Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi vagy mi volt számodra...

Mi vagy mi volt számodra legnehezebb az anyaságban szüléstől számítva amíg iskolás lett?

Figyelt kérdés
márc. 24. 11:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
A betegsegek,egyertelmuen. Iden ami volt. Torokgyulladas, dkarlat, lepkehimlo, kotohartya gyulladas. Influenza 2 het 40 C, covid. A honapban nem is dolgoztam,vagy ha igen, nekem mar betegen kellett. Es ma 2 het gyerek tp utan megint ugy keltem,h langol a torkom. En mehetek be megint igy dolgozni. A kicsi hordja az ovodabol, az iskolais is elkapja,nem tudjuk bepotolni a napi 11 oldal anyagot. Vissgamegy es szorjak az egyest neki. A bugyrom teli van. Nem birom maaar.
márc. 24. 16:26
 12/23 A kérdező kommentje:

Én is így látom kos gyerekmkis gond,nagy gyerek nagy gond

Nem tudom ki volt az a hülye,aki kitalálta,hogy mindig könnyebb lesz. Iskolás kor után talán,de akkor meg bőven más jön,amivel ugyanúgy foglalkozni kell.

márc. 24. 16:40
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

Szerencsés vagyok, egészséges gyerekeim vannnak.

Nekem könnyebb volt, amikor lányom olyan 4 éves lett. Mellette mindent tudtam csinálni. Persze voltak rosszabb időszakok nála is, mikor minden baj volt, hisztis volt stb. Alapvetően lehetett mellette akár “bulizni” is, nagyon partiarc kiscsaj lett. Szóval én vele mozdultam ki sokszor, nyilván nem az éjszakába, hanem kirándulni stb. Nagyon jó volt

Mióta kisfiam megszületett, azóta picit hisztisebb, meg mi is persze, fiammal egyelőre nagyon nehéz. (10hónapos)

Ez lányommal is borzasztó volt, szóval ezt valahogy túl kell élni.

márc. 24. 21:57
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Hogy nem alszik, hogy még iskoláskènt is alig alszik. Hogy 11 előtt nem alszik el soha, bármit csinálunk.
márc. 24. 22:29
 15/23 anonim ***** válasza:
82%
Minden. :(
márc. 26. 20:31
 16/23 anonim ***** válasza:
84%

Leginkább a társadalom hozzáállása, főleg a nőké, akik sokszor már szintén anyák...

Amíg terhes vagy, megy a pátyolgatás, de 30 óra vajúdás + császár után 10 órával, mikor még olyan vagy, mint a mosott sz__r, lásd el a gyereket egy hang nélkül, "HiSzEn EzT VállAlTad". Ha rosszul érzed magad, esetleg egy szülés utáni depresszió is játszik, akkor te csak hisztizel, aludj, ha a gyerek is alszik napközben, különben nem vagy eléggé fáradt.

Semmi nem jó soha, ha szoptatsz, akkor az a baj, ha tápszerrel etetsz, akkor az. Ha külön szobában alszik a gyerek, úgy nem jó, de ha veletek, az méginkább nem az.

Ha baba mellett is eljársz fodrászhoz, manikűröztetni, esetleg masszőrhöz, vagy sportolni, akkor te minek szültél, "LEPASSZOLOD!!!!". De ha a gyerekkel vagy 0-24, akkor az majomszeretet és igénytelen vagy, hogy nem foglalkozol eleget magaddal baba mellett.

Ha a férjed ugyanúgy kiveszi a részét a szülőségből, mint te, akkor csak kihasználod és ugráltatod, de ha a férjed semmit nem csinál otthon, akkor meg hallgathatod, hogy ilyennek minek szültél.

ápr. 8. 13:58
 17/23 anonim ***** válasza:
65%

Alváshiány évek óta, és az, hogy teljesen alárendelt szerepbe kerültem. Magamra nulla idő, főleg mióta újra dolgozom.

Csak egy rabszolga lettem, semmi más.

ápr. 9. 05:38
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, valószínűleg még többször ki fogom emelni a kérdést,egy jó darabig aktuális lesz még nekem.

Mindenkinek ment a zodkylatom,valaki úgy vezeti le a fusztraciot,hogy mindenkinek nyom egy pirosat,de üsse kavics,ezzel legalább nem árt senkinek.

Nekem is a kialvatlanság a legrosszabb,illetve hogy soha nincs kiszállás,szabi. A kis lopott percek,dleutanok nem ugyanazok. Hiányzik,hogy akkor éreztem,alhatram,olvashattam,stb amikor akartam (munka után legalábbis),rengeteg minden hiányzik. Egyelőre otthon vagyok,mert egy éves,de non stop figyelmet igényel. El is viselnek a gondolatot hogy pár évig így élsz,de néhány hete ijesztő dolgokat figyeltem meg. Pl annyira eltűnt az én időm,annyira megszoktam az állandó készenlétet,hogy semmibe nincs időm belemelyedni,hogy a lopott percekben is inkább csak pötyogök (mint most),kezdek érdektelen lenni és csak az érdekel,alhassak végre,amikor még szabad leszek,nem tudok mit kezdeni magammal mert özön dolgom lenne,vagy ha énidőznék,azért nem állok neki komolyabb dolgoznak,mert alig van rá időm,nem tudnék belemelyedni.plusz állandósult a kialvatlan,fáradt,nyúzott tekintet,nem akar múlni a mérges ranc sem..36 leszek,és belém hasít,hogy ez már így is marad.

Minden egyes kommentek tudom azonosulni. Köszönöm nektek az őszinteséget,ez szerintem a véres valóság,nem a habos babos instafotók.

ápr. 9. 15:44
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy nem lehet visszacsinálni.
ápr. 24. 16:27
 20/23 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van, lassan 3. A legnagyobb nagyon eleven (lehet adhd, de 6 éves korig nem foglalkoznak vele) és nehéz vele. Amúgy az alváshiány és a logisztika nem egyszerű. Szinte soha nem csinálhatom, amit szeretnék, mert a gyerekek állandó figyelmet igényelnek. De ez ilyen, majd lesz jobb is😃
ápr. 25. 11:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!