Egyedülálló anyukák! Hogyan oldjátok meg?
Külföldön. 🤷
Németországban konkrétan.
Hatórásban keresek annyit, hogy kijöjjünk, van állandó reggeles munka, és nem csak éhbérért.
Plusz az állami támogatások a gyerekekre, és a gyerektartást megelőlegezi az állam szintén. Az nem az én gondom, hogy ezt az összeget apukán hogy hajtják be, vagy miből tudja kifizetni...
Segítségem nem sok van, esetleg egy-két kolléga vagy szomszéd néha. De igazából jól megvagyunk hármasban, nem olyan kicsik már a gyerekek. Suliba együtt mennek, párszaz méter, nincs forgalom. Hazahozni én szoktam a kicsit, a nagy megoldja egyedül. Betegség esetén meg itthon maradok, mi mást tudnék csinálni.
Dolgozom, keresek, fizetek. Albérletnél jól nézz körbe, nem mindegy, mennyi megy el rá havonta.
Állj át a heti (vagy 2 heti) 1 nagybevásárlásra, sok hülyeséget lehet venni, ha naponta mész boltba. Tervezd meg a menüt, melyik nap mit főzöl. Online használt ruhás boltokat tudom még javasolni. És tényleg mindent csak akkor vegyél, ha szükség van rá.
En is kulfoldon lakom, igy nincs csalad. Az apja sem fizet rendesen. Sajat vallalkozasba kezdtem ( 25 eve csinalom ezt, csak eddig nem ez volt a fo munkam ) , igy megtudom oldani az iskolat, mert itt nincs napkozi es tarsai, iskola 9-3 ig van.
Allami tamogatast is kapunk. Nem tudom Mo.-n, hogy elnenk meg ... sajnallak 😩
Nekem nem albérletem van, hanem saját lakásom, válás után eladtuk a közöset és vettem belőle egy kis két szobás lakást.
A férjem havi 150 ezer forint gyerektartást fizet, plusz mellé a magánbölcsit ő állja (államiban nem volt hely, és csak így tudtam visszamenni dolgozni), 560 a nettóm és még erre jön rá a max GYED + családi. Nekem nem anyagilag nehéz, hanem az egész munka-gyerek-háztartás logisztikát megoldani. Hétközben sajnos eléggé úszik a lakás, még úgy is, hogy nem vagyunk rumlisak, de inkább a gyerekkel való foglalkozást választom mosás, mosogatás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!