Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A baba jön, kisállat megy....

A baba jön, kisállat megy. Mennyire gyakori ez?

Figyelt kérdés

Sokadik alkalommal történik meg ismerősi körben, hogy ahogy megszületik az első baba, az addig imádott kisállatnak mennie kellett a háztól. Volt, aki féltette a babát a macskától vagy panelban laktak, és már nem volt idő/energia levinni a kutyust stb. Azt totál megértem, hogy vannak helyzetek mikor nincs más megoldás pl. féltékeny az állat vagy allergiás lesz a baba, de szerintem sok esetben egyszerűen már nincs rájuk "szükség".

Nekünk egy brit cicánk van, és őszintén nagyon aggódok, hogy hogyan fog kijönni a babával, mert 100%ban családtagként szeretjük, képtelen lennék tőle megvállni. Abban bízunk, hogy mivel elég magának való, egyáltalán nem egy bújós ölcica, hogy leginkább nem fogja érdekelni a baba sem. Nektek mi a tapasztalatotok? Tényleg ennyire gyakori lenne, hogy muszáj mennie az állatnak? Sokan mondják, hogy főleg a cicák nem valóak kisgyerek mellé, mert kiszámíthatatlanok, de a miénk pl.5 éve velünk van, elég jól ismerjük már a természetét, így egy percig sem aggódnék a gyerekért. Pl.vendég gyerekeket/babákat sem bántott soha, pedig volt olyan, aki farkánál fogva ráncigálta. Inkább bebújt a kanapé alá órákra, de sosem mutatott agressziót.

2024. márc. 23. 04:35
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Ezt nem tudnàd kiirni az àllatos csoportba is , kiváncsi lennék hogy ott miket irnának.
2024. márc. 23. 15:46
 32/38 anonim ***** válasza:
90%

Én csak egy ilyet ismerek és ott csak kifogás volt, hogy a baba miatt. A fickó már a kezdetektől rühellte a macskát.

Mindenki másnál az ismerősök között maradtak az állatok, nálunk is.

2024. márc. 23. 17:21
 33/38 anonim ***** válasza:
89%

Abban az esetben én a fickótól váltam volna meg. 😁

2024. márc. 23. 17:29
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem adtunk tovább a kutyán, bár elgondolkodtam rajta. Konkrétan megutált mióta szűltem. A gyerekkel játszik meg minden, de velem nemhajlandó megbékélni, volt, hogy morgott rám és egyszer utánam is kapott, pedig foglalkoztam vele, normálisan van tartva, jóminőségű kaját kap. Ez már 4 éve tart. Férjemet elfogadja vele nemváltozott a viselkedése, ezért voltam úgy vele, hogy nemrakjuk ki. A másik kutyusunkat időközben elkellett altatni, hiába műttetük meg sajnos daganatos volt és így is továbbterjedt. Fél évet tudtunk neki adni így még, de az ő viselkedése nemváltozott velem szemben.
2024. márc. 23. 18:11
 35/38 anonim ***** válasza:
Sajnos amilyen gyakori, annyira undorító is. Jó nagy férgek vagytok.
2024. márc. 23. 18:23
 36/38 anonim ***** válasza:
35.* Jav. Jó nagy férgek akik ezt csinálják.🤮
2024. márc. 23. 18:25
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
#33! Pár évvel később, de túladott a pasin. 😅😅
2024. márc. 23. 18:37
 38/38 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon gyakori szerintem, de ugyanakkor az a véleményem, hogy undorító dolog. (Jó, van az a ritka eset, amikor valóban érthető, de az esetek többsége nem az.) Nemrég egy ismerősöm, cicatenyésztő írta ki, hogy az egyik tőle származó, immár 8 éves cicát egy menhelyről szedte össze, mert a gazdi, aki 8 évig dédelgette, miután jött a baba, két hónap után menhelyre adta. Holott ráadásul szerződésben szerepel, hogy bármi ilyen vagy hasonló esetben a tenyésztőnek köteles szólni. Az ok az volt, hogy a cica elkezdte a dolgát összevissza végezni, nem az alomba. Két hónapot kapott egy az új jövevény miatt stresszes, addig egyke cica, akit állítólag "szerettek"...
2024. márc. 24. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!