Mi vagy mi volt számodra legnehezebb az anyaságban szüléstől számítva amíg iskolás lett?
A legnehezebben az, hogy onnantól kezdve, hogy bekerült a rendszerbe (btmn), mindenki jobban tudja, hogy mi jó a gyerekemnek, közben tudom, érzem, és látom, hogy nem jó neki, és /vagy semmit sem ér semmi. 1,5 éves korától hallgatom felváltva, hogy autista/adhd/semmi baja/ csak te nem bírsz vele/csak eleven/sz.r anya vagy, mert nem tudod megnevelni/sz.r anya vagy, mert nem jól csinálod/sz.r anya vagy, mert csak hisztizel/sz.r anya vagy, mert minek hallgatsz a szakemberre, és minek viszed pszichológushoz.
Közben a "szakemberek" annyival letudják a feladatukat, hogy továbbküldenek, előírnak 1 semmit sem érő fejlesztést, amit elég ritkán kap, mert beteges, adnak egy kódot. Semmi nem ér semmit, csak ki lett rekesztve az amúgy teljesen épeszű, kortársaitól 1 évvel magasabb szinten álló gyerekem (ezt nem én állapítottam meg), mert nem tudnak vele az értelmi szintjén kommunikálni, mindenki csak gügyög neki, amit nem ért.
Ez a legnehezebb nekem, hogy látom, hogy a "nem problémás" gyerekek meg normálisan vannak kezelve, pedig sokkal problémásabb 1-2, míg az enyém, csak mert kicsit nehezebben oldódik, és nehezen illeszkedett be, rögtön btmn, és innentől kezdve nekem kuss van, mert majd mások megmondják mi a jó neki. (Amúgy saját magam fejlesztem, ami inkompetens létemre a szakember fejlesztésével ellentétben valóban használ.)
Nehéz még az, hogy állandóan beteg, és emiatt nem tudok visszamenni dolgozni, ami miatt állandóan hallgatom, hogy én csak meresztem itthon a valagam, pedig olyan beteges a gyerek, hogy leges legjobb esetben is max 5 napot bír ki oviban, majd 2-3 hét itthon. Eközben senki sem látja, hogy éjszakába nyúlóan gyerekpszichológiát és fejlesztőpedagógiát bújok, hogy tudjam segíteni a gyerekem, és emellett még néha beugrós munkát vállalok, hogy mégis tegyek a családi kasszához.
Nehéz volt még a 2.gyerekem 1,5 évig tartó nem alvása, ami alatt életveszélyes dolgokat is csináltam a kialvatlanság miatt.
És nehéz még a testvérféltékenység kezelése, ami nagyon eldurvult a nagyobbnál, emiatt pszichológushoz kell hordanom.
Meg még amit a 16os írt, nagyon jellemző.
Köszönöm, és igen, sajnos minden szavad igaz. Neked is erőt, kitartást kívánok! Azért kapunk elég jót a gyerekektől, ami pótolja a felnőttek viselkedését. :)
21 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!