, hogy anyuci felmond, mert nincs kedve dolgozni, és minden megtakarítását valami mlmes hülyéskedésbe önti...

mindkét szülőm egyéni vállalkozó, már a születésem előtt óta, és amíg a kis vállalkozásaik nem álltak biztos lábakon, szigorúan délután-este, a civil munkájuk után vállalkoztak, mert azok a munkahelyek voltak a biztosíték arra, hogy nekem és az öcsémnek lesz vacsoránk és téli csizmánk. és mióta mindkettő főállásban vállalkozik, hidd el, legalább annyit ha nem többet dolgoznak, mint előtte.

az mlmes baromkodás nem fog bejönni, a valódi vállalkozásokkal járó stressz és munkamennyiség meg nem neked való, ha egy szimpla irodai munkát se bírsz idegekkel. ajánlanék inkább egy pszichológust, az hátha visszarángat kicsit a valóság talajára. (az instát meg csukd be, nem kel mindent elhinni amit ott látsz)

2024. márc. 24. 15:47
 13/33 A kérdező kommentje:
Milyen mlm? Ki beszél erről? Kérlek szarságot, valótlan hülyeséget ne költs hozzá köszönöm. Rohadtul lekezelő a stílusod. Azt sem írtam, irodai munka. Nem, nem vagyok irodai munkás sem.
2024. márc. 24. 15:53
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben inkább a válalkozást kezdeném elindítani másodállásban és ha már annyit keresel hogy meg tudtok élni és lesz böven pár hónapi megélhetésre elegendő félretett pénzed csak akkor vágnék bele fő állásként mert lehet akár fél évig jól megy de ha beüt vmi akkor legyen mihez nyúlni míg munkát találsz.
2024. márc. 24. 15:54
 15/33 anonim ***** válasza:
61%

jó, akkor mondj fel, kezdj bele nulla háttérrel és tudással valami baromságba, ami elviszi az összes pénzt, de aztán pls gyere ide vissza sírni, vicces lesz XD

fogalmad sincs arról, milyen is ez a vállalkozós dolog a valóságban, de jól kiolvastál néhány insta-posztot, ugye? pénzt időtlen időkig nem fogsz belőle látni, de ez sem a bankot, sem a gyerekeket nem fogja érdekelni, remélem tudod. jó esetben is évek, mire a "valami ötlet" elkezd nyereséges lenni.

de csináld, ha ennyire szeretnéd, csak tényleg ígérd meg, hogy látunk még ezen az oldalon. remélem azért van apja a gyerekeknek, hogy legalább egy nagykorú rokonuk legyen, aki el tudja őket tartani, amíg te kivállalkozod magad.

2024. márc. 24. 16:07
 16/33 anonim ***** válasza:
95%
Nem
2024. márc. 24. 16:07
 17/33 anonim ***** válasza:
96%
Egyértelműen nem. Hatalmas felelőtlenség lenne ebben a helyzetben. Próbáld meg az állásod jó oldalait nézni. Én érzem néha azt, hogy nem bírom, de az eszemmel tudom, hogy lehetne SOKKAL rosszabb is, és nem ugrálok egy alapvetően jó állásból a bizonytalanért.
2024. márc. 24. 16:36
 18/33 anonim ***** válasza:
78%

Anyám anno a válás után munkahelyet váltott, hogy tudjon hozni-vinni bennünket az oviban,suliból és az új helyen többet is keresett. De gyűlölte, szívből és napról napra lehetett rajta látni, hogy nem jó neki. Akkor a nagyanyám azt mondta neki, menjen vissza a régi helyére -ahova amúgy vissza várták- ő majd hord bennünket amíg kell.

Nem minden a penz. A gyerekeknek az kell, hogy a szülő, akivel élnek kiegyensúlyozott és boldog legyen.

2024. márc. 24. 16:41
 19/33 anonim ***** válasza:
92%

Saját vállalkozás az elején viszi a pénzt, nem pedig hozza és rengeteg idő.

Szörnyű, ha valaki utálja a munkáját, de 2 gyerekes egyedülálló anyaként a tartalékok felélése nem a legjobb döntés.

2024. márc. 24. 16:54
 20/33 anonim ***** válasza:
69%

Minden válaszolo azt írja ne mondj fel

Leírod, hogy de így még úgy, de de de...

Tudod mit, akkor mondj fel, aztán ha nem jön be a vállalkozás, sirhatsz a régi beszélős, szofosos munkahely után.

2024. márc. 24. 16:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!